China


Onze reistip voor je vakantie China:
Een schitterende 14-daagse kennismakingsrondreis in China boek je al vanaf €1399 p.p.

Één vakantie is niet genoeg om alles van dit schitterende land te zien. Met een oppervlakte die zo’n 50 keer groter is dan Nederland en bijna 1,4 miljard inwoners, heeft China veel te bieden. 
Het land kent een rijke geschiedenis, die op verschillende plekken in het landschap duidelijk zichtbaar is, zoals de Chinese Muur en het terracottaleger. Neem contact op met onze ChinaXperts voor jouw reis naar China.

Vraag reisadvies op maat aan

De verschillen in China zijn groot. Waar je in Hongkong tegen de immense wolkenkrabbers aankijkt, kun je in het binnenland sommige dorpjes alleen te voet bereiken. Geuren van sinaasappel en gebraden eend zullen je verleiden. Vurig oranje rotsformaties en theeplantages tot aan de horizon zullen je betoveren. In China kom je zintuigen tekort.

De Chinese Muur

Een reis naar China is niet compleet zonder een bezoek aan de Chinese Muur. Deze immense muur, met een lengte van ruim 6000 kilometer werd gebouwd als verdedigingswerk voor het land. In de loop der eeuwen is de muur behoorlijk in verval geraakt en is daardoor niet overal meer te bezoeken. De populairste plek om over de Chinese Muur te lopen is Badaling, zo’n 50 kilometer vanaf Beijing. Ben je op zoek naar een rustigere plek om de muur te bekijken, dan kun je afreizen naar Jinshanling. Vanaf hier is het mogelijk om een wandeltocht van 10 kilometer over de muur te maken naar Simatai. En ook al kan de reistijd naar deze stukken muur behoorlijk oplopen, de ervaring is des te mooier.

Het terracottaleger

Ook het terracottaleger is het bezoeken waard. De 9099 figuren waren een grafgift voor Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China. Het leger staat tussen de berg Li en de stad Xi’an. Het leger bestaat uit kruisboogschutters, ruiters, strijdwagens met paarden en voetvolk. Elk beeld heeft een unieke gezichtsuitdrukking en de wapens die ze dragen zijn echt. De geulen waar de beelden in staan, werden ooit van elkaar gescheiden door wallen van aarde en hout. Tegenwoordig staat er op de plek van het leger een museum waar de beelden te bezichtigen zijn in vier verschillende hallen. Vanaf Xi’an is het museum gemakkelijk met de bus te bereiken. Vergeet tijdens je bezoek aan het terracottaleger vooral de graftombe van Qin Shi Huangdi niet, misschien ontdek je de nooit gevonden ingang wel.

Chinees natuurschoon

China kent prachtige natuurgebieden en één daarvan is Jiuzhaigou, een reservaat en nationaal park. Jiuzhaigou betekent “negen dorpen vallei” in het Chinees en is genoemd naar de negen dorpjes die in de vallei liggen. Jiuzhaigou staat bekend om zijn schitterende gekleurde meren en watervallen. Naast de kleurrijke bomen en planten, zoals de 15 soorten rhododendron, kent het gebied ook vele dieren , waaronder de gouden stompneusaap en de kleine panda. Ook de reuzenpanda, die zich voedt met de bijzondere bamboesoorten die in het park groeien, is hier te vinden. Je raakt niet snel uitgekeken in Jiuzhaigou en het is dan ook aan te raden om een wandeltocht van meerdere dagen te maken. Overnachten kun je doen in een van de hotels bij de ingang van het park. Wil je in het park zelf overnachten, klop dan aan bij een van de Tibetaanse dorpjes die in de vallei te vinden zijn. Sichuan grenst namelijk aan Tibet, waardoor er in de vallei mensen uit meerdere Tibetaanse families wonen. De Tibetanen zijn erg gastvrij en zo heb je de kans om wakker te worden in het park voordat de toeristen komen.

Praktische informatie

Doordat China zo’n groot land is, kent het ook diverse klimaten; van warme, gematigde klimaten in het zuiden tot zelfs woestijnklimaten in het noorden en westen. De beste periode om naar China te reizen is tussen maart en november, in de wintermaanden kan het vooral in het noorden erg koud worden. Ook ligt China in verschillende tijdzones. Terwijl het in het westen van het land vijf uur later is dan in Nederland, loopt dit in het oosten op tot zeven uur. Vanaf Amsterdam vlieg je in 9,5 uur rechtstreeks naar Peking, de hoofdstad van China. Meer lezen over China? Bekijk het reisverslag van onze ReisXperts Manon Prins Verrassend China: van Beijing tot Shanghai.

 

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar China?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.