Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam – Beijing en Chengdu – Amsterdam per KLM
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
 • Transfer luchthaven – hotel v.v. indien je vliegt met KLM
 • Binnenlandse vluchten (2 x): Hangzhou – Guilin en Guilin – Chengdu
 • inclusief luchthavenbelastingen
 • Dagtrein (4 x): Beijing – Pingyao en Pingyao – Xi’an
 • Shanghai – Suzhou
 • Suzhou – Hangzhou per hogesnelheidstrein in een softseat
 • 18 overnachtingen in uitstekende middenklasse accommodaties
 • 1 overnachting in de nachttrein in een softsleeper (4-persoonscompartiment)
 • 19 x ontbijt
 • Begeleiding tijdens de gehele reis door lokale Engelssprekende gidsen. Op dagen/dagdelen ter vrije besteding beschik je niet over de gids en vervoer
 • Privé vervoer per auto of minivan met chauffeur
 • Alle omschreven excursies exclusief entreegelden

Highlights van deze reis:

 • Beijing: Verboden Stad
 • Grote Muur bij Mutianyu
 • Tempel van de Hemel
 • De oude stad Pingyao
 • Drakenpoort grotten bij Luoyang
 • Xi’an: Terracotta Leger
 • Metropool Shanghai
 • Suzhou: Klassieke tuinen
 • Hangzhou
 • het Chinees paradijs
 • Guilin: Boottocht over de Li-rivier
 • Reuzenpanda’s in Chengdu

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Beijing
Vertrek vanaf Schiphol voor je vlucht naar Beijing.
Dag 2: Beijing
Na aankomst word je verwelkomd door de gids en naar het hotel gebracht. Aansluitend bezoek je in de schitterende Tempel van de Hemel, gelegen in het Tiantan park. Het park biedt volop ruimte aan de lokale bevolking voor ontspanning en het beoefenen van o.a. dansen, tai chi, sporten en muziek. Je hebt 3 overnachtingen in Beijing.
Dag 3: Beijing
’s Morgens wandel je over het grootste plein ter wereld: het Tian’anmen plein, met rondom belangrijke gebouwen en de Verboden Stad. Uiteraard bezoek je de Verboden Stad, gedurende de afgelopen ruim 500 jaar het thuis van 24 Chinese keizers en hun hofhouding. Je kunt rondwandelen langs de vele gebouwen en paviljoenen met een rijke, eeuwenoude geschiedenis. Je kunt als onderdeel van het excursiepakket deelnemen aan een hutong-tour, vooraf extra te reserveren. Deels te voet en deels per fietstaxi word je rondgereden langs idyllische meertjes en de ‘hutongs’, de bekende volkswijken, waar je een Chinese familie bezoekt en een idee krijgt van het informele, alledaagse Beijing. Tevens bezoek je de residentie van prins Gong, een magnifiek voorbeeld van een hofwoning uit de Qing dynastie periode.
Dag 4: Beijing
Vandaag ga je naar de Grote Muur, bij Mutianyu. Een minder toeristisch gedeelte, gelegen in een prachtig natuurgebied. Imposante trappen leiden je naar de wacht- en uitkijktorens en tegelijk kun je genieten van de verre panorama’s en de groene heuvels. Op de terugweg bezoek je een cloisonné-werkplaats, een eeuwenoud ambacht en maak je in de stad een stop bij de 2 bekendste Olympische stadions, ‘Bird Nest’ en de ‘Watercube’.
Dag 5: Beijing – Pingyao
China heeft het grootste hogesnelheidsnetwerk ter wereld en vandaag zul je daar kennis mee maken. Per hogesnelheidstrein rijd je naar het schilderachtige en middeleeuwse Pingyao, waar je in de avond aankomt. Aansluitend heb je een transfer naar het hotel.
Dag 6: Pingyao – Xi’an
Na het ontbijt wacht je gids je op om je mee te nemen voor een wandeling door de oude stad. Dit bijzonder authentieke stadje wordt omringd door indrukwekkende stadsmuren en is door UNESCO als werelderfgoed erkend. Vervolgens reis je per trein naar Xi’an.
Dag 7: Xi’an
In de ochtend bezoek je lokale markt en een werkplaats waar terracotta soldaten worden gemaakt. ’s Middags bezoek je het beroemde Terracotta Leger, een unieke graftombe. Hier staan ca. 8.000 verschillende krijgers in vol ornaat en op ware grootte. Je bezoekt ‘Circle Vision’, put 1, 2 en 3 en ook de tentoonstellingsruimte van de bronzen paardenwagens en de laatste opgravingen.
Dag 8: Xi’an
De oude, brede stadsmuur van Xi’an is grotendeels nog intact gebleven. Je gaat naar de Zuidpoort vanwaar je een tocht maakt per fiets (indien beschikbaar of tegen betaling per golfkar) over de stadsmuur. Vervolgens ga je naar de Kleine Wilde Gans Pagode met het omringende park. ’s Middags bezoek je een jade atelier.
Dag 9: Xi’an – Luoyang – Shanghai
Na het ontbijt rijd je per comfortabele hogesnelheidstrein naar Luoyang. Aansluitend bezoek je de wereldberoemde Drakenpoort grotten. Hier hebben boeddhisten in de loop van de eeuwen zo’n 100.000 beelden van Boeddha en zijn volgelingen uit de rotsen gehouwen. Vervolgens reis je per trein naar Shanghai. Deze treinreis is een unieke belevenis waarbij je kennismaakt met de lokale bevolking. Je slaapt in een afsluitbaar 4-persoonscompartiment. Let op: wij adviseren je om voorafgaand aan de treinreis zelf broodjes e.d. mee te nemen voor het ontbijt. In de trein wordt geen ontbijt geserveerd en je arriveert pas in de middag in Shanghai. Uw lokale gids kan je uiteraard helpen om deze inkopen te doen.
Dag 10: Shanghai
Na aankomst word je naar je hotel in Shanghai gebracht. Na de lunch vertrek je naar het Volksplein, centraal punt in hartje Shanghai en je bezoekt het Urban Planning Museum. Hier geeft een grote maquette meer inzicht in de ongebreidelde bouwactiviteiten van de stad Shanghai. De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: bezoek in de avond de hippe wijk Xin Tian Di, waar je volop gezellige eet- en drinkgelegenheden vindt.
Dag 11: Shanghai
Vandaag is ter vrije besteding. Als onderdeel van het extra te reserveren excursiepakket kun je deelnemen aan een halve dagexcursie. Je begint met een ontspannen cruise over de Huangpu rivier, waarna je naar de Jinmaotoren gaat, gelegen aan de Pudong-zijde van de rivier. Een snelle lift breng je naar de 88e verdieping voor een geweldig uitzicht over de stad. Tip: wat dacht je van een wervelende acrobatenshow in Shanghai Circus, inclusief diner (ter plaatse extra te reserveren)?
Dag 12: Shanghai – Suzhou
Per hogesnelheidstrein rijd je naar Suzhou, ook wel bekend als het ‘Venetië van het Oosten’. Je begint met een boottochtje over één van de vele kanaaltjes van Suzhou. Vervolgens bezoek je de Tijgerheuvel, een plek met veel historie in een karakteristiek Chinees decor. Op de top van de heuvel staat een pagode tempel, daterend uit 961. De middag is ter vrije besteding. Tip: ’s avonds kun je (ter plaatse extra te reserveren) een muziekvoorstelling bijwonen, inclusief diner.
Dag 13: Suzhou
Vanmorgen wandel je door het grootste, klassieke Chinese tuinencomplex van de stad; de Tuin van de Nederige Bestuurder. Je krijgt ruimschoots de tijd om te genieten van de paviljoens, water, rotsen en planten. Bij een bezoek aan het zijde atelier word je het verwerkingsproces getoond. De middag is ter vrije besteding.
Dag 14: Suzhou – Hangzhou (ca. 175 km)
Per hogesnelheidstrein rijd je naar Hangzhou, het Chinese paradijs genoemd en geroemd om het prachtige Westmeer. Na aankomst maak je een boottocht over dit beroemde meer, deels omgeven door groene heuvels en anderzijds door een mooi park waar je heerlijk kunt wandelen. ’s Middags ga je naar de bonte Lingyin tempel, sfeervol in de bossen gelegen. Tip: bezoek vanavond de fantastische voorstelling ‘Impressions of West Lake’ (ter plaatse extra te reserveren), uitgevoerd aan het meer.
Dag 15: Hangzhou – Guilin
In de ochtend vlieg je naar Guilin, waar je 3 nachten verblijft. De middag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld Seven Stars Park of de Olifantenslurfheuvel bezoeken.
Dag 16: Guilin
Na het ontbijt ga je naar de kleurrijke Rieten Fluit grot. Vervolgens rijd je naar Daxu, een meer dan 1.000 jaar oud dorpje aan de Li rivier. Je wandelt langs oude huisjes, waar het dagelijkse leven haar gang gaat. Bij de oude brug heb je een mooi uitzicht op de rivier. Eenmaal terug in Guilin is de middag ter vrije besteding.
Dag 17: Guilin
Dag ter vrije besteding. Als onderdeel van het excursiepakket, vooraf extra te reserveren, kun je deelnemen aan een dagexcursie, inclusief lunch, naar de immense rijstterrassen van Longsheng en de Yao en Zhuang minderheden. Je ziet hier een fotogeniek landschap en de cultuur van de bergvolkeren.
Dag 18: Guilin – Yangshuo (ca. 85 km)
Tijdens een rustige boottocht op de Li rivier kun je genieten van een uniek landschap; het karstgebergte rondom Guilin met puntige heuvels, bamboebos en waterbuffels. Aan boord gebruik je een eenvoudige lunch. In de vroege middag kom je in Yangshuo aan, waar je 1 overnachting heeft. De rest van de middag is ter vrije besteding. Tip: bezoek ‘Impressions of Liu Sanjie’ een voorstelling onder regie van Zhang Yimou (ter plaatse extra te reserveren).
Dag 19: Yangshuo – Chengdu
Vrije ochtend. Tip: fietsen door dit bijzondere landschap. Volgens een oud gezegde is het landschap van Guilin het mooiste ter wereld en dat van Yangshuo het mooiste van Guilin. In de loop van de middag rijd je naar Guilin voor je vlucht naar Chengdu. Je verblijft 2 nachten in Chengdu.
Dag 20: Chengdu
Vanmorgen bezoek je het Panda onderzoeksinstituut en zul je deze bijzondere en opmerkelijke dieren zien en meer leren over hun leefgewoontes. ‘s Middags ga je naar een brokaat atelier of het volkspark. De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: bezoek het Wenshu klooster, één van de mooiste van Chengdu. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten, zoals ook de lokale bevolking doet in het theehuis.
Dag 21: Chengdu – Amsterdam
In de loop van de ochtend transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Amsterdam waar je dezelfde dag nog aankomt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs