Deze reis is inclusief:

 • vluchten Amsterdam-Beijing en Shanghai-Amsterdam
 • verblijf in goede drie- en viersterrenhotels
 • deskundige Nederlandssprekende reisleiding
 • verzorging op basis van logies-ontbijt
 • excursies volgens programma
 • express trein Beijing – Xi’an
 • nachttrein Xi’an – Suzhou

Highlights van deze reis:

 • Noord- en Oost-China gecombineerd
 • de Grote Muur
 • Terracotta Leger
 • Beijing
 • Shanghai
 • bezoek aan pittoresk Wuzhen en Suzhou

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam-Beijing
We vertrekken vandaag vanaf Amsterdam naar Beijing.
Dag 2: Beijing
Reisafstand 25 km / circa 1 uur in de bus
Aankomst in de fascinerende wereldstad Beijing. Op de luchthaven staat onze Nederlandssprekende reisleider al op ons te wachten. Tijdens de transfer naar ons hotel krijgen we een eerste impressie van deze intrigerende stad. ’s Avonds krijgen we een traditioneel Chinees welkomstdiner.
Dag 3: Beijing
Reisafstand 45 km / circa 2 uur in de bus
Het Plein van de Hemelse Vrede trekt toeristen vanwege het wereldberoemde portret van Mao, maar is tevens een ontmoetingsplaats voor inwoners van Beijing. We bezoeken de Verboden Stad, van waar eeuwenlang de keizers over China regeerden. Behalve de honderden concubines (soort maîtresses) en de hofhouding mocht geen sterveling ooit de stad betreden. We lunchen in een typisch lokaal restaurant (inbegrepen). Vervolgens gaan we naar de Tempel van de Hemel met schitterende Ming-architectuur. De keizer kwam hier twee maal per jaar, om te bidden voor een goede oogst en om te danken voor een goede oogst. We brengen ook een bezoek aan de gezellige antiekwijk.
Dag 4: Beijing
Reisafstand 180 km / circa 5 uur in de bus
Ten noorden van Beijing ligt de wereldberoemde Grote Muur die met ruim 6.000 kilometer lengte één van de nieuwe zeven wereldwonderen is. Via een prachtige route door de bergen zullen we naar de Grote Muur rijden, waar we per kabelbaan omhoog gaan om vervolgens naar beneden te wandelen. Absoluut genieten!
Dag 5: Beijing-Xi’an
Reisafstand 900 km / circa 2 uur in de bus en 5 uur in de trein
Een vrije ochtend en voormiddag om bijvoorbeeld te gaan winkelen op de Xiu Shui markt. Je vindt er tassen, overhemden, wintersportkleding en jacks van topmerken. Per riksja de Hutongs ontdekken of een bezoek aan het schitterende zomerpaleis behoort ook tot de mogelijkheden (optioneel). In de middag worden we naar het station gebracht om met de express trein naar Xi’an te vertrekken waar we dezelfde avond nog aankomen. Hier proeven we de sfeer van het oude China met zijn stoffige wegen en straatmarkten. Vroeger was Xi’an de hoofdstad van vele Chinese dynastieën. 
Dag 6: Xi’an
Bezoek aan het wereldberoemde Terracotta Leger van keizer Qin, één van de hoogtepunten van onze reis. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin en bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door boeren. ’s Avonds kun je genieten van een diner met een bijzonder dans- en muziekoptreden dat nog stamt uit de Tang Dynastie (optioneel).
Dag 7: Xi’an-Suzhou
Reisafstand 1425 km / circa 13 uur per nachttrein
We krijgen vandaag een kalligrafieles, Chinese karakters voor beginners. Vandaag maken we een stadstour door Xi’an, waarbij een bezoek aan de eeuwenoude stadsmuur uiteraard niet zal ontbreken. Ook de Wilde Ganzen Pagode en het Xi’an museum staan op het programma en tijdens een kalligrafieles kunnen we kennismaken met deze bijzondere schrijfkunst.
We sluiten de middag af met een wandeling door de Oriëntaalse wijk, een fascinerende buurt met smalle straatjes en vele antiekwinkeltjes, alvorens we met de nachttrein naar Suzhou vertrekken. We overnachten in een vierpersoonscouchette. Je koffer gaat in een apart compartiment, dus alleen handbagage is nodig. Optioneel kun je een tweepersoonscouchette boeken (tegen betaling van een toeslag, indien voorradig). Zie hiervoor het tabblad ‘extra opties’.
Dag 8: Suzhou
Reisafstand 250 km / circa 3,5 uur in de bus
Aankomst in de vroege ochtend in Suzhou, waar alles in perfecte harmonie is gebouwd. Het oude centrum heeft mooie kanalen, fraaie klassieke tuinen en fotogenieke hofjes. Vandaag bezoeken we de Tuin van de Nederige Administrateur en een zijdefabriek. Optioneel kun je een traditionele show bijwonen in de Tuin van de Meester van de Netten.
Dag 9: Suzhou-Hangzhou
Reisafstand 240 km / circa 3 uur in de bus
We ontdekken het romantische Westmeer per boot! We rijden naar Hangzhou, bekend om het romantische meer. We maken een stadstour door het oude centrum en uiteraard een boottocht over het hemelse Westmeer. Vervolgens bezoeken we een traditioneel medicijnmuseum. ’s Avonds kun je de lokale avondmarkt bezoeken of een prachtige muzikale lichtshow op het meer bijwonen (optioneel).
Dag 10: Hangzhou-Wuzhen
Reisafstand 250 km / circa 3,5 uur in de bus
In de ochtend kun je een optionele excursie maken naar de heilige Linying Tempel, beroemd om zijn lachende mollige geluksboeddha. Vanaf de tempel heb je een mooi uitzicht op de ‘Berg-die-van-verre-aangevlogen-kwam’ en bezoeken we een theeplantage met de beste thee uit China. In de middag vertrek naar het wellicht best bewaarde waterdorp van de Yangtze delta, Wuzhen. Ons hotel hier ligt op een unieke locatie. We maken een stadstour door een wirwar van straatjes en kanalen. Tevens is er gelegenheid om de beroemde rijstwijn te proeven. ’s Avonds kun je genieten van een bijzondere boottocht over de verlichte kanalen (optioneel).
Dag 11: Wuzhen-Shanghai
Reisafstand 200 km / circa 4 uur in de bus
Na het ontbijt reizen we door naar het Parijs van het Oosten, de veelzijdige havenstad Shanghai met hypermoderne architectuur aan de ene kant en overblijfselen uit het indrukwekkende verleden aan de andere kant. We maken een mooie dagtocht langs alle hoogtepunten van Shanghai. Zo bezoeken we de Jaden Boeddha tempel en maken we een tocht door de Oude Chinese stad, waar we een bezoek brengen aan het Huxing theehuis. Uiteraard maken we een wandeling over de beroemde Bund, de koloniale boulevard langs de Huangpu rivier.
Dag 12 en 13: Shanghai
Twee dagen de tijd om deze wereldstad te ontdekken en bijvoorbeeld te winkelen op de beroemde Nanjing Road. Het is een aanrader om ’s ochtends vroeg naar het Fuxing park (in de oude Franse wijk) te gaan; hier beoefenen de Chinezen in de ochtenduren traditionele vechtkunst, tai chi en stijldansen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Shanghai Museum. Je kunt je  reis afsluiten met een wervelende en wonderbaarlijke acrobatische show (optioneel).
Dag 14: Shanghai-Amsterdam
Reisafstand 70 km / circa 1 uur in de bus
Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Amsterdam, waar je dezelfde dag aankomt.
Let op:
Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en of volgorde van de rondreis worden afgeweken. Je reisbescheiden ontvang je circa 7 dagen voor vertrek.
(Groepsrondreis Keizerlijk China)

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs