Deze reis is inclusief:

 • vlucht Amsterdam-Beijing en Hangzhou-Amsterdam
 • luchthavenbelasting en brandstofheffing
 • transfer luchthaven-hotel v.v.
 • dagtrein (4x) per hogesnelheidstrein
 • 12 overnachtingen in middenklasse accommodaties
 • 1 overnachting in de nachttrein in een softsleeper (4-persoonscompartiment)
 • 13x ontbijt
 • begeleiding tijdens de gehele reis door lokale Engelssprekende gidsen
 • privé vervoer per auto of minivan met chauffeur
 • alle omschreven excursies exclusief entreegelden

Highlights van deze reis:

 • Beijing met o.a. Verboden Stad
 • Grote Muur bij Mutianyu
 • Tempel van de Hemel
 • Shaolin: Kungfu-klooster
 • Drakenpoort grotten in Luoyang
 • Xi’an: Terracotta Leger
 • Metropool Shanghai
 • Suzhou: Klassieke tuinen
 • Hangzhou
 • het Chinees paradijs

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Beijing
Vertrek vanaf Schiphol voor je vlucht naar Beijing.
Dag 2: Beijing
Na aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door de reisleider en naar het hotel gebracht. Na aankomst in je hotel kun je even uitrusten en je opfrissen. Daarna bezoek je de Tempel van de Hemel, gelegen in het schitterende Tiantan park. Vele keizers maakten jaarlijks de lange tocht vanuit de Verboden Stad naar deze tempel om te offeren voor de oogst. Het park biedt volop ruimte aan de lokale bevolking voor ontspanning en het beoefenen van o.a. dansen, tai chi, sporten en muziek. Je hebt 3 overnachtingen in Beijing.
Dag 3: Beijing
’s Morgens wandel je over het grootste plein ter wereld: het Tian’anmen plein. Rondom het plein zie je o.a. de Parlementsgebouwen, het Historisch Museum en de Verboden Stad. Uiteraard bezoek je de Verboden Stad, gedurende de afgelopen ruim 500 jaar het thuis van 24 Chinese keizers en hun hofhouding. Je kunt rondwandelen langs de vele gebouwen en paviljoenen met een rijke, eeuwenoude geschiedenis. Als onderdeel van het extra te reserveren excursiepakket kun je deelnemen aan een hutong-tour. Deels te voet en deels per fietstaxi word je rondgereden langs idyllische meertjes en de ‘hutongs’, de bekende volkse wijken, waar je een Chinese familie bezoekt en een idee krijgt van het informele, alledaagse Beijing. Tevens bezoek je de residentie van prins Gong, een magnifiek voorbeeld van een hofwoning uit de Qing dynastie periode.
Dag 4: Beijing
Buiten Beijing is de Grote Muur. Je bezichtigt het Mutianyu-deel, een minder toeristisch gedeelte, gelegen in een prachtig natuurgebied. Imposante trappen leiden je naar de wacht- en uitkijktorens en tegelijk kun je genieten van de verre panorama’s en de groene heuvels. Op de terugweg bezoek je een cloisonné-werkplaats, een eeuwenoud ambacht en maak je in de stad een stop bij de 2 bekendste Olympische stadions, ‘Bird Nest’ en de ‘Watercube’.
Dag 5: Beijing – Dengfeng
Na het ontbijt volgt de transfer naar het station. Per comfortabele hogesnelheidstrein rijd je naar Zhengzhou, waar je halverwege de middag arriveert. Vervolgens rijd je naar Dengfeng, nabij Shaolin, waar je overnacht.
Dag 6: Dengfeng – Luoyang (ca. 85 km)
Uiteraard bezoek je het Shaolin-klooster, bekend als de bakermat van de Chinese vechtsporten en Kungfu in het bijzonder. Het klooster ligt in één van China’s 4 heilige taoïstische bergen. Bij één van de grootste Kungfu scholen ter wereld zie je een korte demonstratie van enkele studenten.’s Middags zie je o.a. het ‘Woud van Pagodes, de laatste rustplaats van zeer toegewijde boeddhisten. Aansluitend rijd je naar Luoyang voor de overnachting.
Dag 7: Luoyang – Xi’an
Vanmorgen ga je naar de wereldberoemde Drakenpoort grotten. Hier hebben boeddhisten in de loop van de eeuwen zo’n 100.000 beelden van Boeddha en zijn volgelingen uit de rotsen gehouwen. In de middag rijd je per hogesnelheidstrein naar Xi’an, waar je de komende 2 nachten verblijft.
Dag 8: Xi’an
In de ochtend bezoek je lokale markt en een werkplaats waar terracotta soldaten worden gemaakt. ’s Middags bezoek je het Terracotta Leger, een unieke graftombe. Hier staan ca. 8.000 verschillende krijgers in vol ornaat en op ware grootte. Je bezoekt ‘Circle Vision’, put 1, 2 en 3 en ook de tentoonstellingsruimte van de bronzen paardenwagens en de laatste opgravingen.  Tip: ‘s avonds kun je (ter plaatse extra te reserveren) genieten van een plaatselijke specialiteit, ‘dumplings’, gevolgd door een Tang-dynastie show.
Dag 9: Xi’an – Shanghai
De oude, brede stadsmuur van Xi’an is grotendeels nog intact gebleven. Vanaf de Zuidpoort maak je een tocht per fiets (indien beschikbaar of tegen betaling per golfkar) over de stadsmuur, wat je een goede indruk van oud en nieuw Xi’an geeft. Vervolgens ga je naar de Kleine Wilde Gans Pagode met het omringende park. ‘s Middags bezoek je een jade verkoopatelier. Aansluitend naar het station vanwaar je per trein, Chinees vervoersmiddel bij uitstek, naar Shanghai vertrekt. Je slaapt in een afsluitbaar 4-persoonscompartiment.
Dag 10: Shanghai
Na aankomst word je naar je hotel in Shanghai gebracht voor het ontbijt. In de loop van de ochtend vertrek je naar het Volksplein, centraal punt in hartje Shanghai en je bezoekt het Urban Planning Museum. Hier geeft een grote maquette meer inzicht in de ongebreidelde bouwactiviteiten van de stad Shanghai. De middag is ter vrije besteding. Je hebt 2 overnachtingen in Shanghai. Tip: bezoek in de avond de hippe wijk Xin Tian Di, waar je volop gezellige eet- en drinkgelegenheden vindt.
Dag 11: Shanghai
Vandaag is ter vrije besteding. Als onderdeel van het extra te reserveren excursiepakket kun je deelnemen aan een halve dagexcursie. Je begint met een ontspannen cruise over de Huangpu rivier, waarna je naar de Jinmao-toren gaat, gelegen aan de Pudong-zijde van de rivier. Een snelle lift breng je naar de 88e verdieping voor een geweldig uitzicht over de stad. Tip: wat dacht je van een wervelende acrobatenshow in Shanghai Circus, inclusief diner (ter plaatse extra te reserveren)?
Dag 12: Shanghai – Suzhou (ca. 110 km)
Per hogesnelheidstrein rijd je naar Suzhou, ook wel bekend als het ‘Venetië van het Oosten’, waar je de komende 2 nachten verblijft. Na aankomst maak je een boottochtje over één van de vele kanaaltjes van Suzhou. Vervolgens bezoek je de Tijgerheuvel, een plek met veel historie in een karakteristiek Chinees decor. Op de top van de heuvel staat een pagode tempel, daterend uit 961. De middag is ter vrije besteding.
Dag 13: Suzhou
Vanmorgen wandel je door het grootste, klassieke Chinese tuinencomplex van de stad; de Tuin van de Nederige Bestuurder. Je krijgt ruimschoots de tijd om te genieten van de paviljoens, water, rotsen en planten. Bij een bezoek aan het zijde atelier word je het verwerkingsproces getoond. De middag is ter vrije besteding.
Dag 14: Suzhou – Hangzhou
Per hogesnelheidstrein rijd je naar Hangzhou, geroemd om het prachtige Westmeer. Je maakt een boottocht over het beroemde Westmeer, dat deels wordt omgeven door groene heuvels en anderzijds door een mooi park waar je heerlijk kunt wandelen. Vanmiddag ga je naar de bonte Lingyin tempel, sfeervol in de bossen gelegen. In de hoofdtempel zie je prachtige plafondschilderingen. Tip: bezoek vanavond de fantastische voorstelling ‘Impressions of West Lake’ (ter plaatse extra te reserveren), uitgevoerd aan het meer.
Dag 15: Hangzhou – Amsterdam
In de loop van de ochtend transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Amsterdam waar je dezelfde dag nog aankomt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs