In slechts een paar uur waan je je in een andere wereld. Naar welke stad je ook gaat, het is de ideale escape. Maar wat zijn nu onze tips? Wat moet je absoluut doen en meenemen? Je leest het hier.

Je bent en blijft een Nederlander

Waar wij als Nederlander ook naartoe gaan, overal ter wereld stappen we op de fiets. Tijdens het bezoeken van een nieuwe stad kan er soms veel op je af komen, welke metro neem je nu? En hoever liggen bepaalde plekken nu daadwerkelijk van elkaar? Onze tip: stap een van de eerste dagen op de fiets en ontdek de stad. Zo ontdek je in korte tijd de stad én ontdek je straatjes waar je anders nooit was geweest.

Hoelang duurt de gemiddelde stedentrip?

Deze vraag wordt ons als reisadviseurs vaak gesteld: Hoelang heb ik nodig voor deze stad? Het enige passende antwoord? “Zolang als jij wil.” Richtlijnen zijn er dus niet maar gemiddeld duurt een citytrip zo’n 4 dagen. Een midweek of juist een lang weekend alles is mogelijk. Let hierbij wel op de tijden van jouw vluchten. Vlieg je s ’avonds pas naar de bestemming? Ook deze dag telt als een reisdag. Kijk dus niet naar de lengte van de reis maar het aantal dagen dat je daadwerkelijk op je bestemming hebt.

Bereid je citytrip voor

Omdat je vaak maar beperkte tijd hebt en de steden vaak groot zijn is het handig om jouw citytrip voor te bereiden. Denk hierbij vooraf na; wat wil ik zien en doen? Maak naar aanleiding van dit lijstje een globale planning per dag. Zo kan je bijvoorbeeld alle activiteiten in het noorden van een stad op een dag doen en in het zuiden een andere dag. Zo voorkom je dat je op één dag van noord, naar oost en zuid reist voor de verschillende bezienswaardigheden. Zonde van je tijd wat ons betreft.

Wat neem ik mee?

Je hebt er lang naar uitgekeken en wilt natuurlijk niks vergeten. Maar wat neem je nu mee? Want meestal gaat er alleen een handbagage koffer of een grote rugzak mee. Proppen dus? Dat is wat ons betreft zeker niet nodig. Wat je wel nodig hebt delen we hier (naast je kleding, toiletspullen en documenten natuurlijk) :

  • Packing cubes. Organiseer je kleding in packing cubes. Er past meer in je koffer en hij blijft altijd netjes en opgeruimd.
  • Kleine tas voor op de bestemming. Zorg dat je altijd een extra rugzak/handtas mee hebt om mee in de stad te lopen.
  • TSA kabelslot. Heb je een late vlucht en staat jouw koffer of tas nog een dag in de hotellobby of in een opslag? Zorg dat je er een goed slot bij je hebt.
  • Een stad.. het heeft soms ook zo zijn nadelen. Zo kan het zijn dat jouw hotel in een drukke wijk ligt of dat het hotel gehorig is. Oordopjes kunnen dan geen kwaad. Tip: check voor het boeken van het hotel de reviews van een site daarop kun je vaak al zien in wat voor wijk het ligt en of er sprake is van geluidsoverlast.

Direct een citytrip boeken? Bekijk het aanbod hier.

Commentaar is niet beschikbaar