Deze reis is inclusief:

 • binnenlandse vlucht
 • vervoer
 • 14 overnachtingen met ontbijt
 • genoemde excursies
 • let op: zonder intercontinentale vlucht

Highlights van deze reis:

 • Bogota
 • Villa de Leyva
 • Salento
 • Cartagena
 • Palomino
 • Tayrona Nationaal Park
 • vele extra optionele excursies

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1 en 2: Easy going Bogota
Na een lange vlucht land je in Bogota. Om je alvast op weg te helpen, staat er een chauffeur voor je klaar die je naar je slaapplek brengt. Daar rust je uit, zodat je de volgende dag fris aan het avontuur kan beginnen. Bogota is een grote stad met verschillende wijken en om de leukste plekken te ontdekken, ga je een halve dag fietsen. Samen met een gids en een internationale groep doorkruis je de kleurrijke straten, en de gids vertelt je meer over de geschiedenis van Colombia. Je stopt bij gezellige pleinen en je baant je een weg tussen de gekste soorten fruit op de markt. Ook breng je een bezoek aan een eeuwenoude, bijzondere begraafplaats. De tour eindigt in het historische centrum rond lunchtijd, waar je meteen een restaurantje induikt. 
Dag 3 en 4: Terug in de tijd bij Villa de Leyva
Vandaag stap je een paar eeuwen terug in de tijd in het koloniale dorp Villa de Leyva. Na een transfer en een busrit van vier uur kom je aan in deze plaats die omringt wordt door groene bergen. Pittoreske, geplaveide straten en witte huizen sieren het decor. Je loopt hier over een van de grootste pleinen van heel Zuid-Amerika en je komt hier tot rust na het drukke Bogota.
Dag 5: Tussenstop in Bogota
Omdat Bogota een handige uitvalsbasis is, reis je op dezelfde manier terug naar de stad. Je slaapt hier een nacht voordat je weer doorreist naar de volgende bestemming. Lees in de avond een boek in je hotel of ga terug naar je favoriete wijk die je hebt ontdekt tijdens de eerste dagen van je Colombia reis. Wil je nog een nachtje toevoegen om meer tijd te hebben in Bogota? Dat kan natuurlijk ook, geef dat dan even aan.
Dag 6 t/m 8: Koffie in palmboom-vallei Salento
Vandaag heb je een lange rit van ruim 6 uur voor de boeg. Je reist per privetransfers en bus naar Salento. De eerste dag rust je uit om de volgende dag een van de mooiste natuurplekken van het land te ontdekken: de Cocora Vallei. Deze groene vallei ligt gelegen tussen grillige bergen en torenhoge waspalmbomen bespikkelen het landschap. Dit zijn de hoogste palmbomen ter wereld die minstens 60 meter lang zijn. Omdat je deze plek gezien moet hebben, ga je een halve dag op pad met een privégids. In een jeep word je naar de vallei gebracht, waar de wandeling van start gaat. Onderweg heb je weidse uitzichten, vliegen kolibries je om de oren en geniet je van de rust.
Dag 9 t/m 12: Kleurrijk Cartagena
Het is tijd om de natuur achter je te laten en weer de koloniale sferen in een stad te omarmen. Na twee privétransfers en een binnenlandse vlucht kom je aan in de bruisende stad Cartagena. De komende dagen staan in het teken van kleurrijke huizen en prachtige straten. En om de állermooiste plekken van de stad te bewonderen, plannen wij een stadstour met privégids voor je in. De gids spreekt Engels en de tour duurt een halve dag. Je verkent het historische centrum, welke volledig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, maar je loopt ook door de andere wijken. Je bekijkt de architectonische stijlen die de stad rijk is en je leert meer over de historie van Cartagena.
Dag 13 t/m 15: Palomino’s relaxte palmenkust
De laatste bestemming van de reis is Palomino, de ideale plek om nog éven te genieten van je reis door Colombia. Met een shuttlebus word je in ongeveer vijf uur naar Palomino gebracht, waar je twee nachten verblijft. Je bepaalt zelf wat je gaat doen in deze kustplaats, maar wij raden aan om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Tayrona National Park, één van de highlights van het land. Tayrona staat bekend om het tropisch regenwoud dat aan het strand grenst. Met het water zo helder, het zand zo zacht en de palmbomen huizenhoog, is dit de perfecte afsluiter.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs