Deze reis is inclusief:

 • alle entreegelden en retourvlucht met KLM
 • rondreis volgens programma
 • vele stadstours
 • Nederlandssprekende reisleiding

Highlights van deze reis:

 • unieke fietstocht in Bogota
 • koffietour met bezoek aan archeologische parken
 • bezoek aan Valle de Cocora en Salento
 • verblijf in ecohotel bij Tayrona Nationaal Park

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Bogota
Vandaag begint jouw reis naar het veelzijdige Colombia. Vanaf Schiphol vlieg je rechtstreeks naar de hoofdstad Bogota. In Bogota staat onze Nederlandssprekende reisleider ons al op te wachten en worden we naar ons hotel midden in de wijk La Candelaria gebracht. Bogota ligt middenin de Andes op wel 2.800 meter hoogte, en dat voel je!
Dag 2: Bogota
We gaan op pad voor een uitgebreide kennismaking met deze miljoenenstad. Samen met een deskundige gids maken we een fietstocht om je het echte Bogota te laten zien. We fietsen door la Candelaria, het oude koloniale centrum met als hart de Plaza Bolivar, omringd door historische gebouwen. Ook zien we de moderne kant van de stad waar wolkenkrabbers en schilderingen van graffiti het toneel vormen. ’s Middags bezoeken we het bekendste museum van de stad, het Goudmuseum, met een uitgebreide collectie aan gouden voorwerpen. Vervolgens bezichtigen we enkele kunstwerken van Fernando Botero in het gelijknamige Botero museum, van wie we in de stad Medellín nog meer sculpturen zullen bewonderen. We sluiten de dag af op Monserrate Hill, wellicht de bekendste bergtop van Bogota, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.
Dag 3: Bogota – Zoutkathedraal Zipaquira – Villa de Leyva
Zipaquira, een stadje omringd door zoutmijnen, is ons eerste reisdoel van vandaag. Hier bekijken we de spectaculaire ondergrondse zoutkathedraal. Een gangenstelsel met 14 kleine kapelletjes leidt ons uiteindelijk tot een indrukwekkende verlichte kerk.  We vervolgen onze weg en bezoeken de beroemde Brug van Boyaca waar het laatste vrijheidsgevecht heeft plaatsgevonden tegen de Spanjaarden en wat leidde tot de onafhankelijkheid van Colombia. 
Aan het eind van de middag komen we aan in het prachtige koloniale stadje Villa de Leyva dat met zijn kinderkopjes en witte huisjes echt stil in de tijd is blijven staan. Mensen zijn oprecht vriendelijk en groeten je op straat, iets wat trouwens op veel plaatsen in Colombia nog heel normaal is. Je kunt het plaatsje gemakkelijk zelf te voet verkennen. ’s Avonds is het aan aanrader om een hapje en een drankje te doen op het sfeervolle plein van Villa de Leyva. 
Dag 4: Villa de Leyva – Girardot
’s Ochtends rijden we naar het Ecce Homo Convent, een authentiek klooster net buiten de stad, waar in verschillende zalen het dagelijkse leven wordt tentoongesteld. De streek rondom Villa de Leyva staat ook bekend om haar tropische wijn, dus een bezoek aan een wijnboerderij inclusief proeverij ontbreekt uiteraard niet! Vervolgens vertrekken we richting Neiva waar de indrukwekkende Tatacoa-woestijn ligt. Onderweg overnachten we in een aangenaam hotel in het plaatsje Girardot, een stuk onder Bogota.
Dag 5: Girardot – Neiva
We rijden verder naar het plaatsje Neiva. Neiva is de toegangspoort tot de nabijgelegen spectaculaire Tatacoa-woestijn. Vergaap je hier aan spectaculaire okergele rotsformaties en landschappen vol met imposante cactussen. We maken een korte wandeling in deze Grand Canyon van Colombia en genieten van een schitterende zonsondergang die de rotsformaties langzaam van kleur doen veranderen. Na dit bezoek rijden we terug naar Neiva voor de overnachting.
Dag 6: Neiva – San Agustin
We volgen de Magdalena rivier, die met haar ruim 1500 km lengte van het zuiden naar het noorden van het land stroomt en vroeger een belangrijke handelsroute vormde. Langs deze rivier zijn ook veel archeologische vondsten uit pre-Colombiaanse tijden gedaan. ’s Middags komen we aan in San Agustin, dat met haar adembenemende ligging te midden van bergen en rivieren een prachtige plek is. We verblijven hier twee nachten.
Dag 7: San Agustin
De ligging aan de Magdalena-rivier maakt San Agustin tot het belangrijkste archeologische gebied van Colombia. Een bezoek aan het archeologische park van San Agustin vol imposante beelden, die soms wel 2000 jaar oud zijn, zit inbegrepen in jouw reis! Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en je vindt hier nog zeker 500 tombes en beelden, waarvan de hoogste zo’n zeven meter hoog is. De beelden hebben zowel menselijke als dierlijke kenmerken en je zult ongetwijfeld adelaars, kikkers en jaguars herkennen. Helaas is er verder (nog) weinig bekend over deze stammen, hoogstwaarschijnlijk waren zij al verdwenen toen de Spanjaarden Colombia veroverden. Op het hoogste punt van het park, Alto de Lavapatas, heb je een mooi uitzicht op het omliggende groene Andesgebergte. Na ons bezoek aan het park bekijken we het bijbehorende Archeologisch Museum. ’s Middags heb je nog wat tijd om het centrum van San Agustin op eigen gelegenheid te verkennen.
Dag 8: San Agustin – Popayan
We maken ons op voor een lange rit naar Popayan, dwars door het Purace National Park vol nevelwouden en moerasgebieden met de typerende Andesplant frailejónes. In de middag komen we hier aan. Popayan is beroemd vanwege haar kalkwitte façades. Niet voor niets wordt de stad daarom ook wel de Witte Stad genoemd. We maken hier een korte stadswandeling door de gezellige witte straatjes. Laat je vooral verrassen door de uiterst verfijnde keuken; naast prachtige kerken en kloosters vindt u hier veel gezellige restaurants en bars. 
Dag 9: Popayan – Buga – koffieregio
Tijd om te vertrekken naar een van de mooiste gebieden van Colombia, de zogenaamde Triangulo del Cafe, ofwel de koffieregio van het land. Onderweg bezoeken we het stadje Buga, voor de bezichtiging van zijn indrukwekkende basiliek Senor de los Milagros, een zeer belangrijk bedevaartsoord voor Colombianen. Later vandaag komen we aan in de koffieregio. Koffie is het grootste (legale) exportproduct van Colombia. We verblijven enkele nachten op een authentieke haciënda (boerderij), gebouwd in Paisa-stijl, met een heerlijke keuken en een verfrissend zwembad. We brengen een bezoek aan een koffieplantage, symbool voor deze regio. We maken een wandeling over de plantage en zien hoe de koffieboon verwerkt wordt tot het welbekende eindproduct. Uiteraard sluiten we de wandeling af met een lekker bakje koffie en heb je de mogelijkheid om de producten te kopen. 
Dag 10: Valle de Cocora en Salento
Vandaag maken we een excursie naar de Valle de Cocora en het gezellige dorpje Salento. Valle de Cocora is een prachtige glooiende vallei waar de nationale boom van Colombia veelvuldig voorkomt: de Palma de Cera. Met onze bus rijden we eerst naar Salento en stappen hier over op het traditionele vervoersmiddel in deze regio, de Willys Jeep. We rijden naar de schitterende vallei en maken hier een mooie wandeling langs de bijzondere waxpalmbomen die tot wel 60 meter hoogte kunnen groeien. Vergeet je fototoestel niet, want de vallei levert gegarandeerd mooie plaatjes op! We bezoeken deze dag ook het typische Paisa dorpje Salento. Het staat bekend om zijn koloniale architectuur en kleurrijke straatjes met restaurantjes en kleine winkeltjes. We wandelen door het dorp en hebben de mogelijkheid hier te lunchen (niet inclusief). Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar ons hotel. 
Dag 11: Koffieregio – Medellin
Na ons ontbijt reizen we verder naar de in een vallei gelegen stad Medellin, na de hoofdstad de tweede grootste stad van het land. Door zijn milde klimaat wordt Medellín ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. Kenmerkend zijn hier de duizelingwekkende wolkenkrabbers en trendy restaurants, maar ook de oude gebouwen in de zo typische Paisa-architectuur. De stad heeft de enige metro van het land die voor een deel op enkele meters hoog boven de stad zoeft. Aan het eind van de middag aankomst bij ons hotel in de wijk El Poblado. Medellin beschikt over vele (internationale) restaurants en kent een bruisend nachtleven.
Dag 12: Medellin
’s Morgens nemen we je mee op een stadstour door Medellin, een stad die als geen andere plek de grote veranderingen in het huidige Colombia symboliseert. We bezoeken onder andere de begraafplaats van de beruchtste Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar die onlosmakelijk met deze stad verbonden is. Uiteraard wandelen we over Plaza Botero, het stadsplein vol bronzen beelden van de Colombiaanse beeldhouwer Fernando Botero. De 23 beelden op het plein worden gekenmerkt door relatief te grote of te kleine lichaamsdelen in verhouding met de rest van het lichaam. Ons hotel ligt in de wijk El Poblado vol gezellige restaurants, winkels en barretjes. De middag is te vrije besteding en je zult je hier prima kunnen vermaken. Vraag gerust de reisleider om leuke tips om de buurt te verkennen of juist dat ene gezellige restaurantje te ontdekken. 
Dag 13: Medellin – Santa Marta – Omgeving nationale park Tayrona
’s Morgens transfer naar de luchthaven van Medellin voor onze vlucht (eventueel met overstap) naar de havenstad Santa Marta. Vanuit Santa Marta gaan we op weg naar het nationale park Tayrona, waarschijnlijk het meest bekende park van het land. Tegen het einde van de middag komen we aan in ons heerlijke ecohotel, vlakbij het nationale park, direct aan het strand. Geniet op een van de fantastische ligbedden aan de Caribische kust of neem een duik in het zwembad. 
Dag 14: Omgeving nationale park Tayrona
In Tayrona wisselen kustlijn en ongerepte jungle elkaar af met de meest idyllische baaien, omringd door kokospalmen. Vandaag heb je de mogelijkheid om een excursie te maken (optioneel) naar dit fantastische park waarbij je een paar uur door de jungle en langs schitterende stranden wandelt. Uiteraard heb je hierbij tijd om te zwemmen in de prachtige baaien. Voor wie een dagje wil relaxen biedt ons ecohotel een heerlijk zwembad en ongerept wit zandstrand. Ook hier is het zeker geen straf om wat tijd door te brengen en even tot rust te komen. Het ultieme vakantiegevoel!
Dag 15: Omgeving nationale park Tayrona – Cartagena
Vandaag rijden we grotendeels langs de Caribische kust naar de prachtige koloniale havenstad Cartagena. De weg voert ons langs El Totumo Mud Volcano, een kleine vulkaan met warme modder die volgens de lokale bevolking een helende werking heeft. Colombianen maken hier nog veel gebruik van en ook wij hebben de mogelijkheid om een modderbad te nemen (tegen betaling, circa USD 3 p.p.). Na deze korte stop rijden we verder en tegen het einde van de middag komen we aan in Cartagena. Cartagena is een ware parel aan de Caribische kust met zijn mooi gerestaureerde ommuurde binnenstad, bewaakt door het fort Castillo de San Felipe dat in de 18e eeuw door een Nederlandse ingenieur onneembaar verstevigd is. Bij aankomst nemen we u mee op een stadswandeling door het schitterende koloniale centrum langs kleurrijke kerken en gezellige straatjes. Met een beetje geluk bewonderen we de zonsondergang in de Caribische zee vanaf de oude stadsmuur die het centrum omringd.
Dag 16 en 17: Cartagena
In de ochtend van dag 16 verkennen we de omgeving van het historisch centrum en bezoeken we het klooster La Popa, gelegen op het hoogste punt van Cartagena, en kasteel San Felipe, een immens fort met vele stenen tunnels. ’s Middags kun je op eigen gelegenheid winkelen in de vele boetiekjes van het koloniale centrum of een drankje doen op een van de gezellige pleinen. Tegen het vallen van de avond kun je optioneel een rondrit per paardenkoets door de stad maken terwijl de historische gebouwen prachtig verlicht worden. De volgende dag is ter vrije besteding: er valt hier genoeg te ontdekken!
Dag 18: Cartagena – Amsterdam
De ochtend is nog ter vrije besteding en kun je gebruiken om je laatste inkopen te doen. Daarna zit onze rondreis door dit verrassende land er helaas alweer op. In de middag volgt de transfer naar de luchthaven van Cartagena voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Dag 19: aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol, met fantastische herinneringen aan jouw reis door dit boeiende land.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs