Costa Rica


Onze reistip:
Een 12-daagse rondreis door Costa Rica boek je al vanaf €1428 p.p.

Costa Rica is een verrassende bestemming die voor een relatief klein land veel te bieden heeft. De variatie aan natuur; nevelwouden, vulkanische gebieden, tropische palmstranden en uitgestrekte laaglanden met moerassen maken dit land zo aantrekkelijk.

Het is erg gemakkelijk om het land te verkennen zowel per auto, bus of zelfs per fiets. De adembenemende uitzichten tijdens een bezoek aan dit land zullen je betoveren.

Bekijk deze rondreis

Costa Rica highlights

Costa Rica is een verrassende bestemming die voor een relatief klein land veel te bieden heeft. De variatie aan natuur; nevelwouden, vulkanische gebieden, tropische palmstranden en uitgestrekte laaglanden met moerassen
maken dit land zo aantrekkelijk. Met een oppervlakte die zo’n 1,2 keer groter is dan Nederland is Costa Rica erg toegankelijk. Het is erg gemakkelijk om het land te verkennen zowel per auto, bus of zelfs per fiets. De adembenemende
uitzichten tijdens een bezoek aan dit land zullen je betoveren.

Praktische informatie Costa Rica

Costa Rica ligt in Midden-Amerika tussen Panama en Nicaragua in en telt ruim 4 miljoen inwoners. Het land kent een enorme verscheidenheid aan landschappen, van vulkanische bergketens tot uitgestrekte laaglanden met moerassen. In Costa Rica is het niet altijd en overal tropisch warm ondanks dat het land in de tropen ligt. In het hoogland ligt de gemiddelde temperatuur op 17°C, in het laagland van beide kuststroken is het wel altijd tropisch heet met een gemiddelde temperatuur van 30°C. De neerslag in Costa Rica verschilt heel erg per gebied, maar men kan er vanuit gaan dat december t/m maart de droogste maanden zijn. Deze maanden gelden dan ook als beste reistijd. In Costa Rica is het tijdens de Nederlandse wintertijd 7 uur vroeger, en in de zomertijd 8 uur. De gemiddelde reisduur naar de hoofdstad San José is circa 15 uur.

Tortuguero National Park

Tortuguero National Park wordt gezien als het meest spectaculaire natuurpark van Costa Rica. Het is vooral bekend om de enorme aantal schildpadden die er elk jaar hun eieren leggen. Maar ook buiten het schildpadden seizoen,
wanneer de schildpadden zich niet nestelen, is dit park absoluut de moeite waard. Met zijn talloze kanalen is dit dé plek om met een boottocht wilde dieren te spotten. Het Amazone-achtige park telt meer dan 600 soorten dieren,
waaronder de meest prachtig gekleurde vogels. Niet alleen kunt u genieten van deze adembenemende flora en fauna, Tortuguero National Park biedt uitgestrekte, beschermde stranden waar u kunt genieten van de spectaculaire zonsop- en ondergangen.

Vulkaan Arenal

De vulkaan Arenal produceert elke dag nog grote as wolken, gloeiende lava en explosies. Een bezoek aan Costa Rica is niet compleet zonder de mooiste actieve vulkaan ter wereld (zoals velen zeggen) met eigen ogen gezien te hebben.
Er zijn verschillende manieren om van de vulkaan en de prachtige omgeving te genieten. Dit kan via een mooie wandeling, maar bijvoorbeeld ook te paard! Er worden verschillende soorten tours aangeboden.
Doordat de vulkaan nog zo actief is, stikt het aan de voet van de vulkaan van natuurlijke warmtebronnen waar men nog steeds gebruik van kan maken.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Costa Rica?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.