Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis vanaf Amsterdam
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
 • Rondreis per auto volgens programma
 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • 10 dagen autohuur
 • Kaart van Costa Rica

Highlights van deze reis:

 • de Arenal vulkaan
 • Monteverde National Park
 • de Rincón de la Vieja vulkaan
 • de Pacifische kust

Bekijk hier de Reisdetails

12-daagse actieve en avontuurlijke rondreis per 4-wheel drive. Je reist door schitterende natuurgebieden met als hoogtepunten de Arenal vulkaan, het authentieke bergdorp Monteverde en het Rincón de la Vieja National Park.

San José
De hoofdstad van Costa Rica is het ideale startpunt voor jouw reis. Het ligt in het midden van de Centrale Vallei op een hoogte van 1150 meter. Het is een moderne stad in vergelijking met de andere steden in het land. Er is genoeg te doen en te bezoeken, zoals: musea, theaters, markten, restaurants. Zoals de meeste steden in Latijns-Amerika is ook San José gebouwd rond het hart van het winkelgebied: het centrale plein. Het is slim om dit plein op te zoeken en vanaf daar te bekijken welke kant je op gaat en wat je wilt doen!

Arenal
De actieve vulkaan van Arenal is erg intrigerend. Vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de hellingen loopt goed zichtbaar. De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten: zo kunt je baden in de hete bronnen, paardrijden, kayakken, vissen of wandelen in de jungle. Ook kun je een bezoek brengen aan het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve. Dit gebied is vooral bekend om de vele vogels, waarvan de voornaamste soorten de roze lepelaar, witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar zijn. Ook komen er brul- en kapucijnapen, luiaards en kaaimannen voor. 

Monteverde
Tijdens het laatste gedeelte van deze avontuurlijke rit, over een steile en onverharde weg, komt de 4-wheel drive zeker van pas. Alle inspanningen worden beloond als je het authentieke bergdorp Monteverde bereikt. Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kun je wandelen over de junglepaden in het nevelwoud en genieten van de rijke fauna en talloze vogelsoorten. Of maak een boeiende tocht over zwevende bruggen en platformen en bekijk het tropische woud eens vanuit een ander oogpunt. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Verder zijn een bezoek aan de Hummingbird Gallery en de zuivelboerderij van de Quakers aanraders. 

Rincón de la Vieja National Park
Nadat je de bergweg bent afgedaald, rijd je over de hoofdweg naar Liberia. Van hieruit zet je koers naar het Rincón de la Vieja National Park. Onderweg zie je de overgang van regenwoud naar droog woud. Verken de prachtige omgeving met de mountainbike, te paard of per huurauto. De natuur is erg divers met verschillende thermale baden tot koele watervallen en waterglijbanen. Of je dus een rustige wandeling wilt maken of het echte avontuur op wilt zoeken, het kan allemaal!

Guanacaste
Verken de verschillende stranden en omgevingen. Guanacaste heeft een ontspannen sfeer en is een ideale bestemming om rustig na te genieten van je rondreis. Bezoek het charmante vissersplaatsje Tamarindo, waar je kunt relaxen aan het strand en kunt deelnemen aan diverse watersportmogelijkheden, zoals surfen, duiken, zeilen, snorkelen en sportvissen. Elk jaar leggen grote aantallen lederschildpadden van oktober tot februari hier hun eieren. Ook kun je een excursie maken naar het Palo Verde Nationaal Park, een canopytour maken of raften.

Let op!
De vanafprijs is zoveel mogelijk gebaseerd op actuele vliegtarieven. Deze tarieven zijn sterk aan wijzigingen onderhevig. Indien een wijziging is opgetreden word je hierover vóór boeking geïnformeerd.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs