Deze reis is inclusief:

 • Vlucht
 • Transfers
 • Rondreis Bergen-Kirkenes-Bergen in de gereserveerde hutaccommodatie met douche en toilet op basis van volpension

Highlights van deze reis:

 • Bergen
 • Alesund
 • Trondheim
 • Lofoten
 • Tromso
 • Noordkaap
 • Kirkenes
 • Hammerfest

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Bergen
Vlucht Amsterdam-Bergen met KLM en transfer naar Hurtigruten terminal. Na aankomst op de luchthaven van Bergen volgt een transfer naar de Hurtigruten terminal in de haven van Bergen (inbegrepen). Om ca. 17.00 uur inscheping aan boord van één van de schepen van de Hurtigrutenvloot in de haven van Bergen. Afvaart om ca. 20.00 uur. Voordat het schip vertrekt heb je nog tijd om deze Hanzestad te bezichtigen. Wandel langs het middeleeuwse Bryggen, met prachtig overhellende houten huizen, en de vismarkt en neem de Fløybanen omhoog. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Aan boord wordt een hut toegewezen in de categorie die geboekt is.

Dag 2: Ålesund
In de periode april-september doen alle Hurtigrutenschepen de Geirangerfjord en het toeristenplaatsje Geiranger aan. Je zult je ogen uitkijken, deze fjord staat namelijk bekend als de mooiste fjord van Noorwegen met onder andere watervallen “De Bruidsluier” en de “Zeven Zusters”.

Dag 3: Trondheim 
’s Morgens vroeg legt de boot aan in Trondheim. Breng een bezoek aan de Nidarosdom, de grote domkerk met beelden van o.a. Vigeland en Rasmussen. De domkerk domineert het centrum van de stad. Wandel verder langs de houten pakhuizen langs de Nidelva. Aan het eind van de ochtend vaart het schip verder noordwaarts.

Dag 4: Poolcirkel en Lofoten
Vandaag is een bijzondere dag, want vroeg in de ochtend wordt de 66,5° noorderbreedte lijn, de poolcirkel, overschreden. Je krijgt hiervoor natuurlijk een getuigschrift van de Romeinse zeegod Neptunus. Tijdens de oversteek van de Vestfjord zie je de massieve rotswanden van de Lofoten uit zee opdoemen. Je ziet hier de karakteristieke rood geschilderde huizen op palen en stokvis op houten rekken. ’s Avonds wordt de belangrijkste plaats in de Lofoten aangedaan, Svolvær.

Dag 5: Tromsø
Wie weet zie je vandaag wel een walvis! Deze zeezoogdieren leven in de omgeving van de Lofoten en Vesterålen. De dorpjes en de stadjes langs de kust zijn nog steeds voor een groot deel afhankelijk van de visvangst. Tromø is de meest noordelijk gelegen universiteitsstad en heeft bijna een mediterrane sfeer en was vroeger het startpunt van vele poolexpedities. Dit vind je terug in het beleveniscentrum ‘Polaria’ waar de vele details over de poolgeschiedenis zijn beschreven. En natuurlijk bezoek je ook de Arctische ‘Ishavskathedraal’ met wereldberoemde mozaïeken en een zeer aparte moderne architectuur.

Dag 6: Hammerfest en de Noordkaap
Het schip vaart via de provincie Finnmark met de stadjes Havøysund en Honningsvåg onder het Noordkaap-eiland langs. Je kunt een excursie boeken naar het Noordkaapplateau, waar je bij helder weer een prachtig uitzicht hebt over zee. Optioneel kun je ook een geweldige excursie boeken naar het vogelreservaat Gjesvaersatappan met meer dan 250.000 trek- en watervogels.

Dag 7: Kirkenes
Je vaart via het noordelijkste puntje van Noorwegen, Vardø naar Kirkenes, het keerpunt van de reis. Het is de laatste Noorse stad voor de Russische grens. In de winter is een bezoek aan het sneeuwhotel zeker een aanrader! In de middag wordt de reis richting het zuiden ingezet.

Dag 8: Honningsvåg, Hammerfest en Tromsø
Vroeg in de ochtend vaart het schip langs de prachtige Magerøya eilanden en kom je aan in Honningsvåg. Je kunt van hieruit een vroege excursie boeken met ontbijt op de Noordkaap. Dit is een onvergetelijke ervaring! Je vervolgt dan met de bus de route naar Hammerfest. Wist je dat hier in 1854 de eerste meting van de wereldbol plaatsvond? De ingerichte Meridaanzuil herinnert hier aan. Aan het eind van de dag meert het schip aan in Tromsø waarbij je een prachtig middernachtconcert kunt bijwonen in de indrukwekkende kathedraal.

Dag 9: Vesterålen en Lofoten
Vandaag stuurt de kapitein het schip door het ondiepe Risøyrenna Kanaal, daarna vaart hij langs prachtige eilanden van de Vesterålen en Lofoten om het schip vervolgens door de nauwe straat van Raftsundet en bij mooi weer langs de Trollfjord te manoeuvreren De soms slechts honderd meter brede doorgang brengt je ‘ongewild’ aan dek om te bezien of het allemaal wel gaat lukken! Zorg voor een plaatsje aan de reling, de kapitein zal graag zijn vakmanschap waarmaken.

Dag 10: Poolcirkel, zeven zusters
Vandaag is het vroeg opstaan, om te genieten van het uitzicht op de zogenaamde ‘Zeven Zusters’, de beroemde bergketen en de spectaculaire rotskust met het eiland Torghatten met een groot gat in het midden van de berg. Deze aanblik is zondermeer een foto waard.

Dag 11: Trondheim, Ålesund en Kristiansund
Tot ongeveer 10.00 uur heb je wederom de tijd om de Koningsstad Trondheim te bezoeken en wordt de ‘stad van de rozen’, Molde bereikt. De stad dankt haar bijnaam aan de warme golfstroom, waardoor de rozenstruiken hier overvloedig groeien. Vanaf de 407 meter hoge stadsberg Varden heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Aan het einde van de dag bereik je de kabeljauwstad van Noorwegen, Kristiansund.

Dag 12: Ålesund en Bergen
Alweer de laatste dag van deze onvergetelijke zeereis langs de Noorse kust. Nog één laatste blik op die prachtige scherenkust met het schitterende Nordfjord, waarbij je bij goed weer ook de gletsjer Jostedalsbreen ziet liggen. Ook de aanvaarroute naar Bergen langs de ‘scherentuin’ is adembenemend. Rond 14.30 uur bereik je op 12e dag de stad Bergen. Transfer vanaf de Hurtigruten terminal naar de luchthaven (inbegrepen).

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs