Deze reis is inclusief:

 • vliegreis
 • overnachtingen aan boord in een binnenhut
 • volpension
 • havengelden

Highlights van deze reis:

 • Civitavecchia / Rome (Italië)
 • Santorini (Griekenland)
 • Piraeus-Athene (Griekenland)
 • Mykonos (Griekenland)
 • Chania (Kreta
 • Griekenland)
 • La Valletta (Malta)
 • Messina (Italië)
 • Napels (Italië)
 • Livorno (Italië)

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Civitavecchia / Rome (Italië)
Vertrek 17:00 uur
De naam Civitavecchia betekent ‘oude stad’. Zij is de haven en toegangspoort tot het nabijgelegen Rome. Het belangrijkste monument in het historische centrum van Civitavecchia is het enorme kasteel Forte Michelangelo dat aan de haven staat. Vanuit de haven kun je naar Rome gaan waar je versteld zult staan van alle prachtige en historische monumenten uit het Romeinse rijk en de Renaissance. Bezoek het Colosseum, de Trevifontein of het vaticaan met de Sixtijnse kapel en bewonder de enorme collectie kunstvoorwerpen die de pausen door de eeuwen hebben verzameld.
Dag 2: op zee
Dag 3: Santorini (Griekenland)
12:00 – 22:00 uur
Santorini is het bekendste eiland van de Cycladen en bovendien het meest gefotografeerde eiland van Griekenland. Circa 1500 v.C. vernietigde een vulkaanuitbarsting het centrum van Santorini waarna grillig gevormde en hoog oprijzende rotsen rond een komvormige haven overbleven. Het hooggelegen stadje Thira, bereikbaar per kabelbaan of muilezel, bestaat uit melkwitte huisjes, smalle straatjes, openlucht cafés en talloze winkeltjes. Indien uw vaarschema het toelaat, zoek dan naar het beste plekje in Oia of Thira om de mooie en romantische zonsondergang te ervaren en te fotograferen.
Dag 4: Piraeus – Athene (Griekenland)
07:00 – 19:00 uur
Piraeus is de havenstad van Athene, hoofdstad van Griekenland. Het meest beroemde bouwwerk van deze levendige stad is het Parthenon, gelegen op de Acropolis heuvel. Aan de voet van de heuvel ligt Plaka, een gezellige stadswijk met vele winkeltjes, terrassen en restaurants. Typisch voor Piraeus zijn tavernas, kleine Griekse restaurants met gerechten uit de Griekse keuken. Griekse kunst ontdekken? Bekijk in het kleine Piraeus Museum belangrijke kunststukken uit de Griekse cultuur. Het nachtleven van de stad is levendig, met talloze bars en nachtclubs. Tal van grote winkelstraten zijn te vinden op de centrale lanen van Piraeus, waarvan de bekendste Sotiros Dios is. Deze loopt bergafwaarts naar de haven. Aan de haven zijn veel cafés en winkeltjes.
Dag 5: Mykonos (Griekenland)
08:00 – 18:00 uur
Het heuvelachtige landschap van Mykonos is bezaaid met witgeschilderde huisjes. In het stadje, en met name aan de pittoreske haven, is het aangenaam toeven door de overvloed aan winkeltjes, terrasjes en boutiques. Diverse taverna’s liggen direct aan het strand. Chora, het schilderachtige hoofdstadje van Mykonos waar de vissersbootjes en de luxe jachten harmonisch naast elkaar liggen, ziet er anders uit dan de meeste stadjes in de Egeische zee. Helderwitte kubus huizen met stenen zitbanken, houten blinden en deuren en felgekleurde balkons, kleine maar prachtige kerken, schilderachtige tavernetjes en winkeltjes met folkloristische artikelen en kunstvoorwerpen sieren de straatjes van Chora. Mykonos-stad ligt op een schiereiland, Aan de zuidelijke kant van het schiereiland staan de beroemde en veel gefotografeerde windmolens.
Dag 6: Chania (Kreta, Griekenland)
07:00 – 12:00 uur
Het bergachtige Chania is een oude stad met overblijfselen uit de Ventiaanse en Minoische tijd. Chania is de op één na grootste stad van het Griekse eiland Kreta. De stad is gelegen aan de noordkust in het westen van het eiland. Chania heeft een Venetiaanse haven met een vuurtoren en het fort Firkas dat uit 1629 stamt, hier dichtbij liggen ook veel kleine steegjes en sfeervolle restaurants. In het oude centrum van de stad vind je onder anderen Venetiaanse, Turkse en Joodse wijken, in het verleden is Chania van verschillende landen geweest en hier vind je in het oude centrum de overblijfselen van. Een van de mooiste musea om in Chania te bezoeken is het Archeologisch museum. Bezoek de markt van Chania, Chania Agora, dit is een van de mooiste en oudste overdekte markten van Europa.
Dag 7: La Valletta (Malta)
13:00 – 21:00 uur
Het binnenvaren van het ommuurde Valletta, hoofdstad van Malta, is een spectaculair schouwspel. Malta kent een roerig verleden en is bezet geweest door verschillende volkeren. Wanneer je door de sfeervolle smalle straatjes van Valletta loopt zie je overal sporen van dit rijke verleden. Valletta, is niet alleen de hoofdstad van het eiland Malta, het is ook een stad met veel bezienswaardigheden. U kunt hier bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Grootmeesterpaleis. Dit uit het jaar 1571 stammende paleis heeft twee binnenhoven en de binnenkant van het paleis is versierd met talloze fresco’s en schilderijen. Het museum voor schone kunsten is gehuisvest in een prachtig gebouw en heeft een grote kunstcollectie. De Sint Jans kathedraal en het fort St. Elmo zijn ook zeker een bezoek waard. Slenter door de gezellige smalle straatjes of bezoek de vismarkt. Daarnaast zijn er ook veel leuke winkels, cafés, restaurants en terrasjes in de stad te vinden. Door de hoogteverschillen in de stad zijn sommige straten stijl en met trappen.
Dag 8: Messina (Italië)
08:00 – 18:00 uur
De drie kilometer brede Straat van Messina scheidt Sicilië van het Italiaanse vasteland. De oorspronkelijke naam van Messina is ‘˜Zankle’ (‘Sikkel’) en komt voort uit de sikkelvormige haven. Bezienswaardig in Messina zijn de Dom St. Maria, met het grootste astronomische uurwerk van de wereld, de kerk S. Annunziata deï Catalani en het Nationaal Museum. Messina ligt slechts op 4 kilometer van het vaste land van Italië en is dan ook door de eeuwen heen een belangrijke stad voor Sicilië geweest. In de middeleeuwen vertrokken hiervandaan de Europese ridders op kruistocht.
Dag 9: Napels (Italië)
07:00 – 16:00 uur
Napels wordt gekenmerkt door de kleurrijke en nauwe straatjes en de Dom. Hier kun je kennismaken met het Koninklijk Paleis en het Castel Nuevo met de machtige ronde torens (13e eeuw). Buiten Napels ligt Pompeï, dat in het jaar 79 na Chr. door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius werd bedolven onder een 7 meter dikke laag as en modder, waardoor de stad ongeveer 1700 jaar aan onze aandacht wist te ontsnappen.
Dag 10: Livorno (Italië)
08:00 – 20:00 uur
Livorno, gelegen aan de Italiaanse westkust in de provincie Toscane, is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan twee juweeltjes uit de historische en culturele schatkamer van Italië. Pisa is vooral beroemd vanwege haar “scheve toren”, gelegen naast de Dom. Kort na het begin van de bouw in 1173 begon de 55 meter hoge toren al over te hellen. Volgens experts zal de toren echter de komende drie eeuwen nog stand houden. Florence is de bakermat van de Renaissance en daarmee één van de bekendste cultuursteden van Europa. De stad werd eeuwenlang bestuurd door het bankiersgeslacht Medici, met een grote belangstelling voor kunst en architectuur. De Duomo (dom) heeft de stad internationale faam gegeven. Florence bezit twee van de fraaiste musea ter wereld: de Galleria della Accademia (met Michelangelo’s David) en het Uffizi museum.
Dag 11: Civitavecchia / Rome (Italië)
Aankomst 06:00 uur

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs