Een cruise vakantie heeft allang het imago niet meer van stoffig of voor oude mensen. Gelukkig maar, want wij zijn fan! Iedere dag wakker worden op een andere locatie, je onder dompelen in luxe en vermaak voor jong en oud. Van een disney-cruise, sportieve zeilcruises tot het ultieme luxe. Voor ieders budget en vakantiewensen een passende cruise.

Waarom cruisen?

Waarom niet zouden we haast zeggen. Een cruisevakantie is eigenlijk een rondreis waarbij je maar 1 keer je koffer hoeft uit te pakken. ‘s morgens een stadje in waarna je je ‘s avonds kan onderdompelen in luxe. Met meerdere restaurants aan boord, professionele shows tot casino’s hoef jij je niet te vervelen. Dat geldt niet alleen aan boord maar ook tijdens de trip. Want zeg nou eerlijk, hoe leuk is het om iedere dag wakker te worden in een andere stad of land?

Cruisen, voor wie?

Het imago van een cruise vakantie; gelukkig is dit de laatste jaren steeds meer aan het veranderen en meer en meer mensen op cruise vakantie. Belangrijk is om te kijken naar een route en rederij die past bij jouw vakantiewensen. Zo zien we de dat gezinnen met (oudere) kinderen steeds vaker kiezen voor een cruise. Zo zijn er rederijen en boten met glijbanen, waterparken, bowlingbanen en animatieteams, allemaal inclusief. Daarnaast is een cruise vakantie ook uitermate geschikt in combinatie met een weekje camping in bijvoorbeeld Spanje of Italië.

Vol pension of all inclusive?

Ga je op cruise vakantie dan boek je deze altijd op basis van vol pension. Dit betekent dat het alle maaltijden inbegrepen zitten bij de prijs. De dranken horen hier nog niet bij. Vaak wordt dan ook een drankenpakket bijgeboekt. Daarnaast heb je bij cruises altijd te maken met verplichte fooien, deze kunnen ook vooraf afgekocht worden. Zo kom je achteraf niet meer voor verassingen te staan en is alles aan boord inclusief.

Excursies tijdens een cruise? Hoe werkt het?

Een cruise maak je om veel verschillende steden te kunnen bezoeken. Maar moet je daarvoor een excursie boeken? Dit is je eigen keuze. Zo kan je bij het boeken van jouw cruise al kiezen in welke steden je een georganiseerde excursie wilt doen, maar dit kan ook aan boord nog. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk zelf de stad te verkennen.

 

Klein of groot schip?

Beide heeft zijn charme. Een klein schip kent vaak andere activiteiten. Bijvoorbeeld de Starclipper, een zeilcruise vanuit Venetië naar Istanbul. Een sfeervol schip, met soft entertainment, fantastisch eten en als hoogtepunt een BBQ op het dek van het schip met alle 180 gasten. Een unieke ervaring. Bedenk je tijdens het boeken van een cruise ook of je gebruik wilt maken van een goed en uitgebreid entertainment programma. Zo hebben grotere schepen een breder entertainment programma dan de kleinere.

Kortom, alles valt en staat met jouw vakantiewensen. Daarom helpen wij je bij onze VakantieXperts vestigingen graag bij het kiezen van de juiste rederij en route. Bekijk hier onze VakantieXperts vestigingen.

Commentaar is niet beschikbaar