Bekijk meer reizen naar Cuba

  

Autorondreizen Cuba: geniet van de natuur én cultuur

Het land is een lust voor het oog, en tijdens één van onze autorondreizen Cuba kun je optimaal van de omgeving genieten. Zowel van de natuur als van de architectuur. Het land ligt in de tropen, wat voor een erg warm en aangenaam klimaat zorgt. Hierdoor is ook de variatie aan natuur enorm. Zo kun je koraalriffen tegenkomen, regenwouden, moerassen, maar ook waanzinnige heuvels en bergen. Het land kent meer dan 8.000 plantensoorten en ontelbare diersoorten. De schitterende onderwaterwereld bestaat uit 900 verschillende vissoorten. In de wilde mangrovebossen in het zuiden is een wijde reeks van watervogels te vinden, in het noorden leven veel flamingokolonies. Daarnaast zijn er 350 verschillende vogelsoorten, ruim 180 vlindersoorten en meer dan 1.000 insectensoorten te vinden in dit land. Maar niet alleen de natuur is mooi, proef ook van de historische sfeer als je in de steden allerlei bijzondere architectuur bewondert. Je gaat af en toe echt even terug in de tijd! Geniet op Cuba van een échte Cubaanse sigaar of neem een heerlijke Cuba Libre, rum gemixt met cola. Veel te ontdekken! Bekijk ook onze bouwstenen Cuba om jouw reis nóg completer te maken en bekijk meer rondreizen Cuba.

Rondreizen met de auto: het land is ervoor gemaakt!

Cuba is het perfecte land voor een autorondreis. Het land is zelf ook niet vies van wat auto’s. Sterker nog, het straatbeeld wordt bijna gedomineerd door de vele klassieke auto’s die er rondrijden! Niets leuker om je daar tussen te mengen en even terug te gaan naar de ‘fifties’. Daarnaast is het reizen met de auto ook erg handig, want het land heeft teveel leuke bezienswaardigheden om op één plek te blijven. Wat dacht je van één van de tabaksplantages? Of de sigarenfabriek? Of je bezoekt het pittoreske Trinidad wat op de werelderfgoedlijst staat. Ook bijzonder: de Elguea-bronnen in Santa Clara, die volgens de inwoners een geneeskrachtige werking hebben. Je kunt ook in de vorm van een fly-drive Cuba een autorondreis maken, inclusief vlucht naar het eiland om het vervolgens per auto verder te ontdekken.

Bezoek de interessante steden

Natuurlijk wil je tijdens autorondreizen Cuba zoveel mogelijk leuke steden bezoeken. De hoofdstad, Havana, mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je vakantie. Deze fascinerende stad is een mix van het verleden en moderniteit. Het adembenemende straatbeeld met haar architectuur zullen je nog lang bijblijven. Of wat dacht je van een bezoekje aan Varadero? Dit schiereiland is de belangrijkste badplaats van het land. Het langgerekte, witte zandstrand en de heldere blauwgroene zee maken het een populaire bestemming. Een andere populaire zonbestemming is toch wel de stad Guardalavaca. Ook hier vind je mooie witte stranden en een azuurblauwe zee. En er zijn nog zoveel méér interessante steden! Bekijk onze tips Cuba voor meer inspiratie.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Cuba?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.