Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam/Düsseldorf – Havana
 • Overnachtingen in een Casa Particular en hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.r
 • 9 dagen autohuur
 • Routebeschrijving
 • Strandverblijf in Varadero

Highlights van deze reis:

 • Verblijf in bijzondere accommodaties
 • Havana
 • Matanzas
 • Santa Clara
 • Strandverblijf in Varadero

Bekijk hier de Reisdetails

Deze rondreis per huurauto neemt je mee naar het schitterende eiland Cuba. Tijdens jouw rondreis zie je vele hoogtepunten van dit zonovergoten land en verblijf je in bijzondere accommodaties. Zo verblijf je in Vinales en Trinidad in een Casa Particular. Dit betekent letterlijk ‘een privé huis’ en deze verblijfsvorm verstrekte vanaf 1997 een nieuwe bron van inkomsten aan de Cubanen. Een eenvoudig verblijf in een ‘casa particular’ is een zeer bijzondere typisch Cubaanse ervaring, waarbij je de gastvrijheid van de Cubanen zult meemaken. In de overige plaatsen verblijf je in hotels die zijn gevestigd in sfeervolle oude koloniale gebouwen. De laatste paar dagen van jouw rondreis breng je door in een comfortabel strandhotel in de beroemde badplaats Varadero.

Dag 1: Amsterdam/Düsseldorf – Havana
Check-in op Schiphol en vlucht naar Havana, ongetwijfeld één van de mooiste steden van het Caribisch gebied. Aankomst en transfer naar jouw koloniale hotel in deze prachtige stad.
Dag 2: Havana
Verken het antieke en gerenoveerde stadsgedeelte van Havana. Dit is één groot openluchtmuseum met kleurrijke huizen, antieke auto’s en sfeervolle pleintjes. De vriendelijkheid van de Cubanen is onovertroffen. Ga voor een heerlijk glaasje lokale drank naar het Havana Club museum of drink een Mojito in de Bodeguita del Medio, de favoriete bar van de schrijver Hemingway. ’s Avonds kun je een bezoek brengen aan de wervelende Tropicana show (optioneel). Neem een oude Amerikaanse slee als taxi en laat je rondrijden door de stad, een unieke ervaring! Je overnacht in een koloniaal hotel in deze prachtige stad.
Dag 3: Havana – Viñales
Vandaag reis je af naar de tabaksregio Pinar del Río. Onderweg kun je stoppen in Las Terrazas, een natuurgebied met watervallen, schilderachtige bergen en oude koffieplantages. Aangekomen in Vinales verblijf je twee nachten in een ‘casa, particular’. Een verblijf in een ‘casa particular’ is een zeer bijzondere typisch Cubaanse ervaring, waarbij je de gastvrijheid van de Cubanen zult meemaken.
Dag 4: Viñales
Je kunt vandaag de omgeving van Viñales verkennen, een schitterend natuurgebied met waterbronnen, schilderachtige bergen en fruit-, koffie- en tabaksplantages. Je kunt onder andere de grot Cuevas de los Indios, waar je een boottochtje kunt maken op een ondergrondse rivier bezoeken. Ook is het mogelijk één van de mooiste uitkijkplaatsen van Viñales te bezoeken, vanwaar je een prachtig zicht heeft over de vallei en de Mogotes, de kalksteen rotsformaties die zo uit de grond lijken te rijzen.
Dag 5: Viñales – Matanzas
Vanuit Pinar del Río reis je in de richting van Havana, ongeveer 60 km ten oosten van Havana ligt Matanzas. De stad ligt aan de Baai van Matanzas, hier vond in 1628 de slag plaats, waarbij Piet Heyn de Zilvervloot veroverde. Een beeld van Piet Heyn, gemaakt door de beeldhouwer Willem Verbon, kijkt uit over de baai. Vanwege het gebrek aan hotels in Matanzas kan het soms voorkomen dat de route enigszins wordt aangepast en je deze nacht verblijft in Santa Clara (uiteraard altijd in overleg).
Dag 6: Matanzas – Remedios
Je vervolgt jouw route richting het oosten naar het koloniale plaatsje Remedios. Remedios staat bekend om de ‘Parrandas’. Dit is een traditioneel carnaval-achtige straatfeest met een oorsprong die teruggaat tot de 18e eeuw, dat in december hier gevierd wordt. In dit stadje kun je een museum bezoeken over de ‘Parrandas’.
Dag 7: Remedios – Santa Clara – Camagüey
Je rijdt vandaag via Santa Clara naar Camagüey.  In Santa Clara, de stad van Che vonden de laatste zware schermutselingen plaats ten tijde van de revolutie. Je kunt hier het mausoleum van Che Guevara en de Tren Blindado bezoeken voordat je doorrijdt naar Camagüey. Camagüey is een stad vol witgepleisterde koloniale gebouwen en barokke kerken. De plaats leent zich bij uitstek om er rond te dwalen in de kronkelende straatjes, waar enorme waterkruiken de huizen sieren.
Dag 8: Camagüey – Sancti Spiritus
Een aanrader is om in Camagüey nog een tocht in een fietstaxi te maken, voordat je naar Sancti Spiritus rijdt.Sancti Spiritus is een klein en vaak vergeten stadje. Het ademt een echte koloniale sfeer met zijn kleurrijke gevels en hekwerken van smeedijzer.
 
Dag 9: Sancti Spiritus – Trinidad
Je rijdt naar Trinidad. Het in 1514 door de Spanjaarden gestichte stadje is door UNESCO uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed. Trinidad is zeker één van de mooiste steden in Cuba en wordt gekenmerkt door zijn vele pleinen en huisjes, welke allemaal zijn geschilderd in de mooiste kleuren.
Dag 10: Trinidad
Wandel vandaag door de smalle straten met oude gerestaureerde koloniale gebouwen, ooit bewoond door rijke suikerbaronnen. Geniet op één van de vele terrasjes van de swingende en vrolijke klanken van diverse Cubaanse bandjes. Probeer zeker ook een Canchánchara, de typische drank van deze streek die is samengesteld uit een mix van rum, honing en citroensap.
Dag 11: Trinidad – Varadero
Je rijdt naar één van de mooiste stranden van Cuba, Varadero. Deze beroemdste badplaats van Cuba ligt op een schiereiland en wordt omringd door wel 21 kilometer strand en een schitterende zee. Een ideale plek om heerlijk na te genieten van alle indrukken die je tijdens jouw reis heeft opgedaan. In Varadero lever je jouw huurauto in en verblijf je in een comfortabel strandhotel.
Dag 12 t/m 14: Varadero
Geniet deze dagen van zon, zee en strand in jouw comfortabele strandhotel. In Varadero heb je de mogelijkheid om jouw reis te verlengen in het rondreishotel.
Dag 15: Varadero – Havana – Amsterdam/Düsseldorf
Transfer naar de luchthaven van Havana voor jouw vlucht naar Amsterdam.
Dag 16: Aankomst Amsterdam/Düsseldorf
Einde van een bijzondere vakantie!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs