Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam – Havana
 • Transfer luchthaven – Casa Particular
 • Overnachting in een Casa Particular o.b.v. logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in Varadero o.b.v. all inclusive
 • Transfer hotel – luchthaven Havana

Highlights van deze reis:

 • Logeer bij de Cubanen thuis
 • Havana
 • Viñales
 • Playa Larga
 • Trinidad
 • Inclusief strandverlenging in Varadero!

Bekijk hier de Reisdetails

Wil je van dichtbij een kijk in het leven van de Cubanen nemen? Kies dan voor een verblijf in een Casa Particular en logeer bij de Cubanen thuis. Dit verblijf in een authentiek Cubaans woonhuis, waar je een eigen kamer ter beschikking krijgt, geeft een compleet andere dimensie aan je reis en eveneens een heel goed beeld van het dagelijks leven in Cuba. ‘Thuis’ bij de Cubaanse familie aan de keukentafel beleef je mogelijk de meest bijzondere momenten. Wat een hartelijke, vriendelijke en gastvrije mensen!
Dag 1: Amsterdam – Havana
Vandaag vlieg je per KLM naar de hoofdstad van Cuba. Na aankomst volgt de transfer naar je Casa Particular voor een verblijf van twee nachten.
Dag 2: Havana
Vrij te besteden dag in Havana. Het historisch centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Het oude centrum kun je gemakkelijk te voet verkennen. Wandelend door de smalle straatjes en over de mooie pleinen zie je prachtige koloniale gebouwen en kun je je wellicht voorstellen welke grandeur deze stad in het verleden moet hebben gehad. Een wandeling over de boulevard Malécon is ook de moeite waard. Je kunt er naartoe lopen, of voor een klein bedrag een fietstaxi nemen. Een leuke ervaring, en goed voor de lokale economie. In Havana zijn ook veel oldtimer auto’s in gebruik als taxi. Een rit door de stad met een mooie oldtimer is een unieke belevenis.
Dag 3: Havana – Soroa (84 km)
Je verlaat Havana en rijdt naar Soroa voor een overnachting in een Casa Particular. Het mooie en heuvelachtige natuurgebied rond Soroa heeft als bijnaam ‘de regenboog van Cuba’. Er groeien prachtige orchideeën. Je kunt hier mooie fietstochten maken.
Dag 4: Soroa – Viñales (104 km)
Vandaag rijd je naar de fotogenieke Viñales Vallei, in de provincie Pinar del Rio ten westen van Havana. In het glooiende landschap rijzen opvallende en met bomen begroeide kalksteenformaties uit de rode aarde omhoog. Deze worden ‘mogotes’ genoemd. In de vallei bevinden zich ook grotten, warmwaterbronnen en tabaksplantages. Volgens de Cubanen worden de beste sigaren ter wereld hier geproduceerd. Je kunt in deze omgeving ook een sigarenfabriek bezoeken, bijvoorbeeld in de provinciehoofdstad Pinar del Rio. Viñales zelf is een charmant koloniaal stadje. Je verblijft twee nachten in een Casa Particular. 
Dag 5: Viñales
Vrij te besteden dag in Viñales. Ontdek de vallei op de fiets, te paard of te voet.
Dag 6: Viñales – Playa Larga (353 km)
Je rijdt naar een Casa Particular in Playa Larga voor een verblijf van twee nachten. Playa Larga ligt aan de bekende Varkensbaai, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Cuba. Hier vond in 1961 een mislukte invasie plaats van Cubaanse bannelingen, die werd gesteund door de geheime dienst van Amerika. Doel was om Fidel Castro de macht over het land te ontnemen. Tegenwoordig is dit vooral een mooie baai om te duiken of snorkelen. Rond de baai liggen mangroven en moerasgebieden.
Dag 7: Playa Larga
Vrij te besteden dag in Playa Larga.
Dag 8: Playa Larga – Cienfuegos (114 km)
Rit naar Cienfuegos voor een nacht. Verblijf in een Casa Particular. De provinciehoofdstad Cienfuegos ligt aan de baai van Jagua. Centraal punt in de stad is het plein Parque José Martí, waar cafés en winkels zijn. Rond het plein staan mooie historische gebouwen. In de buurt vertrekt een pontje naar het Spaanse fort Castillo de Jagua. Op ongeveer 15 km van de stad ligt de mooiste botanische tuin van Cuba: Jardín de Jagua. Liever naar het strand? Ga dan naar Playa Rancho Luna.
Dag 9: Cienfuegos – Trinidad (83 km)
Een korte rit naar Trinidad. Je verblijft twee nachten in een Casa Particular. Het romantische Trinidad behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en vormde van de 17e tot de 19e eeuw de thuishaven van suikerrietbaronnen, zeerovers en slaven. Rond het centrale plein, Plaza Mayor, vind je de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het klooster San Francisco en de grootste kerk van Cuba. Tijdens een wandeling door het schilderachtige centrum kun je musea bezichtigen, de authentieke La Canchanchara bar of een Trovahuis bezoeken; een café waar lokale artiesten Cubaanse muziek ten gehore brengen.
Dag 10: Trinidad
Vrij te besteden dag in Trinidad.
Dag 11: Trinidad – Sancti Spiritus – Santa Clara (164 km)
Via Sancti Spiritus op weg naar Santa Clara. Je slaapt in een Casa Particluar. Aan de rand van Santa Clara staat het Che Guevara monument en het bijbehorende Museo Histórico de la Revolución. In dit museum, waar ook in 1997 (30 jaar nadat hij in Bolivia werd vermoord) de stoffelijke resten van Ernesto Che Guevara in een mausoleum zijn bijgezet, wordt op overzichtelijke wijze informatie gegeven over de socialistische strijd in Cuba en over de rol die Che Guevara en Fidel Castro hierin speelden.
Dag 12: Santa Clara – Varadero (227 km)
Na het ontbijt rijd je naar Varadero, waar je je huurauto inlevert. Varadero is de bekendste badplaats van Cuba. Hier kun je genieten van de azuurblauwe zee en het fijne witte zandstrand met wuivende palmbomen. Voor watersportliefhebbers zijn er ook volop mogelijkheden, met name duiken is populair. In Varadero verblijf je niet in een Casa Particular maar in een All Inclusive resort aan het strand, voor een zeer comfortabele en ontspannen afsluiting van je vakantie!
Dag 13 en 14: Varadero
Na je indrukwekkende reis is het heerlijk genieten van zon, zee en strand in het prachtige Varadero.
Dag 15: Varadero – Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Havana, voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Dag 16: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs