Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam-Havana v.v.
 • Transfer per oldtimer
 • Dagexcursie per oldtimer
 • 6 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen o.b.v. all inclusive
 • Privé-rondreis per oldtimer met chauffeur
 • Strandverlenging in Varadero

Highlights van deze reis:

 • Havana
 • Viñales
 • Cienfuegos
 • Trinidad
 • Santa Clara
 • Varadero

Bekijk hier de Reisdetails

Reizen per oldtimer met privé-chauffeur is een unieke vorm van reizen door Cuba. Het lijkt op het eerste gezicht wellicht duurder dan een rondreis waarbij je zelf een auto bestuurt. Het verschil in prijs is echter zeer beperkt als je bij een autorondreis alle meerkosten zoals verzekeringen en benzine meerekent. Groot voordeel van reizen met een privé-chauffeur is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van de juiste route, wat in Cuba nogal eens voor uitdagingen kan zorgen. Het enige waar je je mee bezig hoeft te houden, is genieten van je rondreis!

Havana
Havana kent drie delen: het historisch centrum (Havana Vieja), Centro Havana en Vedado, waar prachtige oude villa’s staan die tegenwoordig vaak in gebruik zijn door de regering. Het oude centrum kun je gemakkelijk te voet verkennen. Terwijl je door de smalle straatjes en over de mooie pleinen loopt, zie je prachtige koloniale gebouwen en kun je je wellicht voorstellen welke grandeur deze stad in het verleden moet hebben gehad. Ook bezienswaardigheden zoals het Capitolio Nacional (gebouwd naar een model van het Capitool in Washington) en het Teatro Garcia Lorca zijn binnen loopafstand. Het historisch centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Een wandeling over de kilometerslange boulevard Malécon is ook de moeite waard. Elke avond komt Havana daar tot leven, maar ook overdag is het een leuke plek om te bezoeken. Je kunt er naartoe lopen, of voor een klein bedrag een fietstaxi nemen. Een leuke ervaring, en goed voor de lokale economie. ’s Avonds kun je op veel plekken in de stad genieten van de live-muziek waar Cuba zo bekend om is. Voor veel reizigers (mede) een reden om Cuba te bezoeken. Optioneel kun je vandaag een stadstour maken, uiteraard per oldtimer.
Havana – Viñales – Havana
Je maakt per oldtimer een dagexcursie naar de vruchtbare vallei bij Viñales, in de provincie Pinar del Rio ten westen van Havana. In het glooiende landschap rijzen opvallende en met bomen begroeide kalksteenformaties uit de rode aarde omhoog. Deze worden ‘mogotes’ genoemd. In de vallei bevinden zich ook grotten, warmwaterbronnen en tabaksplantages. Volgens de Cubanen worden de beste sigaren ter wereld hier geproduceerd. In het landschap zult je her en der schuren zien waar tabaksbladeren te drogen hangen, of paard-en-wagens passeren die de tabaksbladeren naar de fabriek vervoeren.
Havana – Cienfuegos
In typisch Cubaanse stijl word je vier dagen per oldtimer door een privé-chauffeur rondgereden. Je oldtimer is met zorg gerestaureerd en met veel aandacht en liefde onderhouden. Bovendien is de auto uitgerust met airco. De kans is groot dat zelfs Cubanen naar je zullen omkijken! Je bepaalt onderweg naar je volgende overnachtingsadres zelf waar je wilt stoppen en welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Uiteraard kan de Engelssprekende chauffeur, die ook fungeert als jouw gids, daarbij tips en adviezen geven. Vandaag rijd je naar de provinciehoofdstad Cienfuegos, gelegen aan de baai van Jagua. Centraal punt in de stad is het plein Parque José Martí, omringd door cafés, winkels en mooie historische gebouwen. Op ongeveer 15 km van de stad ligt de mooiste botanische tuin van Cuba: Jardín de Jagua.
Cienfuegos – Trinidad
Een korte rit naar Trinidad. Dit plaatsje behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en is een historisch openluchtmuseum. Het schilderachtige centrum is weergaloos fotogeniek. Afgezien van een paar oldtimers die onderdeel lijken van het decor, is het oude centrum autovrij. Langs de hobbelige, geplaveide straatjes staan prachtige koloniale herenhuizen met houten en gietijzeren hekwerken voor de ramen. In tegenstelling tot elders in Cuba zijn de huizen hier mooi gerestaureerd en is van vergane glorie weinig sprake. Overal wordt live muziek gespeeld, soms nog door krasse oude muzikanten die tot de generatie van de Buena Vista Social Club behoren. Rond de Plaza Mayor bevinden zich prachtig bewaarde straten en gebouwen uit de Spaans koloniale tijd.
Trinidad – Sancti Spiritus – Santa Clara
Via Sancti Spiritus op weg naar Santa Clara. Aan de rand van de stad staat het imposante Che Guevara monument en het bijbehorende Museo Histórico de la Revolución. Wij adviseren je om het museum en monument te bezoeken. Er wordt op overzichtelijke wijze informatie gegeven over de socialistische strijd in Cuba en over de rol die Che Guevara en Fidel Castro hierin speelden.
Santa Clara – Varadero
Na het ontbijt rijd je naar Varadero, waar je afscheid neemt van ‘jouw’ oldtimer en chauffeur. In Varadero verblijf je in een All Inclusive resort direct aan het strand, voorzien van alle gemakken. Een comfortabele en ontspannen afsluiting van je rondreis door Cuba. Overnachtingen in Brisas del Caribe op basis van All Inclusive of een ander hotel naar keuze.
Varadero
Na je indrukwekkende reis is het heerlijk genieten van zon, zee en strand in het prachtige Varadero.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs