Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam – Havana
 • Rondreis volgens programma
 • Verblijf in toeristen-/middenklasse hotels
 • 10x ontbijt 9x lunch en 10x diner
 • Engelssprekende reisleiding

Highlights van deze reis:

 • Stadstour Havana
 • Historische stad Trinidad
 • Bezoek aan de Oude en Nieuwe stad

Bekijk hier de Reisdetails

Cuba Libre, Fidel Castro en salsa-muziek: kenmer­ken van het tropische eiland Cuba. Politiek gezien mag Cuba dan een buiten­beentje zijn, wat betreft zonnige opgewektheid doet het eiland niet onder voor de rest van het Caraïbisch gebied! Het landschap is groen met palmbomen, valleien, suikerrietvelden en citrus-, koffie- en tabaksplantages.

Dag 1: Amsterdam – Havana
Vandaag vlieg je per KLM naar de hoofdstad van Cuba. Na aankomst in Havana word je opgewacht door onze lokale agent en volgt de transfer naar uw hotel. Je verblijft hier drie nachten in een hotel in Havana-Miramar, een wijk aan zee, net buiten het centrum. ’s Avonds kun je de sfeer van de stad proeven in een salsabar of een van de lokale café’s. (D)

Dag 2: Havana
Uw rondreis begint met een stadstour door de sfeervolle hoofdstad van Cuba. Havana is in meerdere wijken te verdelen en je zult een bezoek brengen aan de Oude en Nieuwe stad. Havana Vieja (Oud-Havana) is de oudste en populairste wijk, vol historische bezienswaardigheden uit de rijke koloniale tijd. Met name in het oude stadsdeel zijn vele monumentale gebouwen en bezienswaardige pleinen. Je bezoekt o.a. het Morro kasteel, het Rum Museum en het Stedelijk Museum. Verder bezoek je het Plein van de Revolutie en zul je lunchen in een populair lokaal restaurant. ’s Avonds kunt u, optioneel, een show van het wervelende Tropicana Ballet van Havana bijwonen. (O,L,D)

Dag 3: Havana – Viñales – Havana
Even weg uit de stad en op naar het ‘platteland’ van Cuba. Je brengt een bezoek aan de fotogenieke Viñales vallei, ten westen van Havana. Uit het glooiende landschap rijzen opvallende en met bomen begroeide kalksteenformaties uit de rode aarde omhoog. Deze worden ‘mogotes’ genoemd. Je hebt een prachtig uitzicht over de vallei vanaf het Los Jazmines uitzichtpunt. Na de lunch brengt je een bezoek aan de grot Cueva del Indio. Bij afdaling in de grot zul je via de ondergrondse rivier per boot weer naar buiten varen. Vervolgens keer je terug naar Havana voor uw overnachting. (O,L,D)

Dag 4: Havana – Trinidad
Je verlaat Havana richting Cienfuegos, de derde havenstad van Cuba. Onderweg maak je in Guama een stop bij een krokodillenboerderij en bij het dierenparkje Fiesta Campesina. Na de lunch in een lokaal restaurant rijd je verder naar Cienfuegos. Tijdens een tour door het centrum van deze stad zie je o.a. het Palacio del Valle en het Terry Theater. De reis gaat verder naar het prachtige Trinidad, waar je twee nachten verblijft in een All Inclusive hotel, gelegen aan het strand. (O,L,D)

Dag 5: Trinidad
Naast Havana, mag ook Trinidad zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan het indrukwekkende Cuba. Na het ontbijt maak je een stadstour door deze fotogenieke stad, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In het oude stadscentrum vormen de gebouwen in heldere pasteltinten, paardenkarren en muziek het straatbeeld. Rond de Plaza Mayor bevinden zich prachtig bewaarde straten en gebouwen uit de Spaans koloniale tijd. Na de lunch in El Cubano Park, zal een bezoek aan La Canchanchara bar met live-muziek zeker niet ontbreken. (O,L,D)

Dag 6: Trinidad – Sancti Spiritus – Camagüey
Op weg naar Sancti Spiritus maak je een stop bij het uitkijkpunt van Valle de los Ingenios. Na een korte tour door het centrum van Sancti Spiritus en lunch in een lokaal restaurant reis je door naar Camagüey. Ook hier bekijk je de monumenten en bezienswaardigheden van de stad. Overnachting in Camagüey. (O,L,D)

Dag 7: Camagüey – Bayamo – Santiago de Cuba
Vandaag vertrek je naar Bayamo, de stad waar het Cubaanse volkslied voor het eerst ten gehore werd gebracht. Naast een stadstour zul je een bezoek brengen aan een Trova-huis. Dit is een café waar artiesten uit de omtrek Cubaanse liederen ten gehore brengen. Na de lunch rijd je door naar Santiago de Cuba, de tweede stad van Cuba. Hier zijn de Afro-Cubaanse invloeden goed zichtbaar. Je verblijft twee nachten in Santiago de Cuba. (O,L,D)

Dag 8: Santiago de Cuba
Deze stad in het zuidoosten is gelegen aan de voet van de Sierra Maestra en wordt mede vanwege haar levendige centrum ook wel de swingende en muzikale hoofdstad van Cuba genoemd. Het fort El Castillo del Morro ligt ongeveer 10 km ten zuidwesten van het centrum van Santiago en kijkt uit over de baai. Dit fort werd gebouwd om de stad tegen piratenaanvallen te beschermen en is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast bezoek je o.a. het Antonio Maceo Revolutieplein, het Museum van 26 Juli met een panoramisch uitzicht en het Cespedesplein en de bekende basiliek van El Cobre. ’s Middags kun je op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Na het diner kun je optioneel een show in het Santiago Café bijwonen. (O,L,D)

Dag 9: Santiago de Cuba – Holguin
Na het ontbijt vertrek je in de richting van Holguin, gelegen in een vruchtbaar dal met een heuvelrijk achterland. Na de lunch bezoek je de archeologische vindplaats Chorro de Maita. Hier worden overblijfselen van de inheemse Taino-indianen tentoongesteld. Je overnacht in Holguin. (O,L,D)

Dag 10: Holguin – Ciego de Avila – Santa Clara
Vandaag heb je een lange rit voor de boeg naar Santa Clara, de stad van Che Guevara. In Santa Clara aangekomen maak je een stadstour, waarbij o.a. het indrukwekkende monument van Che Guevara en het bijbehorende museum aan bod komen. Naast de Cubaanse volksheld is de stad ook bekend vanwege de produktie van suiker, koffie en tabak. Overnachting in Santa Clara. (O,L,D)

Dag 11: Santa Clara – Havana – Amsterdam
De ochtend heb je ter vrije besteding. De lunch is vandaag optioneel. ’s Middags vindt uw transfer plaats naar de luchthaven van Havana, voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag 12: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs