Deze reis is inclusief:

  • Transfer luchthaven – accommodatie
  • 8 Overnachtingen in Casa Particulares o.b.v. ontbijt
  • Informatiepakket met tips en adviezen

Highlights van deze reis:

  • Bruisend Havana
  • Tabaksplantages Pinar del Rio
  • Cienfuegos
  • Koloniaal Trinidad

Bekijk hier de Reisdetails

Wil je tijdens je verblijf in Cuba lekker genieten van het land en de lokale bevolking? Deze autoreis is daar uitermate geschikt voor: je kunt van dichtbij een kijkje nemen in het leven van de Cubanen tijdens je verblijf in de Casas Particulares. Deze reis laat je genieten van kleurrijk, levendig Havana, de schilderachtige vallei van Viñales, Cienfuegos (“de parel van het zuiden”), de Spaans koloniale stad Trinidad en Santa Clara, beroemd om zijn “Che” Memorial.

Dag 1: Havana
Transfer van de luchthaven van Havana naar je Casa Particular in het centrum van Havana.
Dag 2: Havana
’s Morgens haal je de auto op. Je kunt vandaag kennis maken met het koloniale centrum van Havana, een stad die lijkt te worden bewoond door een grote hoeveelheid levenskunstenaars. Bezienswaardigheden o.a. Casa Hemingway, de voetsporen van Hemingway kun je vervolgen in het vissersplaatsje Cojimar waar de schrijver veel inspiratie opdeed voor zijn wereldberoemde boek ‘The Old Man and the Sea’. ’s Avonds kun je optioneel een bezoek brengen aan ‘Havana Queens’; een spectaculaire dans show inclusief diner of tapas.
Dag 3: Havana – Viñales (210 km)
’s Morgens kun je nog een tour langs de Malecón maken. Daarna vertrek je naar Viñales, het groene hart van de provincie Pinar del Rio. Het is tevens de regio waar de tabaksplantages zijn te vinden, waar de wereldberoemde Cubaanse sigaren vandaan komen. Verblijf in Viñales in een Casa Particular.
Dag 4: Viñales
Ruimschoots de tijd om de groene natuurpracht van Viñales te bewonderen. Dit kun je op eigen gelegenheid doen of opteren voor een wandelexcursie.
Dag 5: Viñales – Cienfuegos (440 km)
Wij adviseren je om vandaag vroeg te vertrekken. Je rijdt naar Cienfuegos, gekenmerkt door Franse koloniale architectuur, een charmante kuststad gelegen op de brede baai van dezelfde naam. Ook in Cienfuegos zul je bij de lokalen in een Casa Particular verblijven.
Dag 6: Cienfuegos
Vandaag kun je een excursie maken naar de waterval ‘El Nicho’ voor een mooie wandeling tussen de weelderige, ongerepte natuur en misschien een duik in het frisse water nemen. Terug in Cienfuegos kun je van een ritje met paard en wagen of misschien, op het schiereiland Punta Gorda, van een cocktail en het prachtige uitzicht op de baai genieten.
Dag 7: Cienfuegos – Trinidad (110 km)
Langs de kustweg rijd je richting Trinidad, rechtstreeks de koloniale tijd in. De in 1514 gestichte stad, is een van de meest gefotografeerde steden van Cuba. In Trinidad verblijf je wederom in een Casa Particular.
Dag 8: Trinidad
Vroeg op pad over kronkelende wegen naar Topes de Collantes, het hart van de Sierra Escambray. Hier kun je optioneel een begeleide wandeling boeken. ’s Avonds kun je genieten van de traditionele muziek en dansen met de lokale bevolking in één van de lokalen aan het centrale plein.
Dag 9: Trinidad – Santa Clara – Havana/Varadero (340 km)
Vandaag rijd je naar Santa Clara, de hoofdstad van de provincie en onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de Cubaanse revolutie. Je kunt een bezoek brengen aan het Mausoleum van Che Guevara en het monument van de ‘Tren Blindado’. In de middag kun je richting Varadero voor een eventuele strandverlenging.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs