Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht
 • Vervoer per touringcar
 • 3 overnachtingen in middenklasse hotels
 • 12 overnachtingen in Casas Particulares
 • 4 overnachtingen in all inclusive resort
 • Excursies met entreegelden

Highlights van deze reis:

 • Havana
 • Viñales vallei
 • Baracoa
 • Santiago de Cuba
 • Trinidad
 • All inclusive strandverlenging

Bekijk hier de Reisdetails

Cuba heeft alles te bieden: een mengeling van koloniale steden, landschappelijke contrasten, een azuurblauwe zee en een uiterst vriendelijke bevolking. Dit tezamen met de sfeer uit de jaren ’50, de rum en de sigaren maakt het land uniek en een lust voor zowel natuur-, cultuur- en strandliefhebbers. Deze rondreis bied je alle hoogtepunten van Cuba inclusief een paar dagen aan een van de paradijselijke stranden.

Deze 21-daagse rondreis is ook beschikbaar als individuele rondreis.

Dag 1: Amsterdam – Varadero – Havana (140 km)
Vertrek vanaf Schiphol naar de luchthaven van Varadero. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Havana, waar je de komende twee nachten verblijft.

Dag 2: Havana
Je begint de dag met een tour door nieuw Havana. Je stopt bij het Plaza de La Revolución en de begraafplaats Cristobal Colón. Daarna ga je naar oud Havana dat door de UNESCO tot cultureel Werelderfgoed is uitgeroepen. Je staat tijdens een wandeltour oog in oog met het Capitool. ’s Middags bezoek je het La Bodeguita del Medio, een van de beroemde Hemingway bars en vele koloniale pleinen.

Dag 3 t/m 4: Havana – Viñales vallei (180 km)
Vanuit Havana rijd je naar de Viñales vallei, in de provincie Pinar del Río. Je maakt een tocht door de vallei waar bijzondere bergen van kalksteen te zien zijn en je bezoekt de Indiaanse grot waar je een boottochtje maakt over de ondergrondse rivier. De volgende dag heb je geheel ter vrije besteding. Maak een prachtige wandeltocht langs tabaksvelden of bezoek het knusse centrum van Viñales. De komende twee nachten overnacht je bij Cubanen thuis in een Casa Particulares in Viñales.

Dag 5: Viñales vallei – Santa Clara – Cienfuegos (530 km)
Vroeg in de ochtend verlaat je Viñales en vertrek je naar Santa Clara, de eerste stad die door de revolutionairen van Fidel Castro werd ingenomen. Hier bezoek je onder andere het de mausoleum van Ernesto ‘Che’ Guevara met het huizenhoge standbeeld dat vanuit de wijde omtrek te zien is. Daarna rijd je door naar de havenstad Cienfuegos voor twee overnachtingen in een Casa Particulares.

Dag 6: Cienfuegos
Een hele dag de tijd om deze Frans koloniale stad te ervaren. Cienfuegos wordt ook wel de ‘parel van het zuiden’ genoemd. Je bezoekt het oude centrum, het Terry theater en het excentrieke Palacio del Valle. ’s Middags heb je vrije tijd en kun je op eigen gelegenheid op ontdekkingstocht.

Dag 7: Cienfuegos – Topes de Collantes – Trinidad (90 km)
Vanuit Cienfuegos op weg naar Topes de Collantes. Per Russische 6x6WD legertruck rijd je naar de Guanayara rivier. Wandelend vervolg je je weg langs de rivier naar de El Rocio waterval en verder naar de Venado Pond. Je hebt de keuze om vanaf de waterval tot aan de Venado Pond de ‘Rambo Tour’ te doen. Deze avontuurlijke tocht gaat door de rivier zelf. Goede waterschoenen en zwemkleding worden aanbevolen. Daarna kun je afkoelen in het frisse water. Later in de middag vertrek naar Trinidad, waar je de komende twee nachten overnacht in een Casa Particulares.

Dag 8: Trinidad
Een volle dag om één van de absolute hoogtepunten van deze reis te bekijken: Trinidad. Onder leiding van de reisleider maak je een stadswandeling langs alle bezienswaardigheden. ’s Middags heb je een paar uur vrije tijd. Het ideale moment om te shoppen voor souvenirs of op een terrasje neer te strijken. Aan jou de keuze!

Dag 9: Trinidad – Sancti Spiritus – Camagüey (300 km)
Na het ontbijt vertrek je richting Sancti Spiritus. Daar aangekomen verken je de stad en breng je een bezoek aan de Yayabo brug. ’s Middags vertrek je naar Camagüey, de stad van de ’tinajones’, de typische terracotta kruiken. ’s Avonds kun je een bezoek brengen aan La Casa de la Trova, het cultureel centrum met live muziek en dans. Overnachting in een Casa Particulares.

Dag 10: Camagüey – Holguín (185 km)
’s Ochtends ontdek je Camagüey met een stadstour. Je bezoekt het historische centrum met Plaza Dolores en Plaza San Juan de Dios. Daarna rijd je naar Holguín voor een stadsrondrit en een bezoek aan de La Cruz heuvel. Overnachting in een Casa Particulares in Holguín.

Dag 11: Holguín – Bayamo – Santiago de Cuba (180 km)
Na het ontbijt vertrek je naar Bayamo, waar je kunt wandelen over de boulevard. Na de lunch zet je koers naar de oude hoofdstad Santiago de Cuba. Onderweg bezoek je de El Cobre basiliek, die tussen groene heuvels net buiten de stad ligt. Aangekomen in Santiago de Cuba bezoek je het Plein van de Revolutie waarna je naar een Casa Particulares gaat voor de komende twee nachten.

Dag 12: Santiago de Cuba
Vandaag bezoek je onder andere het mausoleum van José Marti, het indrukwekkende fort Castillo El Morro en het rummuseum. Vervolgens heb je vrije tijd om op eigen gelegenheid het koloniale centrum van Santiago de Cuba te ontdekken.

Dag 13 t/m 14: Santiago de Cuba – Baracoa (230 km)
Vanuit Santiago zet je je reis voort naar Baracoa, langs een route afgewisseld door groene vlakten en hoge bergen. In Baracoa maak je een stadstour door het historische gedeelte met een bezoek aan de oudste kathedraal van Cuba en de vesting Matachine. De volgende dag breng je een bezoek aan Finca Duabe, een lokale cacaoboerderij. Daarna maak je een boottocht over de Toa rivier. De rest van de middag is ter vrije besteding. Twee overnachtingen in een Casa Particulares.

Dag 15: Baracoa – Cayo Saetia/Pinares de Mayari (200 km)
Je laat Baracoa achter je en zet koers naar het idyllische eilandje Cayo Saetia waar je kunt lunchen en tijd hebt om te genieten van het prachtige strand en ongerepte natuur. Overnachting in Cayo Saetia of Pinares de Mayari.

Dag 16 t/m 19: Pinares de Mayari – Playa Pesquero (100 km)
In de ochtend bezoek je de Guayabo waterval en La Plancha Jardín, voor je koers zet naar het strand van Playa Pesquero. Je verblijft hier vier nachten in All Inclusive resort Playa Pesquero. Alle maaltijden, drankjes en diverse (sport)activiteiten zijn hier inbegrepen. Geniet van de Caribische zonnestralen en kom tot rust aan het prachtige strand (All inclusive t/m check-out).

Dag 17 t/m 19: Playa Pesquero (70 km)
Geniet nog even van de Caribische zonnestralen en kom tot rust aan het prachtige strand (all inclusive t/m check-out).

Dag 20: Playa Pesquero – Holguín
In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Holguín, voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 21: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs