Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht
 • Transfers
 • Vervoer per touringcar
 • 16 overnachtingen in middenklasse hotel
 • Visumgelden
 • Excursies met entreegelden

Highlights van deze reis:

 • Havana
 • Viñales vallei
 • Santa Clara
 • Cienfuegos
 • Topes de Collantes
 • Trinidad
 • Santiago de Cuba

Bekijk hier de Reisdetails

Cuba heeft alles te bieden: een mengeling van koloniale steden, landschappelijke contrasten, een azuurblauwe zee en een uiterst vriendelijke bevolking. Dit tezamen met de sfeer uit de jaren ’50, de rum en de sigaren maakt het land uniek en een lust voor zowel natuur-, cultuur- en strandliefhebbers. Deze rondreis bied je alle hoogtepunten van Cuba inclusief een paar dagen aan een van de paradijselijke stranden. Cuba Highlights is van alle ingrediënten voorzien om je een unieke vakantiebelevenis te bezorgen.

Dag 1: Amsterdam – Varadero – Havana (140 km)
Vertrek vanaf Schiphol voor de vlucht naar Varadero. Bij aankomst volgt de transfer naar de hoofdstad Havana waar je vier nachten verblijft.

Dag 2 en 3: Havana
Na het ontbijt vertrek je naar het Teatro América voor een echte salsa les. Cubaanser kan deze rondreis niet beginnen. Vervolgens staat een bezoek aan een sigarenfabriek en het Havana Club Rum museum op het programma met aansluitend vrije tijd rond het Capitool en Parque Central. ’s Middags is het tijd om Oud-Havana al wandelend te ontdekken en de authentieke sfeer te proeven van de prachtige pleinen, smalle steegjes en koloniale panden. ’s Avonds brengt de bus je naar China Town, waar je kunt dineren (exclusief). In de ochtend maak je kennis met de wijken Vedado en Miramar.

Dag 4: Havana – Viñales vallei – Havana (380 km)
Vanuit Havana rijd je naar de provincie Pinar del Río in het westen. Je maakt een tocht door de Viñales vallei waar bijzondere ‘mogotes’ (bergen van kalksteen) te zien zijn. Hier bezoek je onder andere de Mirador en de Indiaanse grot. Bij terugkomst in Havana maak je een rondrit in een oldtimer.

Dag 5: Havana – Cárdenas – Santa Clara (350 km)
Vandaag verlaat je Havana en zet je koers naar het oosten. De eerste stop is bij de suikerfabriek in Cardenas. Je krijgt een rondleiding door de fabriek en kunt het suikerriet sap Guarapo proeven. Dan klinkt het fluitsignaal en stap je aan boord van één van de stoomtreinen voor een ritje naar het station van Cardenas. De gids zal je aansluitend rondleiden door Cardenas. ’s Middags verruil je de stad voor de rust en ruimte van het platteland. Je bezoekt de boerderij van de Correa familie. Een ware groene oase die al bijna drie decennia in het bezit van deze familie is; een unicum in het communistische Cuba.

Dag 6: Santa Clara
Vandaag begint met een tour door Santa Clara. Deze stad heeft een belangrijke plek in de historie van Cuba vanwege het feit dat dit de eerste stad was die door de revolutionairen van Fidel Castro werd ingenomen. Niet te missen is het huizenhoge standbeeld van Ernesto ‘Che’ Guevara boven op het mausoleum van deze held. Ook breng je een bezoek aan de plek waar Che Guevara een trein met wapens ontspoorde. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 7: Santa Clara – Cienfuegos – Topes de Collantes (140 km)
De volgende stad op het programma is havenstad Cienfuegos. Tijdens de stadsrondrit zie je onder andere het excentrieke Palacio del Valle en het Terry Theater. Na een paar uur vrije tijd zet je koers naar het bergplaatsje Topes de Collantes voor twee overnachtingen.

Dag 8: Topes de Collantes
Een hele dag om de prachtige natuur van de Escambraye te ontdekken. Per Russische 6x6WD legertruck rijd je door dit gebied naar de Guanayara rivier. Wandelend vervolg je je weg langs de rivier naar de El Rocio waterval en verder naar de Venado Pond. Je hebt de keuze om vanaf de waterval tot aan de Venado Pond de ‘Rambo Tour’ te doen. Deze avontuurlijke tocht gaat niet via het pad, maar door de rivier zelf. Goede waterschoenen en zwemkleding worden aanbevolen. Daarna kun je heerlijk afkoelen in het frisse water.

Dag 9: Topes de Collantes – Trinidad – Sancti Spiritus (100 km)
Vandaag staat één van de hoogtepunten van deze reis op het programma, Trinidad. Deze stad, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, is één van de mooiste steden van het hele Caribische gebied. Je brengt een bezoek aan het museum Romántico, het Plaza Mayor en de typisch Cubaanse bar La Canchánchara. Voor de overnachting rijd je naar Sancti Spiritus.

Dag 10: Sancti Spiritus – Camagüey (200 km)
Na het ontbijt verken je Sancti Spiritus. Hoogtepunt is de Yayabo brug en de boerenmarkt. Einddoel van vandaag is Camagüey. Met zijn authentieke straatjes, pleinen en historische gebouwen doet deze stad nog sterk denken aan de Spaans-koloniale tijd. Je bekijkt de stad en optioneel kun je een ritje per fietstaxi maken.

Dag 11: Camagüey – Bayamo – Santiago de Cuba (330 km)
Vandaag ga je op weg naar de voormalige hoofdstad Santiago de Cuba. Onderweg maak je een korte tour door Bayamo, de stad van de koetsjes en het centrum van de veeteelt en citrusvruchten. ’s Middags bezoek je de El Cobre basiliek. De komende twee nachten verblijf je in Santiago de Cuba.

Dag 12: Santiago de Cuba
Je maakt kennis met de voormalige hoofdstad Santiago de Cuba. Deze stad ademt nog de sfeer van de revolutie en ook de Cubaanse muziek heeft hier zijn oorsprong. Je verkent het oude centrum en maakt een boottochtje door de baai van Santiago de Cuba. Ook bezoek je het fort Castillo El Morro.

Dag 13: Santiago de Cuba – Holguín – Playa Pesquero (210 km)
Na het ontbijt zet je koers naar Holguín, waar je de stad verkent en een bezoek brengt aan de La Cruz heuvel. Het einddoel vandaag is het strand van Playa Pesquero of Playa Yuraguanal. Hier verblijf je de komende vier nachten in een comfortabel all inclusive resort. Alle maaltijden, drankjes en diverse (sport)activiteiten zijn hier inbegrepen.

Dag 14 t/m 16: Playa Pesquero
Geniet nog even van de Caribische zonnestralen en kom tot rust aan het prachtige strand (all inclusive t/m check-out).

Dag 17: Playa Pesquero – Holguín – Amsterdam (70 km)
In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Holguín, voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 18: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven van Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs