Deze reis is inclusief:

 • 9 nachten verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Informatiepakket met tips en adviezen

Highlights van deze reis:

 • Bayamo
 • Santo Domingo
 • Santiago de Cuba
 • Baracoa
 • Cayo Saetía/Pinares de Mayarí
 • Gibara

Bekijk hier de Reisdetails

Het Oosten is één van de mooiste natuurgebieden van Cuba: het is een reisbestemming op zich. Deze regio vormt niet alleen de ‘tuin’ van Cuba, het is tevens de bakermat van de traditionele Cubaanse muziekstijlen en de plek waar de revolutie haar oorsprong vond. Er komen in het Oosten minder toeristen dan in West-Cuba waardoor de authenticiteit van het land en de bevolking is behouden. Niet te missen!

Dag 1: Holguín – Bayamo (75 km)
Aankomst op de luchthaven van Holguín waar je de huurauto ophaalt. Je rijdt naar Bayamo; de geboorteplaats van Carlos Manuel Cespedes, de eerste president van de republiek Cuba. Je overnacht in Bayamo.

Dag 2: Bayamo – Santo Domingo – Niquero (210 km)
In de ochtend kun je een wandeling maken over het centrale plein van de geboorteplaats van de nationale held. Daarna rijd je via Santo Domingo naar de bergen van Sierra Maestra waar je optioneel een excursie kunt maken in een jeep of truck om de steile route naar “Alto de Naranjo” omhoog te maken. Later in de middag reis je verder naar Niquero.

Dag 3: Niquero – Las Coloradas – Marea del Portillo (80 km)
Vroeg in de ochtend rijd je langs de kustlijn naar het nationale park “Desembarco de Granma”. Maak een stop bij ‘Las Coloradas, waar Fidel Castro in 1956 landde met de ‘Granma’ met 82 revolutionairen aan boord. Een bezoek aan de vuurtoren “Faro de Cabo Cruz” is zeker ook de moeite waard. Daarna richting Marea del Portillo voor de overnachting.

Dag 4: Marea del Portillo – Santiago de Cuba (190 km)
De route vandaag is een van de hoogtepunten van de reis. Op de kustweg tussen Marea de Portillo en Santiago heb je een spectaculair uitzicht. Langzaam rijden, de weg is hobbelig en ruig, maar de route is één van de mooiste van Cuba. ’s Middags kom je aan in Santiago de Cuba, de tweede belangrijkste stad van Cuba, die zich onderscheidt door haar rijke geschiedenis en culturele ontwikkeling, vooral wat betreft muziek. Je zult hier twee nachten verblijven.

Dag 5: Santiago de Cuba
Vandaag een vrije dag, deze kun je zelf invullen door bijvoorbeeld een wandeling door het historische centrum te maken of de Basiliek van de ‘Virgen de la Caridad’ te bezoeken.

Dag 6: Santiago de Cuba – Guantánamo – Baracoa (240 km)
In de ochtend vertrek je richting Baracoa, de oudste stad van Cuba. Deze streek is erg bergachtig, met stranden, rivieren en valleien die zich uitstrekken tot aan de kust. Onderweg kun je een stop maken bij het uitkijkpunt over de Baai van Guantanamo, waar de controversiële marinebasis van de VS is gelegen (overigens niet zichtbaar voor de buitenwereld), maar ook bekend door het wereldberoemde liedje ‘Guantanamera’. Tijdens je reis blijf je op de bergweg ‘La Farola‘ waarna je arriveert in Baracoa waar je twee nachten verblijft.

Dag 7: Baracoa
Een vrije dag om zelf een bezoek te brengen aan het historische centrum van Baracoa, de rivier Toa of om te wandelen in de prachtige tropische natuur.

Dag 8: Baracoa – Cayo Saetía/Pinares de Mayarí (165 of 200 km)
Vandaag kun je door het Nationale Park Alexander von Humboldt rijden, langs de panoramische kustweg, richting Cayo Saetia. Onderweg kun je bij de verlaten baai van Moa zwemmen. Je overnacht in Cayo Saetia of in Pinares de Mayari.

Dag 9: Cayo Saetía/Pinares de Mayarí – Birán – Holguín – Gibara (200 km)
Je reist richting Cueto waar je de ‘Finca Manacas’ bij Birán kunt bezoeken; de plek waar Fidel Castro geboren is. Daarna verder richting Holguín, hier kun je de ‘Loma de la Cruz’ beklimmen. Uiteindelijk bezoek je Gibara waar nog weinig toeristen komen en daar verblijf je één nacht aan de baai van Gibara.

Dag 10: Gibara – Holguín Airport (35 km) of Guardalavaca (80 km)
Op de laatste dag levert je de huurauto in op het vliegveld van Holguin of in Guardalavaca. Je verblijf kun je eventueel verlengen aan het strand!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs