Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Holguin
 • Visumgelden
 • Engelstalige reisleider
 • Vervoer per auto of minibus
 • Privéchauffeur
 • 7 overnachtingen in middenklasse hotels

Highlights van deze reis:

 • Ongerept Cuba
 • Bayamo de stad van koetsjes
 • De basiliek van El Cobre
 • Baracoa
 • Bezoek lokale boerderij Finca Duabe

Bekijk hier de Reisdetails

Zoek je het echte Cuba? Het oosten van Cuba is het meest authentieke deel van het land. Deze negendaagse reis gaat dwars door het groene, ruige landschap langs koloniale steden en pittoreske dorpjes. Voormalige hoofdstad Santiago de Cuba is exotisch en swingend en je ademt er nog de sfeer van de revolutie. Je rijdt langs Cuba’s mooiste autoroute: van Santiago naar Baracoa, Cuba’s oudste stad. De uitzichten onderweg zijn adembenemend. Maak jouw reis compleet met een paar dagen aan een van de parelwitte stranden.

Dag 1: Amsterdam – Holguín (15 km)
Vertrek vanaf Schiphol voor de vlucht naar Holguín. Op de luchthaven van Holguín maak je kennis met je chauffeur en gids. Zij vergezellen je tijdens deze reis door het oosten van Cuba. De Engelstalige gids zal je alles vertellen over zijn land, waar hij zoals het een echte Cubaan betaamt zeer trots op is.

Dag 2: Holguín – Bayamo – El Cobre – Santiago de Cuba (210 km)
Na het ontbijt heb je de tijd om Holguín te verkennen. Deze stad heeft tal van parken, één daarvan en tevens ook de bekendste, is Parque Calixto Carcia. Dit park heeft een monument voor de bekendste vrijheidsstrijder van de stad, generaal Garcia. Het park ligt centraal in het centrum van Holguín en rondom vind je opvallende boekwinkeltjes, galeries en een art deco pand. Na het bezoek aan Holguín vertrek je naar Bayamo. Hier kun je wandelen over de fraaie boulevard die versierd is met tal van kunstwerken. Breng een bezoek aan het museum van Carlos Manuel de Cespedes, de eerste president van de republiek Cuba.

Dag 3: Santiago de Cuba – Baracoa (240 km)
Santiago de Cuba is de tweede stad van Cuba en werd opgericht door Velazquez in 1515. Gelegen tussen de Sierra Maestra en de zee is het in Santiago altijd iets warmer dan in de rest van Cuba. In het centrum zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand te bereiken. In de ochtend kun je een bezoek brengen aan het mausoleum van de gewaardeerde dichter en schrijver José Marti, het Carnaval museum of het indrukwekkende fort Castillo El Morro. Dit is een imposant fort dat opgericht werd door de Spanjaarden, het staat maar liefst zestig meter boven de zeespiegel. Je hebt hier een weids uitzicht over de baai.

Dag 4: Baracoa
Na het ontbijt kun je een bezoek aan Finca Duabe brengen, een lokale boerderij waar je uitleg krijgt over het proces van cacao. Vervolgens kun je een boottocht over de Toa rivier maken. Deze rivier is de langste rivier van Cuba en heeft maar liefst 71 zijrivieren en diverse watervallen. Baracoa ligt op het meest oostelijke puntje van Cuba en is tevens de eerst ontdekte stad van Cuba. ’s Middags maak je een stadsrondrit door het historische gedeelte van het centrum. Het is een rustig authentiek stadje met architectonische gebouwen en verschillende huizen uit de 19e eeuw.

Dag 5: Baracoa – Playa Pesquero (350 km)
Vandaag staat er een lange rit op het programma richting het paradijselijke strand van Playa Pesquero. Onderweg kom je langs verschillende plekjes, zo ook het idyllische eilandje Cayo Saetia. Een eilandje met een prachtig strand en ongerepte natuur. Aan het begin van de avond word je bij je hotel afgezet en neem je afscheid van de chauffeur en gids. De komende drie nachten verblijf je in een all inclusive resort.

Dag 6 en 7: Playa Pesquero
Nog even heerlijk genieten van de Caribische zonnestralen. Je kunt hier heerlijk tot rust komen aan het prachtige strand of maak gebruik van de sportieve mogelijkheden van het all inclusive resort. Er is van alles te doen, van beachvolleybal tot zeilen en van basketbal tot duiken. ’s Avonds kun je onder het genot van een drankje genieten van het entertainment dat kan variëren van een quiz, live muziek, een mooie dansshow en nog veel meer.

Dag 8: Playa Pesquero – Holguín – Amsterdam (70 km)
In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Holguín, voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 9: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs