Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Varadero
 • 4 overnachtingen in middenklasse hotels
 • 3 overnachtingen in all inclusive hotel aan strand
 • Visumgelden
 • Vervoer per auto of minibus (met privéchauffeur)
 • Engelstalige reisleider

Highlights van deze reis:

 • Havana
 • Groene omgeving van Las Terrazas
 • Frans-koloniale stad Cienfuegos
 • Koloniaal Trinidad
 • Che Guevara memorial

Bekijk hier de Reisdetails

Ontdek het land van de sigaren en de mojito’s. Reis in 9 dagen langs de meest bijzondere plekjes van West-Cuba. Cultuur en natuur gaan hand in hand tijdens deze rondreis. Slenter door de koloniale steden Havana, Cienfuegos en Trinidad. Duik in Cuba’s revolutionaire geschiedenis tijdens een bezoek aan Santa Clara, waar een indrukwekkend monument herinnert aan verzetsheld Che Guevara. Bewonder de ongerepte natuur in het binnenland en sluit af met een paar dagen luieren aan het heerlijke strand van Varadero.

Dag 1: Amsterdam – Varadero – Havana (140 km)
Vertrek vanaf Schiphol voor de vlucht naar Varadero. Aansluitend volgt de transfer naar het eerste overnachtingshotel van deze rondreis. Op de luchthaven maak je kennis met je chauffeur en gids. Zij zullen je tijdens deze reis vergezellen en voorzien je van alle informatie over dit land, de gebruiken en de te bezoeken bezienswaardigheden. Het hotel waar je drie nachten verblijft bevindt zich in de wijk Miramar, ten westen van het oude centrum van Havana.
Dag 2: Havana (180 km)
Vanochtend om circa 9.00 uur neem je de huurauto van verhuurbedrijf VIA in ontvangst. Boek je deze individuele rondreis inclusief privéchauffeur en gids geboekt, dan word je rond 09.00 uur opgehaald in het hotel. Vandaag heb je de hele dag tijd om de hoofdstad Havana te ontdekken. Waar je met de auto ook heen gaat in Havana, je kunt redelijk gemakkelijk de auto parkeren. De bruisende stad met ruim 2,1 miljoen inwoners is verreweg de grootste stad in Cuba. De stad is rijk aan geschiedenis en cultuur en heeft sfeervolle pleintjes en muziek op elke hoek van de straat. Bezoek een sigarenfabriek of beleef een geweldige ervaring in het Havana Club Rummuseum. Hier word je rondgeleid en kom je erachter hoe vanaf het begin tot het eind rum gemaakt wordt. Struin door de steegjes van Oud-Havana ook wel “Habana Vieja” genoemd.
Dag 3: Havana – Las Terrezas – Havana
Na het ontbijt vertrek je naar Las Terrazas in de provincie Pinar. Dit gebied ligt midden in de bosrijke heuvels en is een beschermd natuurreservaat door UNESCO. Ruim 30 jaar terug was dat heel anders, het landschap was kaal door overmatige houtkap. Maar sinds de regering een herbebossingsprogramma startte, kwamen er boeren uit de streek om hier te werken en kregen ze er betere leefomstandigheden. Vele boeren werden hier ook opgeleid tot gids. In deze omgeving van groene heuvels kun je een koffieplantage en bijbehorende leefgemeenschap bezoeken. ’s Middags kun je zwemmen in de San Juan rivier, een verfrissende ervaring. Aan het eind van de middag keer je terug naar Havana voor de overnachting.
Dag 4: Havana – Cienfuegos – Yaguanabo (330 km)
Je verlaat de hoofdstad en zet koers richting Cienfuegos. Ter hoogte van de plaats Jagüey Grande heb je de mogelijkheid de snelweg te verlaten voor een bezoek aan Montemar National Park. Dit nationale park is het grootste moeras gebied van Cuba waar vele zeldzame dieren leven. Met meer dan 150 verschillende vogelsoorten en 30 verschillende soorten reptielen, is de kans groot dat je deze dieren spot. Ook kun je in het park een nostalgisch treinritje maken met een stoomlocomotief uit de negentiende eeuw. Hierna is havenstad Cienfuegos aan de beurt.
Dag 5: Yaguanabo – Trinidad – Santa Clara – Varadero (340 km)
In de ochtend staat Trinidad op het programma. Deze koloniale stad is uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO en is volgens velen de mooiste stad in het Caribisch gebied. Rond het centrale Plaza Mayor zijn veel bezienswaardigheden zoals het San Francisco Klooster. Ook in deze stad vind je gezellige pleintjes, terrasjes, cafés en op elke hoek is er muziek. Via het hooggelegen Topes de Collantes met weidse uitzichten, rijd je naar Santa Clara. Niet te missen is het huizenhoge standbeeld van Che Guevara boven op het mausoleum van deze held.
Dag 6 en 7: Varadero
Varadero staat bekend als een van de grootste en bekendste badplaatsen met ruim 20 km aan parelwit strand. Een geweldige plek om nog even heerlijk te genieten van de Caribische zonnestralen. Kom tot rust aan het prachtige strand en maak gebruik van de vele sportieve mogelijkheden van het All inclusive resort. In het centrum van Varadero kun je nog een markt bezoeken om leuke souvernirs te kopen. Of ga naar Calle 62. Hotspot voor de locals in Varadero. Hier gaan iedere avond de voetjes van de vloer. (verzorging: All Inclusive t/m check-out)
Dag 8: Varadero – Amsterdam
In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Varadero, voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Dag 9: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs