Curaçao, een heerlijke zon, zee en strand bestemming in het Caribische gebied vlak voor de kust van Venezuela. Dat het het ideale eiland is voor een week lang van strand naar strand hoppen is voor velen wel duidelijk. Maar er valt veel meer te doen en te beleven. Wij vroegen onze reisexperts naar hun favoriete activiteiten op het eiland. Daar kwam deze top 10 uit.

  1. Huur een auto.

Laten we beginnen met de belangrijkste. Wil je meer zien dat het hotel/resort waar je verblijft het het strand of zwembad? Dan is een auto huren een absolute must. Er is wel openbaar vervoer op het eiland maar die brengt je niet op alle plekken en gaat zeker niet altijd op de juiste tijd.

  1. Beklim de christoffelberg

Eigenlijk kan je Curacao niet verlaten, mits je goed ter been bent natuurlijk, zonder de Christoffelberg beklommen te hebben. Deze berg geeft je een fantastisch uitzicht over Curacao. Je klimt in zo’n 1 tot 1,5 uur naar een hoogte van 375 meter. Ben je een vroege vogel? Ga lekker vroeg op pad, zo ben je de echte hitte voor en wandel je in zonsopkomst naar boven. Prachtig!

  1. Verken Willemstad

Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Een prachtige stad vol typisch Nederlandse architectuur maar net even anders. Zo zijn alle Hollandse huisjes fel gekleurd, heel sfeervol dus. Gewoon lekker slenteren in de kleurrijke wijken Otrobanda en Pietermaai.

  1. Snorkel of duik

Curacao staat bekend om de prachtig witte stranden en het helblauwe water. De perfecte plek voor het spotten van wildlife. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om te snorkelen met tropische vissen en schildpadden maar zijn er ook diverse duiktours. Met meer dan 100 duiklocaties en tientallen duikscholen kan de beginnende maar ook de ervaren duiker een mooie duik maken.

  1. Klein curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond eiland op een klein uurtje varen van Curaçao. Door de harde ondergrond dat ooit koralrif was groeit er niks op het eiland. De kust van het kleine eilandje is het meest spectaculair; prachtige parelwitte zandstranden. Boek een boottocht/dagtrip met bijvoorbeeld een bbq en geniet van de prachtige zonsondergang.

  1. Spot flamino’s

Langs de weg bij Bullenbaai (onderweg naar Kokomo Beach) staan flamingo’s in het wild. Even leuk om een stop te maken wanneer je er toch langs rijdt.

  1. Cocktail workshop

Landhuis Chobolobo heeft een kleurrijke tuin en in het midden van die tuin staat de bar. De bartenders laten je zien hoe op klassieke wijze de Blue Curaçao gemaakt wordt. Daarna krijg je uitgebreid de mogelijkheid om je eigen cocktail te maken. Voor de non-alcoholics onder ons, je kunt ook alcoholvrije cocktails en smoothies maken!

  1. Ontdek Shete Boka.

Een nationaal park gelegen naars het Christoffelpark. Het park staat bekend om de zeven inhammen waar de kustlijn erg ruig is. Er zijn verschillende wandelingen te maken maar vanwege het feit dat er weinig tot geen schaduw is, is het ook mogelijk de 3 populairste bezienswaardigheden met de auto te bezoeken. Een prachtig stukje natuur(geweld) dat je wat ons betreft zeker niet kunt missen.

  1. Quad tour

Een actieve, stoere manier om het eiland te ontdekken, met als hoogtepunt het uitzicht op het befaamde strand de Grote Knip. Tijdens de quadtour, die we hebben geboekt bij Eric’s ATV-adventures, stopten we onderweg bij een grot.

Hiervandaan klommen we naar een rots, een pittige klim! De beloning was een weids uitzicht over de ruige noordkust van het eiland Curaçao. Prachtig!

  1. Strand!

Op ons lijstje kan het strand natuurlijk niet ontbreken. Curaçao heeft tal van prachtige stranden welke de moeite waard zijn voor een bezoekje. Blijf dus niet alleen bij het strand waar jouw hotel aan gevestigd zit maar stap s ’morgens in de auto en ga ‘strandhoppen’.

Je vakantie naar Curaçao boek je hier.

 

 

 

 

Commentaar is niet beschikbaar