Cyprus

Cyprus is het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee. Volgens de legende is Aphrodite, de godin van de liefde, hier geboren … dus grote kans dat je verliefd wordt op dit heerlijke eiland! Deze superzonnige bestemming heeft prachtige stranden, een bergachtig binnenland en vele herinneringen uit de Oudheid.

Boek een vakantie naar Cyprus

Heb je een vraag over je vakantie naar Cyprus? Kunnen we je helpen om de Cyprus-vakantie van je dromen te vinden en te boeken? Neem dan contact op of maak een afspraak in een reisbureauWij maken graag een vrijblijvend reisvoorstel op maat voor je.

Op vakantie naar Cyprus: goed om te weten

  • Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Cyprus duurt ongeveer 4 uur. 
  • Op Cyprus is het één uur later dan in Nederland.
  • Cyprus is lid van de Europese Unie. Je betaalt er met de euro.
  • Het weer op Cyprus: zeer zonnig in lente, zomer en herfst. In het voor- en najaar ligt de temperatuur rond de 25 graden, in de zomer tussen 30 en 35 graden.

Stranden op Cyprus

De stranden op Cyprus staan bekend om het schone, heldere zeewater. Bijna 40 stranden behoren tot de beste van Europa en zijn daarom bekroond met het kwaliteitskeurmerk van de Blauwe Vlag. Eén van die stranden is Coral Bay; een ideaal strand voor een gezin met kinderen door het ondiepe water en de lange zandkust. Cyprus heeft daarnaast nog keus uit veel andere soorten stranden.

Natuur

Het belangrijkste natuurgebied van Cyprus is het Trodoos-gebergte, met de Olympus van 1952 meter als hoogste top. Het is een geliefd wandelgebied en in sommige winters kun je er zelfs skiën! Er zijn op het eiland ook enkele watervallen, heuvelachtige gebieden en natuurpaden. Hoe dichter naar de kust, hoe droger en vlakker het landschap.

De cultuur van Cyprus

Door de vele verschillende heersers heeft het eiland ook verschillende culturen. De Perzen, Arabieren, Fransen, Turken en Engelsen hebben over het eiland geregeerd, maar toch heeft de Griekse cultuur de meeste invloed gehad. Dit is te merken aan de gastvrijheid, de keuken en de taal van de inwoners. De Engelsen brachten het eiland een goed onderwijssysteem en het bekende links rijden. De Cyprioten werken hard en hebben over het algemeen een hoog opleidingsniveau, maar houden ook van plezier maken. De keuken is vooral Grieks en Turks georiënteerd met gerechten als moussaka en souvlakia.

Bezienswaardigheden op Cyprus

  • Nicosia, de hoofdstad van Cyprus, is een bezienswaardigheid door de letterlijke grenslijn ‘the green line’. Deze grens scheidt het Turkse en Griekse deel van de stad. Daarnaast is het aartsbisschoppelijk paleis ook een bezienswaardigheid.
  • Ook de rots van Aphrodite is een echte aanrader. Deze Griekse godin Aphrodite was de godin van de liefde en vruchtbaarheid en werd volgens legende uit de golven van de zee geboren.

Kende jij Paphos nog niet? Ontdek dé Paphos Cyprus tips!