Disneyland Parijs, het is én blijft iets magisch voor jong en oud. Een paar dagen of een weekend vol genieten van de magie van de sprookjesfiguren of juist de achtbanen. Met diverse attracties voor jong en oud, parades en optochten en de mogelijkheid om jouw favoriete Disneyfiguren te ontmoeten is dit toch wel een van de favoriete familievakanties. Maar wat moet je weten en regelen? Wij delen onze tips!

Hoe reis je naar Disneyland Parijs?

Er zijn meerdere wegen die naar Parijs leiden. Zo kan je op verschillende manieren Disneyland Parijs bezoeken. Zo is het mogelijk gewoon met de auto te gaan. Het is zo’n 5-6 uur rijden en bij een hotel in de buurt kun je gemakkelijk parkeren. Maar de Thalys is ook zeker een goede optie. Rondom de weekenden gaat deze zelfs rechtstreeks naar het park en anders dien je over te stappen op de normale TGV (trein) die naar het park gaat. Ook dat wijst zichzelf. De laatste optie is het vliegtuig. Hoewel de vlucht slechts 30 minuten is moet je natuurlijk wel rekening houden met een langere reistijd omdat je eerder op de luchthaven aanwezig moet zijn.

Disneyland Parijs voor iedereen?

Zeker! Disney is echt leuk voor alle leeftijdscategorieën. Zo zijn er tal van attracties waar de echte kleintjes al in mogen, denk hierbij aan de vliegende dombo’s, een carrousel en veel verschillende shows. Vanaf 4 jaar zijn er zelfs al achtbanen waar de kinderen in mogen. Big Thunder Mountain, Crush coaster van Finding Nemo en Spiderman). En voor de nog wat grotere natuurlijk de space mountain, Indiana Jones en de Hollywood Tower of Terror.

Wonderwereld van Disney

Disney is zo specifiek op de details gericht, alles is in Disneystijl. Het eten in de restaurants op de parken, de mini shampoos en shower gels op je kamer, het ontbijt met Mickey wafels en cake, en ga zo maar door. Elke avond hebben ze een vuurwerk en droneshow bij het Disney kasteel waarop ze ook nog stukjes uit Disneyfilms projecteren. Het is één grote droom en dat maakt het ook voor volwassenen ook een unieke ervaring.

Overnachten bij Disney?

Ook hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Zo zijn er prachtige Disneyhotels waarbij je ook mooie voordelen hebt. Zo mag je met de zogenoemde Magic time een uur eerder de parken in en kan je gratis parkeren. Maar ook zijn er in de omgeving diverse B&B ’s die wij kunnen aanraden.

Wanneer kan ik het best naar Disney?

Disneyland Parijs is nooit rustig. Het leeft er altijd maar ook dat heeft zo zijn charme. Wel zijn wat ons betreft het voor- en het najaar de beste reisperiodes om te gaan. Zo ontloop je de extreme kou of hitte. Maar of je nu in het weekend of doordeweeks gaat, daar zit niet zoveel verschil in.  Wel raden wij aan minimaal 3 maanden vooraf te boeken. Niet alleen voor de overnachtingen en de entree maar ook boeken wij dan direct de restaurants voor onze klanten. Vaak zitten deze ter plekke allemaal vol.

Deze magische wereld zelf ontdekken? Kom langs bij ons op het reisbureau of boek direct online.

Commentaar is niet beschikbaar