Dominicaanse Republiek


Onze reistip:
Een 13-daagse cruise naar Cuba en de Dominicaanse Republiek boek je al vanaf €2938 p.p.

Een kustlijn met de meest tropische stranden, een keuken vol pit en smaak en een gemiddelde temperatuur van 26 graden. Tijdens een ontspannende vakantie in de Dominicaanse Republiek hoef je helemaal nergens meer aan te denken!

Boek online een strandvakantie

Vakantie Dominicaanse Republiek

Niet te missen tijdens een vakantie in de Dominicaanse Republiek zijn de vele tropische stranden die het Caribische eiland herbergt. Vooral aan de noordkust bij plaatsen als Puerto Plata, Sosua en Cabarete liggen een aantal drukbezochte en populaire stranden. Ook de stranden bij Bavaro en Punta Cana in het oosten zijn geliefd. De stranden op het schiereiland Samaná nemen dankzij het sneeuwwitte zand en de talloze palmbomen bounty-achtige vormen aan.

Natuur: van regenwoud tot zandstrand

De Dominicaanse Republiek kent een warm klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 26 graden. Het klimaat heeft gezorgd voor een gevarieerd landschap: van groene valleien tot witte zandstranden en van rauwe berggebieden tot eindeloze woestijnlandschappen. Wist je dat de Dominicaanse Republiek wel 31 verschillende nationale parken en natuurgebieden telt? Je vind tijdens een vakantie in de Dominicaanse Republiek een groot aantal vogelsoorten, waaronder pelikanen, flamingo’s, en papegaaien. In de wateren rondom het eiland komen onder andere haaien, dolfijnen, (bultrug)walvissen en barracuda’s voor.

Wil je meerdere eilanden in één keer zien? Maak een adembenemende cruise naar Cuba en de Dominicaanse Republiek!

Dominicaanse Republiek cultuur

Driekwart van de bevolking bestaat uit zogenaamde Mulatten: mensen die zijn geboren uit een mix van zwarte en blanke ouders. Er wordt veel waarde gehecht aan muziek en dans. Op vrijwel elke straathoek klinkt opzwepende merenguemuziek en nagenoeg elke Dominicaan kent de passen van de bijbehorende Merenguedans! In de Dominicaanse keuken zijn de culturen ook goed terug te vinden. De gerechten zijn vaak eenvoudig, maar pittig en vol smaak. Denk aan ‘Casabe’ en ‘Catibía’. Dit eerste gerecht is brood gemaakt van cassavemeel. Het tweede gerecht bestaat uit met vlees gevulde pannenkoekjes die zijn gefrituurd.

Bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek

In Puerto Plata is het reusachtige Christusbeeld op de 780 meter hoge Monte Isabel de Torres te bekijken. Deze top is per kabelbaan te bereiken en biedt een uitzicht over de stad en de Dominicaanse kust. Natuurliefhebbers kunnen in verschillende nationale parken terecht tijdens hun vakantie Dominicaanse Republiek.

In het Nationaal Park Jaragua leven inheemse dieren als de Ricord’s leguaan, net als de dwerggekko. In het park zijn ook grottekeningen te bekijken. In de hoofdstad Santo Domingo zijn vele musea te bezoeken, waaronder het Amber Museum. Dit museum herbergt meerdere uit amber bestaande voorwerpen.

Vakantie Dominicaanse Republiek: excursies

Tijdens een vakantie in de Dominicaanse Republiek kun je natuurlijk de hele dag vertoeven op de prachtige stranden, maar het is ook leuk het eiland vanuit een ander oogpunt te bekijken. Maak bijvoorbeeld eens een:

  • Chocolate Tour naar een Fairtrade cacaoplantage
  • Cruise langs de kust van Cabeza de Toro
  • Monstertrucksafari door het Dominicaanse binnenland
  • Catamarantocht naar het eiland Saona

Ontdek meer over excursies in de Dominicaanse Republiek in ons blog: De 3 leukste excursies in de Dominicaanse Republiek.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar de Dominicaanse Republiek?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –


Bekijk onze reizen naar de Caribbean