Duitsland

Duitsland is voor veel mensen een favoriete vakantiebestemming. Je vindt er ook werkelijk alles: afwisselende landschappen met vlakke weides, groene hellingen en klaterende bergbeekjes. Maar ook brede rivieren, beboste bergen en kale kloven.

Duitsland is een land voor natuurliefhebbers, die graag en lang in de natuur willen verblijven. Maar denk ook aan cultuur in Berlijn, Keulen, Leipzig of München, wintersporten in Sauerland, actieve vakanties in de Eifel of het Zwarte Woud, wijnreizen naar de Moezel … en nog veel meer!

Direct zoeken en boeken

Zomer en winter in Duitsland

Veel toeristen plannen hun autovakantie Duitsland voor de wintersportmogelijkheden. Met name de streek Sauerland heeft veel te bieden. Jaarlijks snowboarden, langlaufen, wandelen, skiën, en rodelen veel liefhebbers door de sneeuw. Maar naast de vele pistes en excursies wordt Duitsland ook veel bezocht in de zomer. De groene weides, bossen en meren bieden samen met de lange Oostzeekust veel opties voor een autovakantie Duitsland.

Natuur

Het landschap kan in drie zones worden ingedeeld: De noordelijke laagvlakte, het centrale hoogland en de uitlopers van de Alpen in het zuiden. Duitsland heeft veel bossen met veel loofbomen, ruim één derde van het land bestaat uit dichte bossen. Vanuit het zuiden, met een deel van de Alpen, reikt het grondgebied via de beboste middelgebergten tot aan de Noord- en Oostzee. Duitsland telt meer dan 100 natuurparken. Het hoogste punt is de Zugspitze (2962m) in het uiterste zuiden.

Cultuur van Duitsland

Duitsland is rijk aan tradities. Ook houdt het land van feesten: De wereldberoemde feesten als Oktoberfest in München, de kerstmarkten en de vele jazzfestivals trekken jaarlijks veel bezoekers. Duitsers zijn erg ambitieus; werk en een carrière staan hoog in het vaandel. Het land is ook bezaaid met diverse musea, theaters en evenementen. De Duitse keuken is vertegenwoordigd met soepen, (gebakken ) aardappelen en vooral veel vlees. Bier is de nationale drank van Duitsland, er zijn dan ook veel brouwerijen. Hoofdstad Berlijn is een echte cultuurstad met veel sporen uit de Wereldoorlogen en het IJzeren Gordijn.

Tip: lees Akke’s reisverslag over Münster, een verrassend leuke stad net over de grens, op ons eigen blog Reiskompas.nl.

Bezienswaardigheden Duitsland

Een tropisch wit strand, blauwe lagunes en een regenwoud ondenkbaar? Midden in Duitsland ligt het Tropical Islands Resort, waar deze paradijselijke sfeer hangt. Op natuurgebied zijn er ook veel mogelijkheden in de autovakantie Duitsland. Zo is het mysterieuze Zwarte Woud, de Eifel, de Lünerbürgerheide en de bossen, meren en uitzichten van Beieren echte toeristentrekkers. Daarnaast heeft Duitsland ook veel diverse steden die in de autovakantie aangedaan kunnen worden. Schilderachtige dorpjes, oude stadjes met kleine havens, maar ook levendige grote steden als München worden veel bezocht.

Meer informatie of een vrijblijvend reisadvies over een vakantie naar Duitsland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.