Het maken van een verre reis; voor velen iets waar ze toch een beetje zenuwachtig van worden. Helemaal niet nodig, vinden wij! Maar waar moet je rekening mee te houden tijdens het plannen van deze trip? Wij delen onze tips.

Stap in het vliegtuig
Wil je de wereld ontdekken dan ontkom je er niet aan in het vliegtuig te stappen. Het plannen van jouw verre reis begint dan ook vaak met het maken van de keuze van het land en de vluchten.

Wanneer je jouw vakantie naar bijvoorbeeld Azië, Zuid-Amerika of Afrika plant zie je dat er veel keus is aan vluchten. Directe vluchten, vluchten een overstap of zelfs met 2 of 3. Let bij het kiezen goed op de overstaptijd, een half uur overstaptijd is wat krap maar 7 uur op een vliegveld hangen is ook niet wat je wilt.

Daarnaast is er de mogelijkheid de overstap te ‘verlengen’. Vluchten naar bijvoorbeeld Azië hebben vaak een tussenstop op Qatar. Hoe leuk is het om onderweg naar je eindbestemming 2 dagen Qatar te ontdekken en dan door te vliegen.

Ook het tijdsverschil is iets om rekening mee te houden in de planning van jouw reis. Wil je bijvoorbeeld 14 dagen op reis, houd er dan rekening mee dat wanneer je naar Azië vliegt je op dag 2 aankomt. Door het tijdsverschil vertrek je vaak op dag 1 van de vakantie en kom je dus pas op dag 2 aan. Heb je een strakke planning moet je hier dus zeker rekening mee houden. De andere kant op komt het in veel gevallen gunstiger uit. Zo vlieg je bijvoorbeeld naar New York in 8 uur maar door het tijdsverschil ‘kost’ het je slechts 3 uur. En kom je dus op dezelfde dag aan.

Kan dat wel met kinderen?
Een verre reis maken met kinderen, kan dat wel? Jazeker! Een beetje aanpassen zal je wel moeten doen. Maar wat is er nou leuker dan jouw passie; reizen, door te geven aan je kinderen.

Tijdens het samenstellen van een verre reis raden wij vaak aan een goede afwisseling te houden in de activiteiten. Doe bijvoorbeeld niet alle actieve dingen in de eerste week en daarna een week op het strand. Een hike met kids kan prima, zolang ze s ’middags of de volgende dag maar eventjes kunnen chillen bij het zwembad. Hotels direct aan het strand of met een zwembad zijn dan ook zeker aanraders!

Tuk tuk, Motor, openbaar vervoer of een huurauto?
In Nederland zijn we enorm verwend met de infrastructuur. Goede wegen en openbaar vervoer dat consequent en regelmatig rijdt. In het buitenland is dit net even anders. Er zijn tal van manieren om van A naar B te komen op jouw bestemming.

Zo is het mogelijk het openbaar vervoer als treinen of bussen te nemen. Let hierbij wel op of deze vooraf geboekt moeten worden. Ook kan je in veel gevallen makkelijk zelf op pad met een motor, scooter of huurauto. Maar daarbij is niets wat het lijkt. Want die 180 kilometer op bijvoorbeeld Java is toch net iets anders dan 180 kilometer op een Europese snelweg. Check dus goed op Google maps hoelang de rit duurt.

Reisroute
De ideale reisroute, wat is die nu precies? Eigenlijk bestaat er niet een perfecte reisroute voor ieder land. Iedereen heeft zijn of haar eigen reisvoorkeuren. Wat wil je zien en doen? Wil je als je op de bestemming aankomt eerst een paar dagen bijkomen of wil je dit juist aan het eind van de vakantie? Hierbij is het handig rekening te houden met de reisroute, waar is strand en wil ik daar dan aan het begin of het eind van mijn vakantie zijn

En om het dan nog wat ingewikkelder te maken moet je hierbij ook nog eens rekening houden met de weersvoorspellingen. In sommige landen is het zo dat het in het noorden goed weer kan zijn maar kan het in het zuiden of oosten juist het regenseizoen zijn. Het is dan toch jammer als jij in het zuiden een prachtig hotel met zwembad boekt.

Ook kan je met de vliegtickets rekening houden met deze reisroute. Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat het vliegveld waar je op heen vliegt ook het vliegveld is waarop je terug naar huis vliegt. Geen onnodige kilometers weer terug naar hetzelfde vliegveld dus. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het aantal internationale vliegvelden dat een land heeft.

Een verre reis maken? Kom gerust langs bij een van onze reisbureaus voor persoonlijk advies. Boek je liever online? Ook dat kan, bekijk hier ons aanbod.

Commentaar is niet beschikbaar