Egypte

Egypte is het land van de wereldberoemde piramides, hiërogliefen en farao’s… Maar Egypte staat ook bekend als altijd-mooi-weer-bestemming! Er zijn maar weinig landen in de wereld met zo veel mooie resorts en zo veel zonne-uren als Egypte. En dan te bedenken dat het maar 6 uur vliegen is!

Natuurlijk kun je bij ons ook online een strandvakantie Egypte boeken naar bijvoorbeeld Hurghada, Marsa Alam of Sharm el Sheikh. Bij ons vergelijk je alle vakanties van meerdere touroperators in één overzicht!

Boek Egypte online

Meer vakanties naar Egypte

Stranden

De zonovergoten en parelwitte zandstranden van Egypte zijn al jaren echte toeristentrekkers. Aan de oevers van de kraakheldere Rode Zee en de kuststrook aan de Middellandse Zee verblijven jaarlijks horden reizigers. Ben je het zonnen even zat? Neem dan eens een duik in de fascinerende onderwaterwereld! Met 400 verschillende koraalriffen en 1500 vissoorten doe je in Egypte de meest onvergetelijke duikervaringen op. Deze koraalriffen liggen vaak ook nog eens dicht langs de kust, waardoor je vaak slechts enkele meters van je hotel al kunt snorkelen en duiken.

Natuur van Egypte

Het zal je niet verbazen: Egypte bestaat voor 94% uit woestijn. Deze gebieden zijn dor en droog en hebben geen begroeiing. Het gebied rond de Blauwe Nijl en Witte Nijl is een stuk vruchtbaarder en daardoor groener. Dieren die je tegen kunt komen? Dat zijn onder andere slangen, trekvogels, krokodillen, geiten, ezels en kamelen. Maar vergeet ook niet een kijkje te nemen onder de waterspiegel. Het fascinerende koraalrif in de Rode Zee is naar schatting 500 jaar oud en heeft een lengte van bijna 800 kilometer. Het rif is het op één na grootste rif ter wereld. De riffen worden actief beschermd door een speciale waakhond, de HEPCA. De indrukwekkende en kleurrijke riffen trekken jaarlijks vele duikers en snorkelaars!

Cultuur in Egypte

Het grootste deel van de Egyptische bevolking woont langs de Nijl en langs de Middellandse Zeekust. Een klein deel leeft in de oases van de Sinaï woestijn en de Sahara. Typerend voor de cultuur is de duidelijke onderscheiding tussen mannen en vrouwen, veelal gebaseerd op de islamitische leer. Daarnaast is de buikdans mateloos populair in Egypte. De buikdans staat voor sensualiteit, vruchtbaarheid en geboorte en wordt nog steeds veel gedanst op traditionele feesten en bruiloften. Sla ook zeker de lokale gerechten niet over als je buiten je resort bent!

Streken

Het Nijl-gebied met de plaatsen Aswan en Luxor wordt als één van de belangrijkste toeristische streken van Egypte gezien. Net als het gebied rond de Rode Zee. Langs de Nijl en in het binnenland barst het van de bezienswaardigheden. Bewonder bijvoorbeeld eens de eeuwenoude overblijfselen uit de Oudheid in Luxor en Caïro. De Rode Zee heeft een spectaculaire onderwaterwereld en sfeervolle badplaatsen als Sharm el Sheikh en Marsa Alam. Je kunt hier onder andere dolfijnen, walvishaaien en zeelschildpadden spotten tijdens een kijkje onder de waterspiegel.

Bezienswaardigheden

Piramides, piramides en nog eens piramides… Het zal je niet verbazen dat dit veel gefotografeerde bouwwerken zijn in Egypte! Het bijzonderste zijn misschien wel de Piramides van Gizeh: de oudste en bekendste bouwwerken die door mensen zijn gemaakt… Maar ook de Vallei der Koningen, de Sfinx en de Mozesberg bij Sinaï kunnen op veel belangstelling rekenen. Daarnaast zijn de verlaten woestijnen, de Nijl en de Rode Zee al bezienswaardigheden op zich!

Excursiemogelijkheden vakantie Egypte

Er zijn veel excursies te maken in Egypte. Naast de mooie resorts zijn er genoeg uitstapjes te maken om meer van Egypte te zien en te leren. Een aantal voorbeelden:

  • Per kameel of quad door de woestijn en de onvergetelijke sterrenhemel zien.
  • Duiken bij het beschermde koraalrif Ras Mohammed.
  • Een Nijltour met de mooiste bezienswaardigheden.
  • Een uitstapje naar de Dode Zee in Israël.
  • Naar Caïro met de piramides van Gizeh.
  • De Sinaï met de Mozesberg.

Nog meer weten over het prachtige Egypte? Ontdek dé Egypte tips!

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie naar Egypte?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.