Onze reistip:
Een 10-daagse autorondreis met alle hoogtepunten van centraal Engeland boek je al vanaf €654 p.p.

Vakantie Engeland? Dit is het land van high tea en bacon bij het ontbijt. Wandel lands de oneindig lange stenen muurtjes in de groene weilanden of warm op onder de felle zon van de Engelse Rivièra. Hoe ziet jouw ideale vakantie Engeland eruit?

Vraag reisadvies op maat aan!

Maak een autorondreis en vergaap je aan de majestueuze kliffen, prachtige kastelen of mystieke dorpjes. Of geef je over aan hoofdstad Londen, misschien wel de hipste stad van Europa!


Bekijk meer reizen naar Engeland

  

Ga jij voor de vrijheid van een autorondreis Engeland? Of kies je toch voor een geheel georganiseerde groepsreis Engeland? Alles is mogelijk voor je vakantie Engeland! Van Cornwall in Zuid-Engeland tot Wales en de Kanaaleilanden: wij weten de leukste plekjes te vinden. Ook een wandelvakantie of een stedentrip Engeland is bij ons geslaagd. Of je nou voor Birmingham, Manchester of toch voor de favoriet Londen kiest.

Zuid-Engeland & Cornwall

Zuid-Engeland kent een lieflijk landschap met rustige landweggetjes en pittoreske dorpjes. Maar ook met ruige kusten, heuvels, tuinen, bossen, boomgaarden en kliffen. Je vindt hier eindeloos veel stranden: niet voor niets wordt het hier ook wel de ‘Engelse Rivièra’ genoemd! De streek Cornwall beslaat het meest zuidelijke puntje van Engeland. Het is één van de meest populaire vakantiegebieden van het Verenigd Koninkrijk, met palmbomen, prachtige tuinen en een heerlijk klimaat. Ook vind je hier het grootste overdekte regenwoud ter wereld: Eden Project!

Wales

Wales is een bestemming van legenden en geheimzinnige kastelen. Het land heeft een hele eigen cultuur met een eigen Keltische taal en een eigenzinnige, vriendelijke bevolking. Niet zelden brengt de bevolking tijdens concerten en festivals hun dichtkunst en liederen ten gehore! Het indrukwekkende Caerphilly Castle is hier één van de grootste kastelen van Europa. Naast de bijzondere cultuur, is ook de natuur opvallend. Van imposante bergen tot groene heuvels vol grazende schapen: je komt het er allemaal tegen tijdens je vakantie Engeland. De 1085 meter hoge Snowdon in het noorden vormt de hoogste berg van Wales.

Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden is een eilandengroep voor de Franse kust. Jersey en Guernsey vormen de grootste eilanden van deze Britse archipel. Beiden eilanden zijn rijk begroeid met bloemen en lenen zich uitstekend voor de mooiste fiets- en wandeltochten! Jersey is het grootste eiland van de Kanaaleilanden. Zelfs voor een familievakantie zit je hier helemaal goed, want er zijn hier zelfs speciale, kindvriendelijke strandjes! na Jersey is Guernsey het grootste eiland van de Kanaaleilanden. Ook dit eiland staat vol met wilde bloemen, die dankzij het klimaat volop kunnen bloeien. In de hoofdstad Saint Peter Port kun je daarnaast mooie veerboten, vissersboten en plezierjachten bekijken.

Autorondreis of groepsrondreis?

Van snelwegen tot rustige, toeristische routes: Engeland leent zich uitstekend voor een autorondreis! De wegen zijn van goede kwaliteit én de plaatsen staan goed aangegeven. Zo zie je korte tijd zoveel mogelijk van je vakantie Engeland. Want het grote voordeel van een autorondreis is: je kunt gaan en staan waar je wilt! Ideaal voor wie veel waarde hecht aan vrijheid. Ga je toch liever geheel georganiseerd op reis? Ook een groepsrondreis heeft voordelen. Zo zijn vervoer en overnachtingen vooraf allemaal geregeld en weet je precies wat er elke dag op het programma staat. Voor jou blijft er alleen nog maar tijd over om te genieten!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Engeland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Informatie en thema’s Engeland

Bekijk tips en bijzondere selecties van de mooiste reizen