Deze reis is inclusief:

  • Overtocht incl. normale personenauto
  • Overnachting o.b.v. logies/ontbijt

Highlights van deze reis:

  • Mooie wandelingen over klifpaden
  • Jersey en Guernsey
  • Mooie Forest

Bekijk hier de Reisdetails

Of er verschil is tussen Jersey en Guernsey? De beroemde Franse schrijver die 15 jaar op Guernsey woonde, Victor Hugo, vond het vriendelijke Jersey het meest op Normandië lijken en het ruige en vrolijke Guernsey meer op Bretagne. De jongste dochter van Victor Hugo, Adèle, heeft op zowel Jersey als Guernsey gewoond. De overeenkomst is dat het 2 prachtige eilanden zijn! Je verblijft eerst een paar dagen op Guernsey en vervolgens neem je de ferry naar het eiland Jersey.

Kanaaleilanden
De Kanaaleilanden liggen niet ver van de kust van Normandië, dichter bij Frankrijk dan bij Engeland. Toch spreken ze er Engels, rijden ze links en betaal je er met Britse ponden! Eeuwenlang vormden de eilanden het toneel van talrijke zeeslagen tussen de Engelsen en Fransen, maar nu is de rust er weergekeerd. De cultuur is een unieke mix van Franse en Engelse invloeden, die nog het sterkst tot uiting komt in de heerlijke keuken: het is een waar paradijs voor mensen die van lekker eten houden.   


Forest
Na aankomst op Guernsey rijd je naar het nabijgelegen Forest gebracht. Le Chêne Hotel is een gezellig familiehotel met persoonlijke service en een zeer goede keuken. De Nederlandse eigenaren heten je van harte welkom! Vanaf het hotel loop je zo naar de mooie baai Le Petit Bot, waar je direct kan beginnen aan een prachtige wandeling over de klifpaden. Ook kan je een comfortabele fiets huren bij Le Chêne Hotel, door de wirwar van de green lanes in St. Martin is het leuk fietsen naar St. Peter Port. Of maak het jezelf gemakkelijk en neem de bus, de halte is voor de deur. De smalle weggetjes en pittoreske huizen in het knusse St. Peter Port geven Guernsey een eigen identiteit. Proef van de uitstekende keuken op Guernsey met natuurlijk dagvers seafood en maak kennis met de Franse invloeden.
St Helier
Met Condor Ferries vaar je van St. Peter Port naar St. Helier op Jersey. Rijd naar het trendy hotel The Inn gebracht, dat op loopafstand van het gezellige centrum ligt. Bezoek hier het Jersey Museum en wandel bij eb naar het Elizabeth Castle voor de kust of koop een klassieke Jersey trui in King Street. Op de overdekte Central Market van St. Helier zijn alle producten te koop waar Jersey zo trots op is, van mimosa en fresia’s tot verse mosselen en aardbeien. Verken vanuit St. Helier de schitterende stranden en schilderachtige vissersdorpen langs de kust. Maak een rondrit op de fiets of met een huurauto door het glooiende binnenland langs lavendelvelden, watermolens, wijngaarden en kleine dorpen en stop bij één van de vele idyllische baaien van Jersey zoals Plemont Bay of Rozel Bay.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs