Deze reis is inclusief:

 • Overtocht incl. normale personenauto
 • Overnachtingen aan boord o.b.v. logies
 • 7 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Reisbeschrijving en ANWB wegenkaart Groot-Brittannië/Ierland

Highlights van deze reis:

 • Oxford
 • Stratford-upon-Avon
 • Warwick Castle
 • Chester en York
 • Lincoln en Cambridge

Bekijk hier de Reisdetails

Hoek van Holland – Harwich
Je vakantie begint reeds in Hoek van Holland nadat je aan boord bent gegaan van de luxe ferry van de Stena Line. Aan boord kun je heerlijk dineren, een bioscoopje pikken of winkelen. 

Harwich – Oxford
Na aankomst vroeg in de ochtend in de haven van Harwich rijd je op je gemak via de oudste stad van Engeland, Colchester naar Oxford. Oxford wordt dikwijls in één adem genoemd met Cambridge vanwege de universiteiten. Oordeel zelf, aan het einde van de reis, welke stad je het mooiste vindt. De universiteit in Oxford telt 36 gebouwen, alle rondom het stadscentrum gebouwd.

Oxford – Stratford-upon-Avon
Na het ontbijt vervolg je je route naar Shakespeare’s geboorteplaats, Stratford-upon-Avon. Zijn geboortehuis en andere huizen in de befaamde zwart-witte Tudor-stijl zijn nog steeds te bezichtigen.

Stratford-upon-Avon – Chester
Ontdek het imposante Warwick Castle: naast een middeleeuws kasteel is het tevens één van de mooiste adellijke landhuizen van Engeland. Je rijdt verder dwars door de streek waar het Staffordshire aardewerk vandaan komt: ‘The Potteries’. De kans is groot dat je je kopje thee of koffie in Wedgewood-servies geserveerd krijgt. Chester is een historische stad met als blikvanger de hoofdstraten, die omgeven worden door vakwerkhuizen en de ‘Chester Rows’ genoemd worden. Aan de noordkant ligt het Romeinse amfitheater, de kathedraal en de goed bewaarde stadswallen.

Chester – York/Whitby
York is het pronkstuk onder de Engelse domsteden. Nergens anders zijn er zoveel middeleeuwse en andere historische schatten te vinden. Opvallend is de York Minster met de grootste verzameling glas-in-lood ramen van Engeland. Je verblijft in de omgeving van York of in Whitby aan de kust.

York/Whitby – Cambridge
Je verlaat de middeleeuwse stad en rijdt in zuidelijke richting naar Lincoln, waar je de prachtige kathedraal kunt bezichtigen en Lincoln Castle, de vroegere stadsgevangenis. Je verblijft in de omgeving van Cambridge of in Braintree. Op dag 8 kun je en leuke dagexcursie maken naar Bury St. Edmunds en Cambridge. De universiteit werd in 1441 gebouwd en telt maar liefst 31 gebouwen, met een diversiteit aan bouwstijlen. Het is leuk om in Cambridge te ‘punteren’ op de rivier de Cam of om de stad per fiets te ontdekken. Snuffel in de oude boek- en antiekwinkeltjes en koop je laatste souvenirs.

Cambridge – Harwich
In de loop van de dag rijd je terug naar Harwich waarvandaan de Stena Line vertrekt. Aan boord zijn voldoende mogelijkheden om je rondreis op een leuke manier af te sluiten. Je overnacht in een comfortabele binnenhut met tv, douche en toilet. Indien je de rondreis zonder overtochten heeft gereserveerd, eindigt de reis na het ontbijt en vervolg je je eigen weg naar huis.

Jouw overnachtingen
Gedurende de reis verblijf je in leuke Bed & Breakfasts, traditionele Inns en kleinschalige hotels. De accommodaties liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. Je verblijft in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De adressen liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden je dan ook aan om vroeg te boeken.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs