Deze reis is inclusief:

  • 10 overnachtingen in een stacaravan o.b.v. logies
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • ANWB Reisgids Ontdek Groot-Brittannië en wegenkaart

Highlights van deze reis:

  • Leeds Castle
  • Canterbury Tales
  • Londen en Torquay
  • Snowdonia en Conwy Castle

Bekijk hier de Reisdetails

Allhallows
Je gaat op eigen gelegenheid naar Allhallows in het graafschap Kent, in het zuidoosten van Engeland. Het populaire vakantiepark Allhallows staat voor veel vertier en vermaak, maar de omgeving is ook zeker een bezoek waard. Kent wordt de ‘Tuin van Engeland’ genoemd vanwege de aanwezgheid van de vele kastelen en landhuizen. Op ongeveer drie kwartier afstand ligt het Leeds Castle, dat als mooiste kasteel van Engeland wordt genoemd. De kinderen zijn even ridders en jonkvrouwen en je geniet van het prachtige interieur en de mooi aangelegde tuinen. Veel van de kastelen hebben ook een doolhof, waar zowel de ouders als de kinderen kunnen ‘verdwalen’. Ook leuk is Canterbury, een verrassend leuk stadje met de imposante kathedraal, een gezellig winkelhart en de wereldberoemde Canterbury Tales: proef, zie en ervaar het Engeland uit de 14e eeuw in deze prachtige reconstructie. Bij mooi weer ga je natuurlijk richting de kust, want bij Allhallows liggen mooie stranden. In het zuiden van Kent zijn de witte krijtrotsen spectaculair. Bij Rochester ligt het gelijknamige kasteel én Charles Dickens World, een leuke tentoonstelling rondom de verhalenverteller Charles Dickens. Tijdens het Rochester Dickens Festival zie je vele mensen, verkleed als Dickens-figuren door de straten lopen. Leuk om te zien hoe de mensen zich helemaal in hun rol inleven.

Allhallows – Brixham
Een mooie route dwars door het zuiden van Engeland richting de volgende bestemming, Brixham. Je route bepaal je enigszins afhankelijk van wat je nog wilt bekijken op deze dag. Aan het einde van de dag kun je inchecken bij het Brixham Vakantiepark. Je verblijft hier de komende vier nachten en behalve lekker vakantie vieren op het park, kun je veel interessante uitstapjes maken in de omgeving.

Omgeving Torquay
Het Brixham Vakantiepark heeft een heerlijk groot binnenzwembad en wat kleiner buitenzwembad waar heel wat uurtjes zwemplezier mogelijk zijn. In Brixham is echter ook een groot waterparadijs Quaywest met maar liefst acht verschillende glijbanen. Maar natuurlijk ga je komende dagen ook op stap in de omgeving. In Torquay is het Babbacoombe Model Village leuk voor jong en oud, vergelijkbaar met Madurodam. Exeter is cultuur wanneer je de Exether Cathedral bezoekt en fun wanneer je met de kinderen naar het Crealy Adventure Park gaat, waar diverse attracties te vinden zijn. Een ander leuk avonturenpark is het Woodlands Family Park in het zuiden van Devon. In de achtertuin van Brixham ligt het Dartmoor National Park, een groot natuurgebied met de bekende Dartmoor paarden. Je kunt hier wandelen, fietsen en diverse andere outdooractiviteiten ondernemen. Wil je dit gebied ondergronds verkennen, dan bieden de Kents Cavern uitkomst: een labyrinth van onderaardse grotten en gewelven. Altijd succesvol is een dagje in een safaripark of dierentuin. In Paignton behoort de Paignton Zoo tot één van de mooiste dierentuinen in deze omgeving. Een ‘must see’ op een langere dagexcursie is het Eden Project (op ca. 100 km). Deze botanische tuin, het grootste overdekte regenwoud, is tot in de wijde omgeving bekend en de kenmerkende koepels zijn al van ver te zien. Wanneer je interesse in kastelen in Kent gewekt is, kun je ook nog een bezoek brengen aan het Powderham Castle, waar ook een ‘safari’ in het hertenpark mogelijk is. Je zult merken dat de tijd vliegt in dit deel van Engeland.

Brixham – Pwllheli
Je verlaat het zuiden van Engeland en gaat op weg naar het land van mythen en legenden, Wales. Je verblijft komende drie nachten in een luxe stacaravan in het vakantiepark Hafan y Mor.

Wales
Ontdek de komende dagen wat Wales voor je in petto hebt. Naast de leuke outdooractiviteiten die op het park mogelijk zijn, ga je er natuurlijk op uit in het Snowdonia National Park. Hier kan het hele gezin ‘buitenspelen’. Behalve mooie natuur en frisse buitenlucht is hier ook o.a. de Sygyn Kopermijn interessant. Wales staat bekend om haar kastelen. In Caernarfon, Bodelwyddan of Conwy Castle komen de verhalen over de riddertijd het beste tot hun recht. Bij mooi weer kun je een van de mooie stranden aan de Welshe kust bezoeken of een boottochtje maken.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs