Deze reis is inclusief:

 • Touringcar met een deskundige chauffeur/gastheer
 • 9 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • 9 diners inbegrepen
 • Overtocht Calais – Dover

Highlights van deze reis:

 • Stonehenge
 • Tintagel en Boscastle
 • Bath
 • Omgeving Londen

Bekijk hier de Reisdetails

Devon en Cornwall, de twee graafschappen van Engeland die bij velen favoriet zijn. En terecht! Deze magische hoek van Engeland wordt gedomineerd door zijn lange, afwisselende kust. Populaire badplaatsen zoals Torquay worden afgewisseld door authentieke vissersdorpjes met een rijke geschiedenis en woeste heidegronden bezaaid met rotspunten en historische overblijfselen.

Dag 1: Aankomst
Via de opstapplaatsen rijd je per Comfort Class touringcar, met een ruime stoelafstand van 85 centimeter en maximaal 44 gasten, naar Frankrijk, waar je de oversteek naar Dover maakt. Via de graafschappen Kent en Surrey rijd je naar het eerste hotel in of bij Basingstoke voor de eerste 2 overnachtingen.
Dag 2: Isle of Wight
Je vaart over naar het bijzondere eiland Wight met ca. 130.000 inwoners. Het eiland heeft enkele pittoreske plaatsjes en is tevens beroemd vanwege the Needles, een reeks van kalksteen-speerpunten oprijzend uit de zee. Op Wight bevindt zich tevens het zomerpaleis van Koningin Victoria. Je maakt een mooie rondrit over het eiland. Aan het eind van de middag vaar je weer terug naar het vasteland.
Dag 3: Stonehenge, Exeter en Torquay
Na het ontbijt breng je een bezoek aan het meest beroemde prehistorische verschijnsel in Europa: Stonehenge. Onderweg naar Devon breng je allereerst een bezoek aan Exeter de hoofdstad van dit district. De kathedraal van deze oude stad is één van de mooiste van Engeland. Daarna door naar de Engelse Riviera naar Torquay of Paignton, waar je 2 nachten zult verblijven.
Dag 4: Dartmoor National Park
Vandaag maak je een prachtige natuurtocht door het Dartmoor National Park met zijn bruisende rivieren, oude bruggetjes, uitgestrekte heidevelden en prehistorische overblijfselen. Je maakt een koffiestop in Moretonhamstead, bezoekt Postbridge met de oude ‘clapperbridge’ voor een lunchstop en rijdt door Princetown langs de voormalige IRA-gevangenis via Bovey Tracey naar Wildcombe-in-the-Moor. Onderweg beklim je de Haytor Rock om de pony’s te bekijken.
Dag 5: Plymouth en Bideford
Je verlaat Torquay en rijdt naar de gezellige stad Plymouth, waar je eventueel een rondvaart door de haven kunt maken. De boulevard van Plymouth is erg leuk om te bezoeken. Er zijn vele cafeetjes, restaurants, antiek- en kunstnijverheid winkeltjes. Maar ook de oude visserswijk ‘Barbican’ met oude koopmanshuizen en smalle straatjes is een bezienswaardigheid. Beklim de vuurtoren voor een magnifiek uitzicht over stad en zee. Na een uitgebreid bezoek rijd je naar Bideford waar je 4 nachten je intrek zult nemen. 
Dag 6: Tintagel en Boscastle
Vandaag staat de Noordkust van Cornwall en Devon gelegen aan de Celtic Sea op het programma. In Tintagel breng je een bezoek aan de romantische en mysterieuze ruïnes van het Tintagel Castle. Volgens oude overleveringen zou King Arthur hier zijn geboren. Na de lunchstop rijd je naar het leuke plaatsje Boscastle, dat schilderachtig gelegen is aan een natuurlijke haven.
Dag 7: Rondrit Cornwall en Land’s End
Je maakt vandaag een prachtige dagtocht door de overweldigende natuur van Cornwall. Je bezoekt St. Ives wat ook wel het Saint Tropez van Cornwall wordt genoemd. Dan rijd je een mooie route langs de kust waar je in het landschap schoorstenen en verlaten tinmijnen ziet als monumenten van vroegere arbeid. Toepasselijk eindpunt van vandaag is Land’s End met zijn adembenemende kliffen en tevens het uiterste puntje van Engeland. Via het pittoreske Mousehole met zijn kleine haventje en leuke huisjes en Penzance keer je terug naar het hotel.
Dag 8: Vrije dag
Vandaag is er geen gezamelijk programma en blijven we in Bideford. Maak een wandeling langs de oever van de rivier Torridge en breng een bezoek aan het Maritiem museum. Kortom een rustige dag die je helemaal zelf kan indelen.
Dag 9: Bath en omgeving Londen
Een lange dag vandaag maar zeker de moeite waard. Je rijdt naar het oosten en brengen een bezoek aan Bath. Al tweeduizend jaar staat Bath bekend om haar geneeskrachtige thermen. De Romeinen ontdekten de bronnen al en hebben hun indrukken achter gelaten. De gezellige stad straalt nog steeds een Italiaanse sfeer uit. Je vervolgt de reis naar de omgeving van Londen voor onze overnachting.
Dag 10: Vertrekdag
’s Morgens gaan we in Dover aan boord voor de oversteek naar het vaste land. Na aankomst in Frankrijk rijden we via België terug naar de uitstapplaatsen in Nederland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs