Deze reis is inclusief:

  • Touringcar met deskundige chauffeur
  • 9 overnachtingen o.b.v. logies of ontbijt
  • Nachtferry

Highlights van deze reis:

  • Wereldberoemde Tapijt van Bayeux
  • Amerikaanse begraafplaats in Colleville
  • natuurtocht over de Ring of Kerry

Bekijk hier de Reisdetails

Voor liefhebbers van cultuur, natuur, historische steden en niet te vergeten twee minicruises met Irish Ferries van Cherbourg naar Rosslare en met de Stenaline van Harwich naar Hoek van Holland zal deze reis aan ieders wensen voldoen. Te beginnen met het Tapijt van Bayeux en de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats in Colleville in Frankrijk, Cobh, de Ring of Kerry, Dublin en de Wicklow Mountains in Ierland en last but not least de universiteitsstad Cambridge in Engeland. Dit alles afgewisseld met de indrukwekkende natuur van Ierland en Wales.

Dag 1: Aankomst 
Via de diverse opstapplaatsen rijden we per luxury class touringcar via Antwerpen en Kortrijk richting Frankrijk waar we de eerste twee dagen zullen doorbrengen. In Amiens brengen we een kort bezoek aan de grootste gotische kathedraal van Europa, die sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Op weg naar ons overnachtingsadres zien we nog vele oorlogsbegraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog die grotendeels herinneren aan de slag om de Somme. We dineren en overnachten de komende twee nachten in de omgeving van Caen.

Dag 2: Pegasusbrug, Arromanches en Colleville
Na het ontbijt beginnen we allereerst met een bezoek aan het museum ‘Le Memorial’ in Caen, dat de twee maanden durende strijd in 1944 om Normandië herdenkt. Hierna rijden we naar de Pegasusbrug, waar in de nacht van 4 op 5 juni 1944 de zweefvliegtuigen landden. Vervolgens rijden we naar Arromanches. Hier zijn nog steeds de transporteerbare havens Mulbery A en B te zien, die de geallieerden in de eerste weken van juni 1944 gebruikten om de troepen te bevoorraden. Je kunt een bezoek brengen aan het nabijgelegen Musee du Debarquement (het Invasiemuseum), dat prachtig ligt tussen de krijtrotsen. Vervolgens rijden we naar Colleville. Het strand van Colleville behoorde tot het Amerikaanse invasiegebied en kreeg de codenaam Omaha Beach. Je vindt hier ook een indrukwekkend monument en de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats.

Dag 3: Cherbourg en nachtferry
We beginnen de dag met een bezoek aan het lieflijke stadje Bayeux, waar het wereldberoemde tapijt onderdak heeft gevonden in het Groot Seminarie uit de 17e eeuw. Op het 70 meter lange en 50 cm brede wandtapijt is de legendarische slag bij Hastings uit 1066 afgebeeld in borduurwerk. De Noorman Willem de Veroveraar stak vanuit Normandië over naar Engeland en versloeg daar de Engelse Koning Harold. Vervolgens rijden we door naar St. Mère Eglise. Bekend vanwege de parachutisten die hier op 6 juni 1944 landden om de invasie in te zetten. Aan de kerktoren hangt een parachutistenpop als gedenkteken voor de parachutisten en de parachutist John Steele die met zijn parachute aan de toren bleef hangen. Dan wordt het tijd om naar de haven Cherbourg te rijden voor inscheping aan boord van één van de ferryschepen van Stena Line. Het diner is vandaag niet inbegrepen en is alleen aan boord te boeken.

Dag 4: Rosslare en Waterford
Rond 15.00 uur komt de haven van Rosslare in Ierland in zicht. Na de ontscheping rijden we via Wexford naar Waterford waar we één nacht zullen verblijven. Het ontbijt is vandaag niet inbegrepen en is alleen aan boord te boeken.

Dag 5: Cobh en Killarney
Na het ontbijt rijden we naar Cork Harbour Bay om Cobh en het Heritage Centre The Queenstown Story te bezoeken. Hiervandaan vertrokken tijdens de hongersnood van 1845 duizenden Ieren naar het ‘beloofde land’ Amerika. Het beroemdste schip dat ooit de haven van Cobh verliet, was de Titanic. Na dit bezoek gaan we naar de bekende toeristenplaats Killarney. Na een wandeling door dit gezellige plaatsje rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Tralee waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Dag 6: Ring of Kerry
Vandaag staat één van de absolute hoogtepunten van deze reis op het programma; de Ring of Kerry. Tijdens deze natuurtocht over één van Kerry’s schiereilanden rijden we langs nog altijd in gebruik zijnde turfvelden. Zo bezoeken we een 19e eeuws turfdorpje en zien we onderweg hoe de honden van een lokale ‘sheep-farmer’ op zijn fluitcommando’s de schapen bijééndrijven. De tocht gaat verder langs de kust met magnifieke vergezichten. Vanaf het hoogste punt van de Coomakistapas ziet u de Atlantische Oceaan bezaaid met ontelbare rotseilandjes. Via Sneem, Moll’s Gap en Ladies View, rijden we terug naar Tralee. Een dag om nooit te vergeten!

Dag 7: Crag Cave, Adare en Bunratty Castle
’s Morgens bezoeken we Crag Cave, een prachtige druipsteengrot die ontdekt werd onder het weiland van boer Gaeney. Vervolgens stoppen we in Adare om even van de nostalgische sfeer van de vele gekleurde cottages met echte rieten daken te genieten. Hierna rijden we verder naar Bunratty Castle, een fraai gerestaureerd 15e eeuws kasteel met het ‘Folk Park’. In dit openluchtmuseum zien we hoe de Ieren leefden en woonden in de 19e eeuw. Daarna rijden we naar ons hotel in Limerick voor de overnachting.

Dag 8: Dublin
Na het ontbijt vertrekken we naar de hoofdstad van Ierland, Dublin. We arriveren hier aan het einde van de ochtend en verblijven twee nachten in deze mooie stad. Onze deskundige reisleiding neemt je mee voor een uitgebreide stadstour waarbij alle hoogtepunten van de stad aan bod komen. Ook blijft er nog voldoende tijd over om zelf rustig rond te wandelen.

Dag 9: Wicklow Mountains
Ook onze laatste dag in Ierland is een hoogtepunt. Via een prachtige route door de Wicklow Mountains rijden we naar Glendaloch; hier stichtte St. Kevin in de 6e eeuw een kleine kloostergemeenschap, die al snel veel volgelingen kreeg en in der loop der eeuwen werd uitgebreid. Glendaloch betekent ‘Twee Meren’, een mooie wandeling langs deze meren is zeker aan te raden. Na dit bezoek keren we via een mooie route terug naar ons hotel.

Dag 10: Harwich en nachtferry
We nemen afscheid van Ierland en maken per ferry vanuit Dublin de ca. 3 uur durende overtocht naar Holyhead in Wales. Aansluitend vertrekken we naar Harwich, waar we inschepen aan boord van Stena Line voor de nachtafvaart naar Hoek van Holland. Onderweg naar Harwich maken we een stop, waarbij je op eigen gelegenheid kunt dineren.

Dag 11: Vertrekdag
Vroeg in de ochtend arriveren we in Hoek van Holland. Het ontbijt is vandaag niet inbegrepen en is alleen aan boord te boeken. Na de ontscheping brengt de bus je naar jouw uitstapplaats.

Extra informatie
Je kunt opstappen in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Breda.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs