Deze reis is inclusief:

 • Touringcar met deskundige chauffeur en reisleider
 • 8 overnachtingen
 • 7 diners en ontbijt inbegrepen
 • Lokale Nederlandssprekende stadsgids in Cambridge

Highlights van deze reis:

 • Londen
 • Stratfort-upon-Avon
 • Cambridge
 • Exmoor National Park

Bekijk hier de Reisdetails

Engeland is het land van tradities, fraaie kathedralen, mooie landhuizen, prachtige tuinen, oude steden en pittoreske dorpjes. Dit alles zul je tegenkomen en ervaren tijdens deze nieuwe reis. Het is een afwisseling van wereldwijd bekende steden en prachtige natuur. We bezoeken de beroemde, historische universiteitssteden Cambridge en Oxford en de metropool Londen. Maar we zien ook Bath, dat bezet was tot eind 4e eeuw door de Romeinen en waar tot vandaag de dag de Romeinse sfeer en invloed nog voelbaar en zichtbaar zijn. Dat afgewisseld met natuurparken maakt deze reis bijzonder aantrekkelijk. Daarnaast overnacht je in slechts twee hotels en ervaar je de oversteek zowel per dag- als per nachtboot.

Dag 1: Aankomst
We rijden via de opstapplaatsen en door België naar Calais in Frankrijk. Vanaf daar maken we per luxe ferry de oversteek naar Dover in Engeland. Door Zuidoost Engeland rijden we naar het aardige plaatsje Stevenage ten noorden van Londen, waar we voor vier nachten onze intrek nemen in ons hotel.

Dag 2: Cambridge met stadsgids en Hatfield House
In de morgen gaan we naar het prachtige ‘Hatfield House’. Dit majestueuze landhuis wordt omringd door een prachtige 17e eeuwse Engelse tuin. Koningin Elizabeth heeft een groot deel van haar jeugd hier doorgebracht (entree incl. rondleiding). Rond de middag zijn we in Cambridge. Deze stad heeft een zeer rijke cultuur en veel historische gebouwen. Bovendien is het een levendige en beroemde studentenstad. Onder leiding van een stadsgids maken we een wandeling door het fraaie, oude centrum en zien o.a. het St. John College, de Brug der Zuchten en St. Mary’s Church. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel. 

Dag 3: Cotswolds, Stratford-upon-Avon en Stow-on-the-Wold
We rijden door de sfeervolle streek de Cotswolds bekend vanwege de typische met huizen met weelderige tuinen. Onze eerste stop is in Stratford-upon-Avon de geboorteplaats van William Shakespeare. Hier kun je het oude huis van Shakespeare bezoeken, dat nog geheel in oude stijl is behouden en waar hij een groot gedeelte van zijn leven heeft doorgebracht. Ook is het mogelijk om de tuinen en het bezienswaardige Shakespeare Theater te bezoeken. Dan door naar het traditionele dorpje Stow-on-the-Wold, waar we op het marktplein allerlei antiekwinkeltjes vinden en gezellige tea rooms waar je de typisch Engelse ‘tea and scones’ kunt bestellen.

Dag 4: Dagtocht Londen (optioneel)
Vandaag brengen we een bezoek aan Londen. Onder leiding van een gids zien we bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Houses of Parliament, Westminster, St. Pauls Cathedral, Hyde Park of Buckingham Palace. ’s Middags kun je op eigen gelegenheid op onderzoek uit. Onze tips zijn een bezoek aan Covent Garden, de gezelligste wijk van Londen met eethuisjes, winkels, een markt en veel terrasjes. Deze dagtocht is optioneel en kost £ 20 p.p. (opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

Dag 5: Blenheim Palace, Burford en Street
We nemen afscheid van ons hotel en richten ons vizier vandaag verder naar de West Country. Allereerst gaan we naar het geboortehuis van Winston Churchill, de Britse leider in de Tweede Wereldoorlog. Blenheim Palace is zeker één van de mooiste kastelen van Engeland. Het paleis is tevens omringd door schitterende tuinen (entree excl. ca. £ 13 p.p.). Vandaar gaan we naar het pittoreske Burford mooi gelegen aan de Windrush. Langs de hellende weg liggen nog prachtige exemplaren van de Cotswolds huizen. Genoeg winkeltjes en barretjes voor een stop. Dan richting Street waar we voor de volgende drie nachten ons hotel vinden.

Dag 6: Dagtocht Exmoor National Park
We gaan vandaag de prachtige natuur van het Exmoor National Park bezichtigen. Woest glooiende heuvels, hooggelegen heidevelden, zandstenen rotsen en beboste dalen zijn de kenmerken van dit prachtige natuurlandschap. Diverse diersoorten vinden we hier ook zoals bijvoorbeeld edelherten, schapen, roofvogels en ook de robuuste Exmoor pony. Ook komen we door schilderachtige dorpjes als Lynmouth en Simonbath.

Dag 7: Bath
De stad Bath is uiterst opmerkelijk vanwege de Italiaanse sfeer die deze mooie en gezellige thermenstad uitademt. De 1e eeuwse thermen, gelegen in het centrum, behoren tot één van de belangrijkste monumenten uit de tijd van de Romeinen. De stad is verder voorzien van vele 18e eeuwse gebouwen in Georgian stijl. Zeer bezienswaardig zijn ook de rond 1700 gebouwde Pultenye Bridge en het fraaie Royal Crescent, een boog van 30 huizen uit de 18e eeuw. We nemen de tijd in deze stad, want het is de moeite waard om te wandelen door het centrum van deze gezellige en zeer opmerkelijke stad.

Dag 8: Oxford met stadsgids en nachtferry
We nemen afscheid van Street en rijden rechtstreeks naar Oxford. Oxford heeft de beroemde en oudste Engelse universiteit, die in het jaar 1167 is opgericht door Franse geleerden. De universiteit heeft door zijn vele torentjes een sprookjesachtige uitstraling. Tijdens een wandeling verteld een stadsgids ons alles over de stad en de universiteit. Na het bezoek aan Oxford rijden we naar Harwich voor de inscheping aan boord van de luxe nachtferry naar Hoek van Holland. 

Dag 9: Vertrekdag
Na aankomst in Hoek van Holland volgt rond 09.00 uur de ontscheping. Je wordt vervolgens door de touringcar naar jouw uitstapplaats gebracht.

Bij deze reis kun je kiezen uit de volgende opstapplaatsen: 
– Amsterdam
– Utrecht
– Rotterdam
– Breda

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs