Deze reis is inclusief:

 • Rondreis volgens programma per Comfort Class bus
 • Deskundige Nederlandssprekende Oad reisleiding
 • Verblijf o.b.v. logies/ontbijt
 • Overtocht

Highlights van deze reis:

 • Per luxe Excellent bus
 • Bezoek aan vier Nationale Parken
 • Steden Oxford – Edinburgh – York – Cambridge
 • WiFi in de bus

Bekijk hier de Reisdetails

Oxford, Cotswolds 
We beginnen de dag met een wandeltour door Oxford, bekend van de universiteit en haar vele ‘colleges’. We maken een wandeling langs de historisch gebouwen van Oxford. Uiteraard heb je de tijd om de stad zelf ook te verkennen. Via een schitterende route door de Cotswolds rijden we naar het plaatsje Bibury, één van de mooiste plaatsjes van de Cotswolds, hier maken we een korte wandeling. We steken de rivier de Severn over naar Wales en rijden naar de omgeving van Cardiff voor de overnachting.
Brecon Beacons en Devil’s Bridge 
Na het ontbijt rijden we door één van de drie nationale parken van Wales, Brecon Beacons National Park. Dit park biedt prachtig natuurschoon en wordt voornamelijk bevolkt door schapen. Vervolgens rijden we naar Devil’s Bridge waar drie bruggen boven elkaar een kloof met een kolkende rivier overspannen. De oudste van de drie dateert uit de 12e eeuw en volgens de legende werd hij gebouwd door de duivel. Via een mooie route door het Snowdonia National Park naar Llandudno waar we twee nachten zullen verblijven.
Conwy, Snowdonia National Park 
We beginnen vandaag eerst met een bezoek aan het havenstadje Conwy, bekend van het gelijknamige kasteel. Daarna rijden we naar het eiland Anglesey. Hier bezoeken we het plaatsje met de langste naam van Groot-Brittannië, afgekort Llanfair P.G. Via een mooie route door het Snowdonia NP en de Pass of Llanberis komen we aan in Betws-y-Coed, waar we een korte wandeling zullen maken. De reis gaat verder naar de schitterende Bodnant Gardens, één van de mooiste tuinen van Wales.
Chester, Lake District 
Vandaag brengen we een bezoek aan Chester, vooral bekend om ‘The Rows’, de middeleeuwse winkelgalerijen, fraaie vakwerkhuizen en haar bijzondere kathedraal. We vervolgen onze tocht door het Lake District. Het adembenemende landschap van dit grootste Nationale Park in Engeland bestaat uit zacht glooiende heuvels, bergen en prachtige, langgerekte meren. We stoppen bij het Windermere waar je een boottocht kunt maken (optioneel, kosten ca. € 14,- p.p.) Daarna rijden we naar ons hotel in de omgeving van het Lake District voor de overnachting.
Schotland 
Eerst brengen we een kort bezoek aan Gretna Green, precies op de grens van Schotland en Engeland, waar in vroegere tijden vele jonge paartjes in de smederij getrouwd zijn, vaak achtervolgd door een woedende vader van de bruid. Vervolgens rijden we door het prachtige heuvelgebied van The Southern Uplands en langs Glasgow naar Loch Lomond, het grootste meer van Schotland. We verblijven vervolgens twee nachten in Oban.
Isle of Mull 
Vandaag heb je een vrije dag in het leuke plaatsje Oban. Je kunt er ook voor kiezen om om deel te nemen aan een optionele tocht naar het mooie Isle of Mull. Per ferry gaan we naar Craignure op het eiland Mull en van daar uit nemen we een lokale bus naar Duart Castle.
Fort William, Pitlochry, Bo’Ness 
De kustweg naar Fort William biedt schitterende vergezichten over de bergen en Loch Linnhe. Bij helder weer kun je de top van de Ben Nevis zien, de hoogste berg van Groot-Brittannië. We volgen onze weg naar via Spean Bridge. Door de Grampian Mountains rijden we naar het witte Blair Castle, het verblijf van de hertog van Atholl. De hertog is de enige Britse staatsburger die er een eigen leger op na mag houden ‘The Atholl Highlanders’. Via het leuke plaatsje Pitlochry rijden we naar de omgeving van Edinburgh waar we twee nachten verblijven.
Edinburgh 
Vandaag bezoeken we de Schotse hoofdstad Edinburgh, gebouwd op zeven heuvels. Eerst maken we een stadstour langs de voornaamste bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, de Royal Mile en Princes Street met de Princes Street Gardens. Daarna kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen. Er zijn nog talloze andere bezienswaardigheden. Uiteraard heb je ook gelegenheid om te winkelen.
Tweed Valley, Jedburgh, Newcastle 
Na het ontbijt rijden we via Peebles door Tweed Valley. We brengen een bezoek aan Abbotsford House, het huis van Sir Walter Scott. Daarna gaan we naar het mooie stadje Jedburgh. Via het grensplaatsje Carter Bar rijden we door het Northumberland National Park naar de omgeving van Newcastle voor de overnachting.
North York Moors National Park 
Vanuit Newcastle rijden we naar de stad Whitby. Daar stappen we op de stoomtrein en rijden door het North York Moors National Park naar het plaatsje Pickering (optioneel, kosten € 36,- p.p.). We rijden naar York, met de beroemde kathedraal. De Minster domineert deze mooie stad. Daarna rijden we naar de omgeving van Leeds/Bradford waar we overnachten.
Burghley House, Cambridge 
In de ochtend rijden we eerst naar Burghley House, hier bezoeken we het in de 16e eeuw gebouwde landhuis. Het heeft verschillende prachtige tuinen. Daarna rijden we naar de universiteitsstad Cambridge, bekend om zijn fraaie universiteitsgebouwen. De eerste universiteit werd in 1209 gesticht door een groep studenten en leraren die Oxford waren ontvlucht na een oproer. We zien hier de vermaarde King’s College. We verblijven één nacht in de omgeving van Londen.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs