Deze reis is inclusief:

 • Luxe touringcar
 • Deskundige chauffeur en reisleiding
 • Overnachting o.b.v. logies of ontbijt
 • Overtochten

Highlights van deze reis:

 • Lake District National Park
 • Isle of Man Douglas
 • Belfast
 • Slieve League Cliffs

Bekijk hier de Reisdetails

Drie prachtige bestemmingen in één reis! Tijdens deze nieuwe 12-daagse reis laat onze deskundige reisleiding je allereerst kennis maken met het romantische en unieke Lake District in het noordwesten van Engeland, dat dit jaar is toegevoegd aan de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Per ferry varen we vervolgens naar het eiland Isle of Man in de Ierse Zee. Dit (nog) onbekende eiland biedt naast prachtige natuur ook veel historische hoogtepunten. Ook Noord-Ierland met Belfast, Giants Causeway en Londonderry komt aan bod. Via een prachtige tocht over het eiland Angelsay in Wales en het historische stadje Chester maken we vanuit Newcastle de oversteek terug naar Nederland. Een indrukwekkende en gevarieerde reis boordevol highlights! De reis wordt uitgevoerd per luxury class touringcar voor nog meer luxe en comfort.
Dag 1: Nachtferry
Via de aangegeven opstapplaatsen rijden we per luxury class touringcar naar IJmuiden waar we rond 15.00 uur kunnen inschepen aan boord van één van de luxe ferry’s van DFDS Seaways voor de nachtovertocht naar Newcastle. 
Dag 2: Lake District
Na aankomst in Newcastle gaan we samen met onze reisleider op weg naar het Lake District. We volgen het spoor van de beroemde Romeinse Hadrian Wall, de vroegere grenslijn tussen Engeland en Schotland. Via Carlisle en Penrith bereiken we aan het einde van de middag ons hotel in het Lake District voor een verblijf van twee nachten.
Dag 3: Lake District National Park
Met zijn diepe dalen, hoge bergtoppen en grote meren is het Lake District een absoluut hoogtepunt in deze reis. Niet voor niets heeft UNESCO deze unieke regio in het noordwesten van Engeland uitgeroepen tot Werelderfgoed. Dit fantastische, glorieuze landschap wordt afgewisseld door schilderachtige plaatsjes als Keswick, Grasmere en Windermere. Tijdens een rondrit door de indrukwekkende natuur zul je, net als Beatrix Potter, de romantische sfeer van dit gebied ervaren. Wanneer het weer het toelaat is het een aanrader om een boottocht te maken over het Lake Windermere. Ook een bezoek aan het museum ’the World of Beatrix Potter’ is de moeite waard.
Dag 4: Douglas (Isle of Man)
We rijden naar de haven van Heysham voor de overtocht van ca. 3 uur met één van de schepen van de Steam Packet Company naar Douglas op het eiland Man. Douglas ligt aan de oostzijde van het eiland aan een prachtige baai. Het eiland Man is geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, noch van de Europese Unie maar is wel een Brits kroondomein met het Britse Pond als valuta. We verblijven één nacht op het eiland. Wereldberoemd is de Isle of Man TT, een wegrace voor motoren die al vanaf 1927 wordt gehouden.

Dag 5: Isle of Man en Belfast
’s Morgens maken we een rondrit over het zuidelijk deel van het eiland en maken we kennis met de prachtige heuvels, weelderige valleien, ruige rotsen en verborgen baaien. Er is nog veel ongerepte natuur te vinden. De heuvel Snaefell in het centrum van het eiland is met 620 meter de hoogste heuvel. ’s Middags brengen we een bezoek aan het Laxey Wheel, ook bekend als Lady Isabelle; dit enorme waterwiel dateert uit 1854 en pompte het water uit de Glen Mooar, dat deel uitmaakte van het Laxey Mines Complex. Het wiel bevindt zich in een heuvel boven het dorpje Laxey en vormt een topattractie. Na een vroeg diner begeven we ons naar de haven van Douglas voor de ca. 3 uur durende overtocht naar Belfast. Na aankomst in de haven, net na middernacht, rijden we naar ons hotel voor de overnachting. We blijven twee nachten in Belfast.
Dag 6: Belfast
Cultuur, geschiedenis en supervriendelijke mensen, dat is Belfast. De geschiedenis van Belfast voert terug naar de bronstijd; het is een stad waar de Titanic werd gebouwd, maar ook een stad met fantastische restaurants en traditionele pubs. We maken een rondrit langs de historische gebouwen en natuurlijk is er voldoende tijd om ’s werelds grootste Titanic-attractie te bezoeken, Titanic Belfast. In negen zalen wordt de hele geschiedenis van het scheepsbouwverleden van Belfast tot aan de ontdekking van het wrak van de Titanic verteld. Bezienswaardig zijn ook het Ulster Museum en de Botanic Gardens.
Dag 7: Giant’s Causeway, Londonderry en Letterkenny
Vandaag rijden we over een deel van de Causeway Coastal Route naar de beroemde Giants Causeway, een rotsformatie die is ontstaan door vulkaanuitbarstingen en bestaat uit 40.000 basaltzuilen. Op een landtong boven de Ierse Zee bevinden zich de restanten van een middeleeuws Iers kasteel: Dunluce Castle. De indrukwekkende aanblik is absoluut een foto waard! In deze omgeving werden ook opnames gemaakt voor de beroemde serie Games of Thrones. Via Londonderry, met haar 17e-eeuwse stadsmuren, de prachtige St. Columb’s Cathedral en de Peace Bridge, rijden we naar Letterkenny voor de komende twee overnachtingen.

Dag 8: Slieve League Cliffs en Donegal
Een wel heel bijzondere dag: we rijden via Ardara naar de Slieve League Cliffs. Deze 609 meter steil naar beneden vallende cliffs behoren tot de hoogste van Europa en zijn daarmee drie maal zo hoog als de Cliffs of Moher. Vanaf café Ti Linn rijden busjes naar het hoogste punt om van het uitzicht te genieten. Woorden schieten te kort om de schoonheid van deze kust te beschrijven. Op de terugweg naar Letterkenny nemen we nog een kijkje in The Diamond, een driehoekig plein in het centrum van het stadje Donegal waaraan pubs, restaurants en winkels liggen. Hier staat een hoge obelisk ter nagedachtenis aan de ‘Four Masters’. Deze vier geleerden schreven in de 17e eeuw de kroniek ‘Annals of the Four Masters’ die 4500 jaar Ierse geschiedenis bestrijken. Tip: sluit deze dagtocht af met een heerlijke Irish Coffee in de beste pub van Ierland welke zich bevindt in Bridge Street, Donegal.
Dag 9: Battle of the Boyne en Dublin
We laten Noord-Ierland achter ons en gaan op weg richting Dublin, de hoofdstad van de Republiek Ierland. Onderweg bezoeken we het Battle of the Boyne Visitor Centre. Op 12 juli 1690 versloeg het leger van de Nederlandse stadhouder Willem III, de koning van Engeland, het leger van de in 1688 verdreven koning Jacobus II. De slag die plaatsvond aan de rivier de Boyne wordt jaarlijks op 12 juli herdacht en vormt het hoogtepunt van het zogenaamde marsseizoen. In de namiddag reizen we door naar Dublin voor de overnachting.
Dag 10: Bangor, Colwyn Bay en Chester
Een vroeg ontbijt, want rond 08.00 uur vertrekt de ferry voor de ca. 3 uur durende overtocht vanuit Dublin naar Holyhead in Wales. Dat ook Wales een prachtig land is, zul je ervaren tijdens de route via Bangor en Colwyn Bay naar Chester voor de overnachting. Afhankelijk van de resterende tijd kun je in Chester nog een wandeling maken door het historische centrum.
Dag 11: Durham, Newcastle en nachtferry
Op de laatste dag van deze reis brengen we nog een kort bezoek aan het historische Durham, schilderachtig gelegen aan de rivier de Wear. Durham staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt een kathedraal, die een volmaakt voorbeeld is van Normandische architectuur. Ondanks zijn religieuze aard werd de kathedraal ook gebruikt in een aantal Harry Potter films. Rond 15.30 uur arriveren we in Newcastle voor de inscheping aan boord van één van de ferryschepen van de DFDS voor de nachtovertocht naar IJmuiden. 

Dag 12: Nederland
Rond 09.30 uur ontschepen we in IJmuiden, waarna de bus je weer terug brengt naar jouw uitstapplaats.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs