Deze reis is inclusief:

 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Overtocht Hoek van Holland – Harwich incl. overnachtingen
 • Reisbeschrijving en ANWB wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • Caerphilly Castle
 • Tintern Abbey
 • Brecon Beacons National Park
 • Pembrokeshire Coast National Park
 • Snowdonia National Park
 • Conwy Castle

Bekijk hier de Reisdetails

Wales heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is het land van kastelen, ongerepte natuur en legenden, waar de liefhebber met volle teugen zal genieten. Koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel hadden Wales als thuisbasis en vele inwoners geloven dat hun geesten nog steeds door het landschap waren. Je verblijft steeds twee nachten op de bestemming, zodat je in een rustig tempo kunt rondreizen.

Hoek van Holland – Harwich
Je vakantie begint reeds in Hoek van Holland nadat je aan boord bent gegaan van de luxe ferry van de Stena Line. Aan boord kun je heerlijk dineren, een bioscoopje pikken of winkelen. Je overnacht in een comfortabele 2-persoonsbinnenhut met tv (nederlandse en engelse zenders), douche en toilet. De binnenhut heeft 2 comfortabele boxspringbedden boven elkaar met dekbedden, een tweezitsbank en tafeltje naast het bed. Handdoeken, beddengoed, shampoo en zeep is inbegrepen.

Harwich – Wye Valley
Na het ontschepen rijd je dwars door Engeland naar de Wye Valley in het zuiden van Wales. Je verblijft hier twee nachten. Wales is rijk aan romantische, middeleeuwse kastelen, zoals Caerphilly Castle met zijn beroemde scheve toren, het Normandische Cardiff Castle en de romantisch gelegen Tintern Abbey. Het marktstadje Chepstow, de toegangspoort van Wales, is een bezoek waard. In dit gebied ligt ook het Brecon Beacons National Park waar vier bergketens, kalkrotsen, bossen en watervallen elkaar afwisselen.

Wye Valley – Pembrokeshire
Vandaag volg je de zuidkust van Wales naar het uiterste westelijke puntje, Pembrokeshire, voor je volgende twee overnachtingen. Onderweg kun je een bezoek brengen aan Swansea, de tweede stad van Wales. Gelegen aan een ruime baai heerst er, ondanks de moderne gebouwen, nog steeds een authentieke Welshe sfeer. In het Pembrokeshire Coast National Park vind jekilometers lange zandstranden, talrijke kleine baaien en spectaculaire kliffen.

Pembrokeshire – Aberystwyth
Je vervolgt je route richting het noorden van Wales, voor twee overnachtingen in de omgeving van Aberystwyth. Je kunt met een kleine omweg eerst het Victoriaanse stadje Llandrindod Wells bezoeken. Aan de westkust ligt de universiteitsstad Aberystwyth met een levendige promenade met allerlei attracties en veel bedrijvigheid bij het havengebied.

Aberystwyth – Snowdonia N.P.
Het Snowdonia National Park is onovertroffen met haar wilde landschap, waarin oude middeleeuwse kastelen her en der verspreid liggen. Je kunt hier vele uitstapjes maken. Richting de kust ligt Harlech met mooie stranden en het Harlech Castle. Een absolute aanrader is een rit per stoomtrein van de Ffestiniog Railway. Of een bezoek aan het kasteel van Caernarfon, een van de bekendste kastelen van Wales. Aan de noordkust ligt Conwy, een middeleeuws stadje met stadsmuren die nog bijzonder mooi in tact gebleven zijn. Het badplaatsje Llandudno heeft een sierlijk gevormde baai, een pier, ’s zomers allerlei activiteiten en een kabelbaan naar Great Ormes Head.

Snowdonia – Harwich
Na het ontbijt zet je op je gemak koers richting Harwich waar je ’s avonds wederom kunt inschepen op een van de luxe ferry’s van de Stena Line. Je overnacht in een 2-persoonsbinnenhut. Aan boord zijn nog voldoende mogelijkheden om je vakantie op een leuke manier af te sluiten. 

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs