Deze reis is inclusief:

 • Reis per Comfort Class bus
 • Verblijf in een 2-persoonskamer
 • Overtocht Duinkerken – Dover
 • Halfpension
 • Afscheidsdiner
 • Genoemde excursies en wandelingen

Highlights van deze reis:

 • Wandeling door o.a. The New Forest en graafschap Dorset en Kent
 • Devon Cream Tea in Dartmoor National Park
 • Imposante kathedraal van Wells
 • Tuinen van Hidcote Manor Gardens

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: naar Bournemouth
Vanuit Moerdijk rijden we naar Duinkerken in België waar we aan boord gaan van de DFDS ferry voor de overtocht naar Dover. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Bournemouth, waar we voor het diner arriveren.

Dag 2: New Forest, Kingston Lacy (ca. 8 km) 
Vanochtend gaan we wandelen in The New Forest. Dit nationale park staat bekend om zijn uitzonderlijke schoonheid. Je vindt er heidevelden, moerassen en bossen. Het gebied werd in de Middeleeuwen door Koning William I gebruikt als jachtgebied. Maar The New Forest is het meest bekend vanwege de pony’s die hier vrij rondlopen. Na onze mooie wandeling krijg je de gelegenheid te lunchen in Lyndhurst, de gezellige hoofdplaats van The New Forest. ’s Middags brengen we een bezoek aan het sfeervolle 17e eeuwse landhuis Kingston Lacy omgeven met prachtige tuinen.
Dag 3: Dorset (7km), Lyme Regis
We verlaten Bournemouth en trekken verder het graafschap Dorset in. In de voetsporen van de beroemde en geliefde Britse schrijver Thomas Hardy maken wij een wandeling door het lieflijke landschap van Dorset. In zijn bestsellers als ‘Tess van de d’Ubbervilles’ en ‘De burgemeester van Casterbridge’ vereeuwigde Thomas Hardy zijn geliefde Dorset. Tijdens onze wandeling in het licht heuvelachtige landschap afgewisseld met bossen en riviertjes, zullen wij onder andere zijn geboortehuis en laatste rustplaats zien. ’s Middags brengen we een bezoek aan de schilderachtige badplaats Lyme Regis. Het ligt aan de wereldberoemde, 200 miljoen jaar oude Jurassic Coast, in het zuidwesten van Engeland. We overnachten in de omgeving van Exeter.
Dag 4: Dartmoor National Park (7km)
Vanuit Exeter trekken we het Dartmoor National Park in. Dartmoor is inspirerend en huiveringwekkend mooi. Het is dan ook niet vreemd dat de streek de voedingsbodem is geweest voor talrijke legendes en spookverhalen. We gaan wandelen in de omgeving van Moretonhampsted. We lopen over oude paden, door velden met overstapjes, door dorpjes en langs stroompjes. Na de wandeling maken wij een mooie bustocht met prachtige vergezichten over het National Park. In de beroemde postkoetsherberg The Two Bridges Hotel midden op Dartmoor maken wij een stop voor een echte Devon Cream Tea. Via een mooie route rijden we naar ons hotel voor twee nachten in Barnestable.
Dag 5: Exmoor National Park (7km), Lynton
Vandaag gaan we een schitterende wandeling maken in het Exmoor National Park. Exmoor heeft een uniek landschap dat bestaat uit heidevelden, bossen, valleien en akkers. De uitgestrekte en open heidevelden geven een gevoel van afzondering, ongereptheid en rust. Dat zul je ook zeker ervaren tijdens deze bijzondere wandeling, die begint in Simonsbath en die ons door een afwisselend landschap en langs de rivier de Barle voert. ’s Middags rijden we naar de noordkust voor een bezoek aan dorpje Lynton dat op een rots ligt van meer dan 150 meter hoog. Je hebt een spectaculair uitzicht op de kustlijn van Noord-Devon, beroemd om de verhalen over piraten en smokkelaars. Met de Victoriaanse Cliff Railway uit 1890 kun je afdalen naar het dorpje Lynmouth om te genieten van de zee en het dorpje zelf.
Dag 6: Wells, Cotswolds
We verlaten het graafschap Devon en rijden naar het noorden. Via de indrukwekkende kloof van Cheddar brengen we een bezoek aan de historische plaats Wells in het graafschap Somerset. Wells bezit een prachtige en imposante kathedraal, heeft de oudste bewoonde straat in Europa en leuke Middeleeuwse winkelstraten. Via een mooie landschappelijke route rijden we naar de Cotswolds, een zachtglooiend heuvelachtig landschap, verdeeld door hagen en stenen muurtjes in een lappendeken van akkers, bloemrijke weiden en bossen. De karakteristieke dorpen en stadjes zijn gebouwd met de lokale honingkleurige kalksteen. We maken een stop in de plaats Tetbury wat bekend is om zijn vele antiek winkels en het Highgrove landgoed van Prins Charles. Daarna rijden we door naar ons hotel in de Cotswolds voor de komende twee nachten.
Dag 7: Hidcote Manor Gardens, Cotswolds (7km)
Vandaag gaan we de betoverende Cotswolds verder verkennen. In de ochtend bezoeken we de Hidecote Manor Garden. Hidcote Manor wordt beschouwd als één van de mooiste tuinen van de Cotswolds. De tuin is omgeven door hagen in prachtige vormen die vaak ook weer mooie doorkijkjes geven. De tuin werd aan het begin van de 20e eeuw aangelegd door Major Lawrence Johnston. In de middag gaan we de Cotswolds al wandelend verkennen. Vanuit het typische Cotswolds plaatsje Bourton-on-the Water maken we een rustige wandeling langs akkers en door met hagen omzoomde, bloemrijke weilanden. Aansluitend heb je vrije tijd in het charmante plaatsje Bourton-on-the-Water dat ook wel het Venetië van de Cotswolds wordt genoemd.
Dag 8: Blenheim Palace en wandelen langs the Thames en door Eton (4km) 
We verlaten ons hotel in Warwick en gaan via Blenheim Palace naar Kent voor de komende twee overnachtingen. Het indrukwekkende Blenheim Palace wat wij in de ochtend bezoeken is zeker één van de mooiste kastelen van Engeland en geboorteplaats van Sir Winston Churchill. We vervolgen ons weg richting Kent en maken bij Windsor en Eton een korte wandeling. We wandelen langs het beroemde Eton College en een stukje langs de rivier de Thames, vanwaar het imposante Windsor Castle is te bewonderen.
Dag 9: Wandeling Kent (6km), Battle of Hastings
We beginnen de dag met een tocht door het mooie binnenland van Kent. Dit graafschap typeert zich door lieflijke landschappen, met grazende schapen in de heidevelden, mooie tuinen, landweggetjes, landhuizen en pittoreske dorpjes. Vanuit het lieflijke plaatsje Goudhurst maken wij een wandeling door het prachtige landschap van Kent. In de middag brengen wij een bezoek aan de historische plaats Battle, waar in 1066 de “Battle of Hastings” plaatsvond. Eén van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Britse geschiedenis. De Normandische Hertog Willem de Veroveraar werd na deze beroemde veldslag Koning van Engeland. U kunt hier de beroemde Battle Abbey en het daaromheen liggende slagveld bezoeken. Via een mooie route door Kent terug naar het hotel in Kent.
Dag 10: naar huis
We rijden naar Dover voor de oversteek naar het vaste land van Europa. Via België komen we aan in Moerdijk, waar een afscheidsdiner voor je klaar staat.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs