Het Engelse landschap heeft zoveel diversiteit dat er voor elk soort wandelaar schitterende routes en paden te vinden zijn. Rustige, vlakke routes nemen je mee langs velden en door prachtige bossen. Of kies voor een pittige tocht door de bergen als je een ervaren wandelaar bent! Of je nu van een korte wandeling houdt of meer van de lange afstanden bent: er is genoeg keus voor wandelen in Engeland!

Wandelen Engeland: puur genieten

In de East Midlands kun je de Wild Witham Walk of de Viking Way lopen. Je trekt door het groene platteland en bevindt je in een waar wandelparadijs! Van pub tot pub wandelingen, stadswandelingen tot boswandelingen… Ontdek het verhaal van struikrover Dick Turpin in het Epping Forest of breng de vallei van de Ouse een bezoekje. Een andere aanrader is het Nationale Park Norfolk Broads. Dit interessante gebied is rijk aan historie en je loopt hier over goed aangegeven voetpaden, langs middeleeuwse kerkjes en unieke flora en fauna. Zin om de natuur van Engeland te ontdekken? Ga dan op 11-daagse rondreis Charles. Hier ontdek je de romantische tuinen van Kent en bloemenstad Bournemouth.

Verken het Lake District

Het Lake District is ’the place to be’ voor wandelvakanties! Er zijn eindeloos veel opties om een wandeltocht te maken in dit merengebied. Loop de Hadrian’s Wall Path National Trail en volg het voetspoor van Hadrianus of loop de route van Carlisle naar Ulverston (v.v.). Als je van de kust houdt, kun je de Cumbria Coastal Way volgen tussen Milnthorpe en Carlisle. Ook mensen die van korte wandelingen houden, kunnen hier hun hart ophalen. Ontdek de oevers van rivier de Eden of maak een boswandeling in het Grizelda bos. Dit bos is óók toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen, dus iedereen kan hier heerlijk rondstruinen! Ook Lake District ontdekken? Boek dan de 12-daagse rondreis Lake District, Isle of Man en Noord-Ierland!

Puur natuur in Zuid-Engeland

Zoek je een combinatie van historie, bezienswaardigheden en natuurschoon? Dan is de 10-daagse rondreis Zuid-Engeland wat voor jou! Geniet van verschillende nationale parken, zoals Exmoor en Dartmoor. Exmoor heeft een uniek landschap dat bestaat uit heidevelden, bossen, valleien en akkers. De uitgestrekte en open heidevelden geven een gevoel van afzondering, ongereptheid en rust. Ook Kent is een prachtige plek om doorheen te dwalen.Dit graafschap typeert zich door lieflijke landschappen, met grazende schapen in de heidevelden, mooie tuinen, landweggetjes, landhuizen en pittoreske dorpjes. 

Offerte of meer informatie?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar Engeland