Bekijk meer reizen naar Finland

  

Een actieve wintervakantie in de omgeving van Ylläs staat helemaal in het teken van pracht en praal in het winterse landschap van Finland. Je vliegt naar Finland Lapland waar een witte wereld je opwacht en waar de bomen gebukt gaan onder een dikke witte wintervacht. De meren en rivieren zijn bevroren en regelmatig schijnt het noorderlicht aan de hemel. Of toch liever wintersport Finland?

Actieve wintervakantie Finland

Je hoeft natuurlijk niet stil te zitten tijdens je actieve wintervakantie. De allerbeste manier om een actieve wintervakantie Finland in Lapland te beleven is op de langflauflatten. Je gaat dwars door de natuur en beoefent de meest populaire sport uit van de Finnen. Ben je in voor nog iets spannends? Maak dan een tocht per hondenslee. Natuurlijk krijg je eerst de kans om de dieren zelf te ontmoeten. Ze heten je van harte welkom en zijn altijd enthousiast als ze je zien. Natuurlijk legt de gids jouw ook één en ander uit over de techniek van het maken van een sledetocht en daarna kan de spannende tocht door het prachtige, witte landschap beginnen!

Rendiersafari en het noorderlicht

Ben je niet zo van de honden en zie je toch liever rendieren? Een rendiersafari behoort ook tot de opties tijdens een actieve vakantie in Finland. Het is een avontuur dat je niet snel zult vergeten. Als je aan Lapland denkt, zie je deze prachtige dieren waarschijnlijk meteen voor je. Rendieren zijn de belangrijkste inkomstenbron van de Finnen. Of wat dacht je van een tocht in een traditionele arrenslee, voorgetrokken door paarden? Natuurlijk zijn er ook genoeg rustmomenten tijdens je actieve vakantie. Bijvoorbeeld tijdens een kopje koffie bij het kampvuur, of wanneer je in de vroege ochtend een heerlijke wandeling maakt over de witte vlaktes. Sla ook zeker het noorderlicht niet over, dit is een opzienbarend natuurverschijnsel waarbij de lucht blauw, groen en geel kleurt.. Net vuurwerk!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.