Je weet vast hoe ze er uitzien: enthousiaste poolhonden die met grote snelheid een slede vooruit trekken door de sneeuw. Deze husky’s staan te trappelen om je mee op reis te nemen door het adembenemende Finse landschap tijdens een wintervakantie in Finland!

Sledehonden: op volle snelheid door de sneeuw

De Husky is van oorsprong een echte sledehond. Wanneer hij mag rennen is hij helemaal in zijn element. Van de sneeuw en kou heeft hij totaal geen last. Is een sledetocht te spannend voor jou? Je kunt ook een huskyboerderij bezoeken waar je kunt zien hoe de puppy’s worden verzorgd. Bekijk gerust de greep uit ons aanbod voor een leuke sledetocht of een bezoekje aan zo’n boerderij. Je kunt bij ons ook verschillende arrangementen combineren en je Husky Finland reis naar eigen wens samenstellen.

Husky Finland: sledetocht over poederwitte sneeuwlandschappen

Toch wel de leukste manier om kennis te maken met de sledehonden, is een sledetocht. Ze zijn altijd enthousiast als ze je zien. Met dezelfde enthousiasme trekken ze je slee voort over het prachtige sneeuwlandschap. Het is een rustgevende en spannende beleving tegelijk. Met enorme snelheid raas je door de witte omgeving, terwijl je van de ijzige stilte om je heen geniet. Het enige wat je hoort is het enthousiaste ‘gehijg’ van de honden voor je…

Het ongerepte landschap: sneeuw en duizenden meren

Tijdens je sledetocht geniet je van een ongekende omgeving. Je zou het niet denken, maar het land heeft een behoorlijk gevarieerd landschap. Eigenlijk heeft iedere streek weer zijn eigen karakter. Zo bestaat het oosten grotendeels uit meren. Het land wordt niet voor niets ‘land van duizend meren’ genoemd. En dat is nog bescheiden, want je kunt er maar liefst 190.000 vinden. Het noorden, Lapland, staat juist bekend om het ongerepte sneeuwlandschap. Ideaal voor sledetochten dus!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Finland