Even buiten Rovaniemi woont hij: Santa Claus! Hebben jouw kinderen hem altijd al willen ontmoeten? Dan is dit je kans: combineer je wintersport in Finland in Lapland met een reisje naar de Kerstman en laat de droom van je kinderen werkelijkheid worden!

Bezoek aan de kerstman Finland: Santa Claus Village

Het dorpje waar de kerstman woont, Santa Claus Village, is opgebouwd uit hout. De sfeer in het dorp is kerstachtig door de duizenden lampjes die de huisjes verlichten. Overal klinken kerstliederen uit de luidsprekers. Het huis van Santa Claus staat precies op de poolcirkel, die je zeker moet oversteken als je toch in een nabijgelegen skigebied bent.

Het postkantoor

In het postkantoor van de kerstman werken honderden elfen, hulpjes van de Kerstman. Zij spreken maar liefst 13 verschillende talen en leiden je door het dorp. Op het postkantoor hangen postbussen waar je een gekochte kaart op elke dag in het jaar kan posten, dan zorgt de kerstman er samen met zijn elfen voor dat de kaart precies met kerst aankomt bij de geadresseerde.

Het pretpark: elfen, kabouters en ijskoninginnen

In het overdekte gedeelte van het pretpark vind je wederom elfen en kabouters. Tussen dit vrolijke volk staat de nieuwste attractie van de kerstman; een witte ijskoningin. Dit is een bar die volledig uit het ijs gehakt is. En natuurlijk hebben de Finnen meer ijs-attracties, zoals de ijssculpturen expositie. Ook kun je in de Elfenschool ‘Elfs’ leren of in de bakkerij mee snoepen met de elfen. Een bezoek aan de kerstman Finland staat dus garant voor een verblijf vol vermaak.

Bijzondere ontmoeting tijdens uw wintervakantie Lapland

En het belangrijkste misschien wel: de kerstman is elke dag thuis en heeft altijd tijd om kinderen te ontmoeten. Je kunt met de kerstman op de foto, een hulpelf zal de foto voor je maken. Leukere souvenir uit Finland is er haast niet!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Finland