Fins Lapland is het mooiste stukje van Finland. Het ongerepte karakter van het landschap biedt wandelaars een onvergetelijk decor. Ook als je niet zo’n hiker bent, heeft Fins Lapland eindeloos veel ijzige hoogtepunten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sneeuwscootersafari?

Boek direct je vakantie naar Finland

Bekijk meer reizen naar Fins Lapland

De wildernis van het noorden

Het noorden van Finland is misschien wel het mooiste stukje van het hele land. Hier ligt het ongerepte Lapland, een zeer gevarieerd toendralandschap: van ruige canyons tot hoge bergen en van diepe meren tot groene bossen. Een heerlijke omgeving voor een actieve vakantie. Ga  voor een bijvoorbeeld voor een wintersport Finland en ski door een eindeloos groot en sneeuwzeker winterwonderland. En wist je dat de Sami hier nog steeds woont? Dit is de oorspronkelijke bevolking die nog altijd leeft van hun rendierkuddes. Op diverse rondreizen door Fins Lapland kun je de Sami ontmoeten en kennismaken met rendiervlees en zelfs stukje rendierkaas.
En, ben al in de mood voor Lapland Finland?

Ontmoet de kerstman in Lapland Finland!

Een van de meest wonderlijke dingen die je kunt doen in het noorden van Finland, is de kerstman bezoeken. Deze woont net boven Rovaniemi in het kerstkaartdorpje Santa Claus Village. Heb je hem altijd al willen ontmoeten? Of ben je met kleine kinderen op vakantie? Dan kun je deze kans niet laten lopen! De Kerstman is er elke dag, samen met de elfen en kabouters. Wie maakt je kinderen daarna nog wijs dat de Kerstman niet bestaat?

Sneeuwpret in het wintersportplaatsje Ruka

Een wandeling door de wildernis van Lapland is voor de meeste mensen een fantastische uitdaging. Wil je echter nog meer actie? Kom dan skiën, langlaufen en snowboarden in het prachtige wintersportplaatsje Ruka. De omgeving van Ruka wordt als het mooiste wintersportgebied van heel Finland beschouwd. Ben je nog niet zo bedreven op de ski’s? Geen zorgen, zowel de ervaren skiër, als de beginneling vindt hier de piste die bij hem past. In totaal zijn er zo’n 30 pisten in verschillende moeilijkheidsgraden. Uiteraard kun je naast skiën in Ruka ook freestylen, crosscountry skiën, langlaufen en snowboarden.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.