Het noorderlicht in Finland is met de blauwe, groene en gele kleuren één van de meest opzienbarende natuurverschijnselen. Het mag niet ontbreken tijdens je rondreis door Finland.. Kijk je ogen uit in Lapland Finland!

Wintervakantie Lapland: bijzonder natuurspektakel

Lapland is van november tot januari gehuld in schemer. De Finnen noemen dit ‘Kaamos’. De zon komt drie maanden lang niet boven de horizon uit en hult het land in duisternis. Door de weerkaatsing in sneeuw en ijs en het samenspel met het licht van de sterren en de maan, is het lichtspektakel een apart schouwspel van verschillende kleuren. Vooral in Fins Lapland is het goed te beleven. Het lichtspektakel is prima te combineren met een wintersport in Noorwegen of een sneeuwvakantie Finland.

Starlight safari: sterren spotten in de open lucht

Het noorderlicht is goed waar te nemen in een donkere omgeving. Op deze manier geniet je in optima forma van Finland. Je kunt met een gids op sneeuwscooters een tocht gaan maken. De gids neemt je mee de bossen in op weg naar een overnachtingshotel. Ondertussen kun je genieten van het schouwspel, de verse sneeuw en de prachtige natuur. Een geweldige ervaring die je niet mag missen.

Noorderlicht Finland: jouw overnachting

Overnachten in een iglo? Je hebt keus uit verschillende kamers en iglo’s, waarbij je ervoor kunt kiezen om in een glazen iglo te slapen. Zo heb je uitzicht op een sterrenhemel en op het noorderlicht Finland. Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten in een ijshotel.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Finland