Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam – Ivalo
 • transfers
 • 7n Verblijf obv logies met ontbijt
 • Thermische kleding voor het gehele verblijf (overall
 • laarzen
 • handschoenen
 • sokken en helm)
 • Activiteiten volgens programma
 • Toeristenbelasting

Highlights van deze reis:

 • Verblijf in sfeervol hotel
 • Rendiersafari
 • Huskysafari
 • Begeleide sneeuwschoen safari
 • Sneeuwscooter-safari
 • Arctis Swimming in de rivier

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Ivalo
Na aankomst op de luchthaven van Ivalo transfer naar Ivalo. Je verblijft de komende week in het sfeervolle Ivalo Hotel, direct aan de rivier. Je krijgt de thermische kleding met o.a. overall -laarzen – sokken – handschoenen en de bekende “balaclava” voor onder de helm. Hier kan je de hele week over beschikken. Na het inchecken is er een ontvangte en krijg je verdere informatie over het weekprogramma, de begeleiding, overige activiteiten en over de omgeving. De rest van de dag ter vrije besteding. ’s Avonds is het diner inbegrepen.
verzorging: Halfpension
Dag 2: Sneeuwschoen wandeling
Om circa 11.00 uur woorden we door de Club Nord gids opgevangen bij de receptie. Start van het buiten programma onder begeleiding van de gids. Het sneeuwschoenwandelen is een activiteit op zich. Lastig is het niet maar je moet er even “in komen!”. Samen met de gids trekken we langs het hotel en de rivier de bossen in. Als we geluk hebben, kunnen we sommige dierensporen in het bos zien. Of met wat geluk kunnen we de dieren zelf zien. Onderweg vertelt de gids vertelt je over de overweldigende natuur en de Lapse gewoonten. De duur is ongeveer 2 uur, afhankelijk van de weer en sneeuwsituatie
verzorging: Logies ontbijt
Dag 3: Sneeuwscooter safari
Om circa 11.00 uur ontmoeting we de Club Nord gids aan de receptie. Als eerste krijgen we de helmen uitgereikt. Daarna gaan we naar buiten en volgen de veiligheids- en rijinstructies voor het rijden met de sneeuwscooter. Na de instructie stappen we op en trekken eropuit. Je geniet van de Lapse natuur en de met sneeuw bedekte bossen. Met de sneeuwscooters rijden we stukken langs de Ivalo-rivier, maar steken die ook over. We rijden door bossen en over meren in steeds wisselende landschappen. De route kan variëren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Duur is circa 2 uur.
verzorging: Logies ontbijt
Dag 4: Dag ter vrije besteding
Dag ter vrije besteding. Rust uit, lees een boek, ga naar de sauna of trek eropuit met de sneeuwschoenen of de cross country ski’s. Je kan ook bij de receptie van Club Nord een excursie boeken.
verzorging: Halfpension
Dag 5: Husky safari
Om iets over tienen is de transfer, via een minibus, naar Husky boerderij (op 10 km). Hier wacht de musher ons al op. Mocht je de farm nog niet gezien hebben, gehoord heb je de huski’s zeker. Het blaffen hoor je al van ver. Na een korte instructie gaan we op safari met de huski’s. De totale tijd met huski’s is ongeveer 2½ uur. We trekken er op uit met ons husky span. We rijden door de bossen en genieten van het uitzicht en het contact met de natuur. De huski’s trekken en gaan maar door, ze willen verder! Ongeveer halverwege is er een stop voor koffie / thee bij het open vuur. De husky tocht is met 2 personen per slede. De ene is aan het rijden en de andere kan in de slee zitten. Na de stop veranderen de bestuurder en de passagier van plaats. Totale duur circa 3 uur (inclusief transfers en huskysafari).
verzorging: Logies ontbijt
Dag 6: Reindeer safari
Rond half elf vertrekken we uit van Ivalo. De rendierboerderij ligt op circa 40-45 minuten rijden midden in de bossen. Onderweg zien we de prachtige Saariselkä fell. Aankomen op rendierboerderij. Op de boerderij starten we met een kennismaking met de rendieren en de rendierherder. Deze zal je eerst een beetje vertellen over het rendier en de gewoontes en legendes van de Lappen. We zitten zelf ook kort op een traditionele Lappish Slee (2 personen per slee). Met natuurlijke warme rendier huiden om ons heen. Tijdens de rit in het bos kan je genieten van de echte/unieke rust en stilte van de natuur. Na de rit lopen we naar de hut om ons weer op te warmen. En onder het genot van een hot drink horen we de verhalen. Als een souvenir van de slee rit ontvang je een internationaal rendement rijbewijs, waarna het tijd is om terug te keren naar Ivalo. Duur circa 3 a 3,5 uur.
verzorging: Logies ontbijt
Dag 7: Arctic Swimming in de rivier
Overdag vrij rond 17.00 uur is het zover “Arctic zwemmen” en een sauna om ons daarna op te warmen. Onder het ijs blijft het water altijd boven de bevriezingstemperatuur. Gezond? Het is bewezen dat ijszwemmen gezonde effecten op je lichaam heeft, dus waarom het niet proberen? Onze gids ontmoet jullie bij de receptie en we lopen samen naar de sauna. Daar hebben we een 40-45 minuten de tijd om ons op te warmen. daarna volgt de duik in het water, het arctic zwemmen. Iedereen die het water induikt ontvangt een diploma. Totale duur circa 1 uur.
verzorging: Halfpension
Dag 8: Ivalo – Amsterdam
Na het ontbijt transfer terug naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam
verzorging: Logies ontbijt

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs