Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam – Kitillä en v.v. met TUI fly
 • Transfers
 • 7 overnachtingen in hotel Ylläsjärvi Tunturi
 • Activiteiten volgens programma
 • Thermische kleding tijdens het gehele verblijf (overall
 • laarzen
 • handschoenen
 • wollen sokken
 • helm)
 • Maaltijden volgens beschrijving

Highlights van deze reis:

 • Een eigen bevroren meer voor de deur
 • Dorpsgevoel in Finse stijl
 • Bezoek aan het ijshotel
 • Floaten in een wak
 • Alle excursies inclusief

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam-Kitillä
Na aankomst op de luchthaven van Kitillä transfer naar Ylläsjärvi. Je verblijft de komende week in het sfeervolle Ylläsjärvi Tunturi Hotel, direct aan het meer. Je krijgt de thermische kleding met onder andere overall -laarzen – sokken – handschoenen en de bekende ‘balaclava’ voor onder de helm. Hier kun je de hele week over beschikken. Na het inchecken is er een welkomstdrankje en ontvang je verdere informatie over het weekprogramma, de begeleiding, ooverige activiteiten en over de omgeving. De rest van de dag ter vrije besteding. Je kunt, op de vrije momenten/dagen, gratis gebruik maken van de Kick sledges, rendierhuid voor op de slede en de Toboggans. (verzorging: inclusief diner)
Dag 2: Sneeuwscootersafari
Vandaag is echt een uitdaging. Je gaat niet met de Gondola naar boven, maar met de sneeuwscooter! Voor we vertrekken is er natuurlijk uitleg van onze ervaren gids over hoe bestuur ik een sneeuwscooter en waar moet ik op letten. We rijden rustig dus geen zorgen! Naar de top van de Fell is een behoorlijke klim die gelukkig niet in een rechte lijn naar boven gaat. Bij helder weer stop je regelmatig om te genieten van de omgeving en de vergezichten tot aan Zweden toe. Op de top sta je op de hoogste Fell van de streek. Op de berg geniet je van een snack en een warm drankje. Daarna ga je via de andere kant van de berg weer naar beneden en rijd je door de met sneeuw bedekte bossen terug. Duur circa 2,5 uur.
verzorging: Halfpension
Dag 3: Sneeuwscootertocht naar Lainio Snow Village
Na een eerste instructie stap je op de sneeuwscooter en vertrek je naar Lainio Snow Village. Lainio Snow Village is een magische wereld van ijs en sneeuw. Elk jaar worden circa 20 miljoen kilo sneeuw en 350.000 kilo kristalhelder natuurlijk ijs gebruikt om het spectaculaire IJshotel te bouwen. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 20.000 vierkante meter. Het bestaat uit een IJshotel, met sneeuwruimtes, kamers en suites. Er is een ijsrestaurant, een ijsbar, een kleine glijbaan voor de kinderen en een groot netwerk van opvallende gangen, vol spectaculaire sneeuw- en ijskunsten. Om te verdwalen en te verkennen. Er is ook een echte chapel, uitgehakt in het ijs, waar je kunt trouwen! Wat ook een keer of 15 in de winter gebeurd! Alle kamers en de muren zijn door locale studenten met verschillende motieven gedecoreerd. Iedere kamer is dan ook anders. Voor je weer vertrekt is er tijd voor een warm drankje en een snack. Duur circa 3,5 uur.
verzorging: Halfpension
Dag 4: Rendiersafari
In het Finse deel van Lapland, ver boven de Poolcirkel, zijn meer rendieren (200.000) dan inwoners (195.000) te vinden. Voor ons Nederlanders is het dier vooral bekend als het hulpje van de Kerstman. Hier is het rendier wat de koe voor ons is. De dieren leven in het wild, maar zijn allemaal geoormerkt. In hartje winter is en alles diep bevroren, met temperaturen rond de -30. De rendieren komen dan ook uitgehongerd richting de bewoonde wereld. Waar ze gevoederd worden. Onze safari gaat beginnen! De herder wacht je al op. Je gaat zitten in de slede en onder het slaken van kreten komt het rendier in beweging. Je trekt door de bossen naar de tepee van de herder. Hier stop je voor een warm drankje en vertelt de herder verhalen en legendes uit vroegere tijden. De herder is al zijn hele leven betrokken bij de rendieren, dit gaat over van vader op zoon, generatie na generatie. Als je vraagt hoeveel rendieren de herder heeft, is het bijna vragen hoe rijk hij is: de rendieren zijn hun bezit/ hun rijkdom. Per bus ga je terug naar het hotel. Duur circa 2 uur.
verzorging: Halfpension
Dag 5: Huskysafari en sneeuwschoenavontuur
Een van de hoogtepunten van de week! Met de bus ga je naar de huskyfarm. Hier leer je eerst het mennen en aansturen van het span. Niet moeilijk maar belangrijk om te weten. Bijvoorbeeld dat als je valt, je nooit los mag laten want dan vind je de honden pas kilometers verder weer terug! Daarna trek je eropuit voor een tocht van circa 5 kilometer door het Nationale Park. Het enige geluid wat je hoort, is het hijgen van de honden, voor de rest is er alleen de stilte. Halverwege wissel je van plek. Duur circa 2 uur. ’s Middags is er nog een excursie. Met de bus en Gondola gaan we naar de top of de Ylläs Fell. We genieten van het uitzicht en een warm drankje. Daarna gaan we op de sneeuwschoenen naar beneden. Een tocht die start boven de boomgrens om daarna door het bos naar beneden te lopen. Duur circa 3,5 uur.
verzorging: Halfpension
Dag 6: Icefloating experience
Soms klinkt het in het Engels veel mooier, zo ook hier! “Dip yourself into the frozen Lake of Ylläsjärvi”. Dat is ook precies wat we gaan doen. In een special pak, zak je langzaam in het water van het meer. Je drijft echt in een wak, tussen de ijsschotsen, een unieke ervaring. Na het floaten is er tijd voor het opwarmen in de sauna, met een warm drankje en koekjes. Duur circa 1,5 uur.
verzorging: Halfpension
Dag 7: Vrije dag
Een dag vrij, geen verplichtingen. Wat te doen? Je kunt ter plaatse een extra excursie bij boeken, zoals die langere huskysafari die je wilt maken. Nog een keer de bossen in met de honden. Of je gaat actief aan de slag. Je gaat langlaufen, wandelen of skiën. Geen zin dan is een boek lezen bij de open haard ook een optie of je neemt de bus en brengt een bezoek aan Levi om te winkelen en uitgebreid te gaan lunchen. Keuze genoeg.
verzorging: Halfpension
Dag 8: Kitillä-Amsterdam
Helaas het zit er weer op! De week is voorbij gevlogen. Je levert de thermische kleding in en na het ontbijt is er de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.
verzorging: Logies ontbijt

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs