Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht
 • Bustransfers tijdens de rondreis
 • 7 overnachtingen o.b.v. halfpension
 • 2 lunches
 • Excursies met entreegelden

Highlights van deze reis:

 • Huskytocht
 • Ranua Wildlife Park
 • Sneeuwkasteel ‘Lumilinna’
 • Varen op de Botnische Golf
 • Hoofdstad van Fins Lapland: Rovaniemi
 • Santa Claus Village

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Lapland
Op de luchthaven van Kuusamo word je verwelkomd door jouw Nederlandstalige reisleider. Per touringcar reis je verder naar het hotel in Kuusamo, waar we de komende 3 nachten zullen verblijven. Tijdens de rit krijg je meer te horen over het bijzondere programma dat je deze week te wachten staat.
Dag 2: Op pad met de huskies en sneeuwschoenwandeling
De eerste volle dag in Lapland begint met een uitgebreid Scandinavische ontbijtbuffet. Lekker rustig aan maar wel goed voorbereid op pad, want er staat vandaag een tocht met de huskies op het programma en dan kun je wel wat extra energie gebruiken! We gaan eerst naar het Safarihuis, waar je een heerlijk warme thermo overall ontvangt die je de hele reis tot je beschikking hebt. Daarna ga je met een span enthousiaste sledehonden op huskysafari (circa 5 km). Eén persoon staat achterop de slee en stuurt, de ander zit in de slee en kan genieten van het zicht op de honden en het omringende landschap. Uiteraard is er onderweg tijd om van plaats te wisselen. Daarna ga je heerlijk lunchen en kun je je opmaken voor een prachtige wandeling met sneeuwschoenen. Het lijkt raar, die ’tennisrackets’ onder je voeten maar je zult zien dat als je eenmaal door heeft hoe makkelijk het is, je echt heel comfortabel kunt rondwandelen. Je gaat op pad onder leiding van een safarigids door het wonderschone witte landschap.
Dag 3: Vrije dag
Bepaal vandaag je eigen programma. Ga je nog een excursie boeken naar de rendierfarm of bind je de lange latten onder? De reisleider zal je zeker tips kunnen geven.
Dag 4: Ranua Wildlife Park & Rovaniemi
Tijd om Kuusamo te verlaten en richting het westen van Lapland te reizen. Onderweg maken we een stop voor een bezoek aan het Ranua Wildlife Park, een uniek dierenpark waar u bijna 60 verschillende arctische dieren in hun oorspronkelijke woonomgeving kunt bewonderen. Rendieren, wolven, ijsberen, lynxen, otters en nog veel meer. Na dit bezoek rijden we door naar Santa Claus Village, waar we het kantoor van de Kerstman bezoeken, dat overigens pal op de poolcirkel ligt. U heeft ruim de tijd om met de Kerstman op de foto te gaan, souvenirs te kopen en een kerstkaart te sturen met een speciale postzegel van het postkantoor van de Kerstman. Aan het eind van de middag rijden we nog een klein stukje door naar Rovaniemi, voor het diner en de overnachting.
Dag 5: Arktikum, Snowhotel en Levi
Na het uitgebreide ontbijt gaan we naar het Arktikum, een interactief museum over het leven in het gebied rond de poolcirkel. Met een uitgebreide expositie over het leven, de natuur en de cultuur van Lapland. Ook is er een presentatie over het fenomeen noorderlicht. Vervolgens reizen we door naar het Snowhotel. Dit hotel is gedecoreerd met prachtige ijssculpturen. In de ijsbar en het restaurant zit je op stoelen en krukken van ijs, aan tafels van ijs, terwijl je drinkt uit een glas van ijs! Bezoek ook de prachtige kapel. Na de lunch gaat de bus verder naar het noordwesten, naar Levi. Hier zullen we de laatste 3 nachten van deze reis verblijven.
Dag 6: Rendiersafari
Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om met de rendieren kennis te maken. Bij aankomst waant u zich direct al de sfeer van het leven van de traditionele Sami. De rendierslede was vroeger de belangrijkste manier van vervoer in Lapland. U zult ook genieten van een korte tocht op een slede. Duur programma: ca. 2 uur.
Dag 7: Vrije dag
Vandaag kun je de dag naar eigen inzicht indelen. Je kunt met de skibus naar het nabijgelegen Ruka om lekker te gaan skiën, langlaufen of snowboarden. Uiteraard kun je ook kiezen voor een sneeuwscootersafari of een paar leuke souvenirs kopen in Ruka of Kuusamo. In de avond is er een speciaal afscheidsdiner in een Laps specialiteitenrestaurant voor je geboekt. Genoeg stof tot napraten!
Dag 8: Nederland
Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld van Kuusamo vanwaar je terugvliegt naar Amsterdam.
Nb. Het programma is onder voorbehoud van o.a. sneeuw- en weercondities.
Er staat je een druk programma te wachten tijdens jouw rondreis in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met jouw reisleider.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs